Er is een kindeke geboren...

kerst.jpg hoofdartikel

Toen ik nog op de basisschool zat, was het enigszins gebruikelijk om met de hele klas tijdens het kerstdiner kerstliedjes te zingen. Ondanks het feit dat ik op een openbare basisschool zat en wij dus niet Christelijk grootgebracht werden, deden wij het toch maar. Gezellig natuurlijk, liedjes zingen met z'n allen. Zeker als het een flink bord kip, patat en appelmoes opleverde. Maar eigenlijk had ik geen idee waar ik over zong. Nu ik groot en oud ben weet ik het inmiddels wel. Er was een paar jaar geleden een kindje geboren, of zoals het klassiek genoemd moet worden; een kindeke. Dat kindeke schijnt een bijzonder kindeke geweest te zijn. Meer dan dat weet ik er ook niet van.

hoofdartikel.JPG

Waar ik wel het een en ander van weet, is de geboorte van ons eigen kindeke. Het kindeke dat op 20 maart 2015, na een lange en op allerlei fronten historische avond, het levenslicht zag. Door de samensmelting tussen Achilles en Ready kunnen wij met z'n allen tot nu toe toch echt spreken van een groot succes. Van wennen aan elkaar lijkt geen enkele sprake meer van. Op sportief vlak, met als mooi voorbeeld de selectie die naadloos in elkaar is gepast. Maar ook op sociaal vlak met alle (nieuwe) ideeën voor leuke avonden. Van de Hapjesavond tot de Pubquiz. Er wordt van genoten door Zwart-Wit-Groene mensen die allen ervoor zorgen dat dat jonge kindeke steeds volwassener wordt. 

Teleurstellingen zijn er ook. Zo heeft iedereen in zijn of haar mailbox kunnen lezen dat de teleurstelling groot was toen de opkomst tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering (BAV) ernstig laag bleek te zijn. Nog geen 30 personen namen de moeite om de veelvuldig aangekondigde BAV te bezoeken, om samen een belangrijke stap te nemen naar een gezond topsportklimaat. Teleurstellend was het zeker. Maar hopeloos zeker niet. Een herkansing voor iedereen die er afgelopen vrijdag niet bij was staat al gepland. Op 15 januari 2016 zal deze BAV herhaald worden. Zet deze datum dus direct in jouw agenda! 

Maar, los van het smetje van 11 december, kunnen wij dus stellen dat de geboorte van ons kindeke toch wel veel blijheid en geluk met zich mee heeft gebracht. Iets wat wij met z'n allen moeten koesteren. En zeker ook iets (en dat kan niet vaak genoeg gezegd worden) iets om met z'n allen apetrots op te zijn. Het jaar 2016 kan niet anders dan een prachtig jaar worden voor onze vereniging. NK's? Promotie terug naar de 1e klasse op het veld (en zaal voor het 2e)? Promotie terug naar de Overgangsklasse met het Vlaggenschip? Een stiekeme promotie naar de Hoofdklasse met onze A-jeugd? Het nog verder versterken van de aansluiting tussen de 1e teams en reserveteams? Allemachtig, wat hebben we veel om naar uit te kijken in 2016! En dan heb ik het nog niet eens over al die gezellige evenementen die georganiseerd worden door de vele vrijwilligers die onze club rijk is. Ik kan niet wachten om ons kindeke op te zien groeien.. 

Voor nu wens ik iedereen in ieder geval heel veel goeds, gezondheid en geluk voor het nieuwe jaar. Geniet van elkaars gezelschap tijdens de komende feestdagen. We zien elkaar in 2016!

Tot dan!

Bart

Datum 15-12-2015 16:54
Tags