Wedstrijdverslagen: Een nieuw seizoen!

Een nieuw seizoen, betekent ook weer.. Nieuwe wedstrijdverslagen! Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken en door wedstrijdverslagen te schrijven houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag. Joost, coach van onze D1, geeft alvast het goede voorbeeld. Vorige week pakte zijn ploeg de toernooiwinst bij de Eibers, deze week schrijft hij over hun oefenwedstrijd tegen ONDO. Lees gauw verder. Enne.. Volgende week ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl!

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles D1 - ONDO D1

Zo, het oefenen zit erop voor de D1. Vanaf volgende week mogen we voor het echie spelen. Het oefenen begon vorige week met een vierkamp bij Eibernest. Daar werd duidelijk dat een aantal van onze stadsgenoten een maatje te klein zijn voor onze D1. Overigens moet wel gezegd worden dat we van KVS de D2 troffen, niet de D1. Dat was dan ook het eerste slachtoffer. Op de trainingen waren we tot nu toe vooral bezig geweest om weer wat balgevoel te krijgen en dat was eigenlijk maar goed ook. KVS legde ons geen strobreed in de weg waardoor het zo makkelijk werd, dat alle tactiek toch wel overboord was gegaan. Deze wedstrijd eindigde in 9-0. Bij de tweede wedstrijd tegen ALO leek het er even op alsof we het wat moeilijker zouden krijgen. ALO wist wel wat kansjes te creëren en namen bijna een 1-0 voorsprong, maar na 4-0 was alle verzet gebroken en spraken we af dat we aanvallend alleen nog maar zouden gaan schieten. Deze wedstrijd eindigde in 6-0. De laatste wedstrijd was tegen onze gastheer. In deze wedstrijd gingen we bij 2-0 over op “alleen nog schieten”. Het enige probleem hiermee was dat we steeds snel de bal kwijt waren als we misten, waardoor we wat minder konden aanvallen. Eibernest wist wel een keer succesvol door onze verdediging heen te breken en zo eindigde deze wedstrijd in 4-1.

Het gemak van deze overwinningen maakten een aantal spelers wellicht wat overmoedig, want de scherpte op de training was vervolgens soms ver te zoeken afgelopen week. Gelukkig oefenden we afgelopen zaterdag tegen ONDO D1, dat uitkomt in de hoofdklasse. Waar wij vorige week gelijk flink over KVS heen denderde, leek ONDO dat vandaag bij ons te doen. In no-time stond het het 0-4. Kwamen we vorige week nog lopend vrij, deze week moest er echt uit een ander vaatje worden getapt. De D1 liet echter zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Er moest even geschakeld worden, maar gedurende de eerste helft zag je dat we steeds beter in de wedstrijd kwamen. Verdedigend wisten we het ONDO steeds moeilijker te maken, terwijl we aanvallend steeds iets beter tot kansen kwamen. Wat vooral mooi was om te zien, is dat een aantal opdrachten die wel voor de wedstrijd werden meegegeven, maar waar we nog niet echt op hebben getraind, wel een paar keer werden uitgevoerd. En dat dus al in de eerste helft. De rust kwam bij 2-9.

Ondanks de warmte en ondanks de achterstand, bleef de D1 keihard werken. Bij vlagen wisten we de aanval van ONDO onschadelijk te maken en aanvallend kwamen we steeds beter in het spel. Er werd meer gescoord in de tweede helft, niemand heeft het bijgehouden, maar we zullen er uiteindelijk een stuk of 7 hebben gemaakt in de hele wedstrijd. Er werd soms goed vrijgelopen, het was alleen jammer dat we dat niet altijd van elkaar zagen, maar dat gaat nog wel goedkomen. ONDO scoorde de tweede helft ook iets vaker dan wij, maar ik denk dat ze er de tweede helft minder hebben gemaakt dan de eerste.

Al met al was het een goede wedstrijd tegen een pittige tegenstander. Wel is echter duidelijk dat er nog genoeg te verbeteren is.

Komende week dus hard trainen en dan wacht volgende week Maassluis voor de eerste competitiewedstrijd.

Arjen, bedankt voor het fluiten en voor de training van donderdag.

Rianne, bedankt voor het helpen coachen.

Datum 04-09-2022 20:37