Wedstrijdverslagen: Valse start voor Achilles 1

Onder onverwacht nazomerse omstandigheden, lukte het ons vlaggenschip niet om direct hun stempel op de competitie te drukken. Er werd hard gewerkt, maar DES trok met 11-13 aan het langste eind. Bij de reserves werden de punten verdeeld: 11-11. Ook voor Achilles 3, 5 en 7 was dit weekend helaas een valse start. Team 4 won wel, tegen Groen Geel werd het 15-19. De A1 verloor helaas tegen KCR. De A2 maakte een doelpunt minder, maar daar was dat net genoeg voor de winst: 7-6. Bij de jeugd waren er overwinningen voor de F1, E4, E2, E3, E1, D3, D1, C2 en B2. Met name bij onze jongste korfballers werden er veel doelpunten gemaakt! Lees verder voor alle beschikbare wedstrijdverslagen. [Foto's door Joost van Soest]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.
  • Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij de wedstrijd Achilles 1 - DES 1. Je bekijkt de foto's via Competitie > Senioren > 10 september 2022.

Achilles 1 - DES 1

De start van de nieuwe competitie. Na een fantastische voorbereiding waren wij met team 1 er helemaal klaar voor. De start van een nieuw seizoen met dan eindelijk de nieuwe kantine en kleedkamers. Om te beginnen natuurlijk fantastisch dat we kunnen gaan genieten van deze faciliteiten. Het programma Achilles 1 - DES 1. Het was een mooie zonnige zaterdag met een goed gevuld Pomonaplein. Zoals altijd kwam het publiek ons week aanmoedigen, altijd fijn om te zien.

Het vertrouwen in onze ploeg was er en we hadden een plan bedacht om deze wedstrijd naar ons toe te trekken. Na een goede start van DES liepen wij helaas achter de feiten aan... Na goed terug knokken maakten we weer gelijk, hierna liep DES weer uit en bij rust was het 6 - 9.

Er volgden wat wissels en een andere aanpak we kwamen terug tot 1 punt verschil maar helaas na alle kansen die wij creëerden lukte het niet om de wedstrijd in ons voordeel om te buigen. De wedstrijd werd verloren met 11 - 13. Aankomende tijd gaan wij weer hard trainen en zorgen dat we meer scoren.

Zo kunnen we ervoor gaan zorgen dat we met punten op zak kunnen genieten van ons mooie nieuwe complex. Helaas een valse start van het seizoen. We hebben een fantastische selectie en een super staf. Met deze groep gaan we ervoor zorgen dat we mooie dingen gaan laten zien.

Iedereen bedankt voor de support en hoop dat iedereen nog fijn heeft kunnen genieten van het mooie clubhuis. Graag zien we natuurlijk iedereen bij de volgende wedstrijden!

GR Cliff

.

Achilles 2 - DES 2

Op zaterdag 10 september was het zover: de start van de competitie. We mochten het seizoen thuis aftrappen tegen DES. We gingen goed van start, we kwamen al snel voor met 2-0 en we begonnen scherp. Helaas lukte het niet om deze lijn door te zetten in de rest van de wedstrijd.

Na de 2-0 lukte het ons niet meer om onze zuiverheid vast te houden. Hierdoor was de rust stand 6-3 en stonden we dus 3 punten voor, maar hadden we het al kunnen en moeten beslissen.

Dan de tweede helft. We wisten wat er moest gebeuren, AFRONDING. En moesten onze goed lopende aanvallen belonen met goals. We bleven lang op voorsprong maar het lukte ons niet om een groter gat te slaan. Het tegen overgestemde gebeurde zelfs. Des kwam terug en ging ons zelfs voorbij. Vanaf de 8-8 eerst het 8-9 en liepen wij achter de feiten aan.

Gelukkig wisten we in een van de laatste minuten de 11-11 nog te maken en er een punt uit te slepen.

Cino

Achilles 3 – KOAG 2

Eindelijk stond dan weer een competitieweekend op het programma. De eerste van het nieuwe seizoen, nadat we vier weken geleden met de selectie zijn begonnen aan de voorbereiding. Een goede en leuke voorbereiding met een aantal oefenwedstrijden, een trainingsweekend naar Antwerpen en natuurlijk het vormen van de teams. Bij dit laatste kwamen er zoals altijd teleurstellingen om de hoek kijken voor sommige spelers, maar nadat de teams bekend waren stonden eigenlijk al heel snel alle neuzen in dezelfde richting en is ook al zeker progressie te zien op de trainingen. Het is een vrij nieuw team met een mix van spelers afkomstig uit het 2e,3e,4e en A1 van vorig jaar. Het is dan ook logisch dat het zo aan het begin van het seizoen nog zoeken is om goed op elkaar ingespeeld te raken, maar zoals gezegd zien we daar met de week verbetering in.

En dus stond zaterdag de eerste competitiewedstrijd tegen KOAG op het programma. De omstandigheden waren perfect. Waar eerst regen voorspeld was, scheen de zon gedurende de hele dag, de nieuwe kantine werd voor het eerst geopend en in gebruik genomen en iedereen had zin om te gaan knallen. Een aantal van het team hebben vorig jaar tegen KOAG 3 gespeeld, maar over hun 2e team wisten we nog vrij weinig en dus gingen we vooral uit van onze eigen krachten. We begonnen de wedstrijd best aardig, het spel was goed en verdedigend zaten we er ook goed bij. Wij wisten steeds de voorsprong te houden, waar we ook de voorsprong uitbouwden tot eerst 3-1 en later 5-3. Na de 5-3 zakte het aanvalsspel in, er werden te veel fouten gemaakt en er werden verkeerde beslissingen genomen waardoor we soms te snel de bal kwijt raakten. Daarnaast zat het ook niet mee in de afronding. We bleven echt wel genoeg kansen krijgen, maar de bal wilde maar niet door dat gele ding gaan. Dit leidde tot een 5-6 achterstand in de rust.

In de rust was iedereen het erover eens, we deden onszelf tekort. Die kansen moesten we gewoon gaan afmaken en dan zouden we echt wel deze wedstrijd over de streep kunnen trekken. Na rust bleek die deksel helaas nog steeds op de korf te zitten en kwamen we maar niet in een lekker ritme om goals te blijven maken. Hoewel we net zoals in de eerste helft het beste van het spel lieten zien, wist KOAG een stuk effectiever met hun kansen om te gaan. Waar we nog tweemaal terugkwamen tot 1 goal achterstand, konden we dit niet doorzetten en tot een gelijkmaker of een voorsprong komen. Dit resulteerde in een teleurstellende 9-13 nederlaag en dus 0 punten in een wedstrijd waarin zeker meer haalbaar was.

Later op de dag leken het 2e en het 1e hetzelfde probleem te ondervinden en al die kansen maar niet af te kunnen maken. Laten we het erop houden dat je altijd in het seizoen een offday hebt en dat we die nu met de gehele selectie hebben gehad. Komende week gaan we er weer hard tegenaan op de trainingen en dan staat zaterdag een uitwedstrijd in Dordrecht tegen Oranje Wit 3 op het programma. Een oude bekende van vorig jaar voor het 3e, waar we met alle vertrouwen heen kunnen gaan om de eerste 2 punten te pakken van het seizoen. Koppies op met z’n alle, het is pas de eerste wedstrijd en we gaan er een prachtig seizoen van maken!

Mark

Groen Geel 3 - Achilles 4

15.00 uur, Achilles 1 is al bezig. Ondergetekende heeft er al een halve wedstrijd op zitten in het derde, maar wij vertrekken nu pas richting Wormer. We kennen leukere zaterdagen, aan de andere kant we kunnen deze maar meteen gehad hebben.

Aangekomen bij Groen-Geel lopen we als echt team gezamenlijk het veld op. We zien ze kijken naar onze nieuwste aanwinst. Die overigens meteen een goede theorie had, wij hadden lang in de auto gezeten, maar zij waren waarschijnlijk eerder al met het tweede mee naar Veenendaal, dus zouden nog wat suffer zijn dan wij. Als dames zijn we toch wat onder de indruk, we missen Katrien, dus zonder onze enige lange dame, moeten we het tegen vier bomen van dames opnemen die tijdens het inschieten ook nog eens alles erin schieten. Maar het is het inschieten… De wedstrijd dan. Zoals op het veld al gemerkt, zo’n eerste wedstrijd is toch een soort van oliebollen wedstrijd. We komen er moeilijk in. Wel maken wij het eerste doelpunt, komen we op 1-3, draait Groen-Geel het om naar 5-3, maar blijft het spannend tot aan de rust 9-8. We voelen en weten allemaal dat we deze wedstrijd kunnen winnen, na rust 9-9, toch weer 11-9. Quincy legt er vlak voor hij moegestreden is nog één in en tot 14-14 gaat het gelijk op. We besluiten de dames om te zetten voor iets meer aanvallende dreiging. Missen nog een stip (3 in totaal), maar de dames wissel pakt goed uit en we komen op 14-16. Invalster Nikki maakt de belangrijke 14-17 met nog 5 minuten op de klok. Toch nog 15-17. Audrey die wel degelijk kan schieten met de 15-18 en invaller Xander pakt ook zijn doelpuntje mee, eindstand 15-19.

Lekkere eerste punten en zoals Tjitse in de rust al zei: de terugweg van één uur en een kwartier is een stuk leuker als we winnen.

Bij het halen van het drankje in een lege Groen-Geel kantine hoorde ik de trainers van Groen-Geel met elkaar praten. Ontevreden, terecht misschien wel. Maar de afsluiting van hun gesprek maakte het gevoel van de overwinning nog wat lekkerder: Zucht…. Achilles 4……..

Nee, Achilles 4!! En de eerste punten zijn weer binnen!

Nikki, Quincy en Xander, bedankt voor het invallen!

Mandy

Achilles B2 - ONDO B4

We hadden de wedstrijd 13-6 gewonnen. Ik vond het een goede start van het seizoen.

We stonden meteen al voor, ookal wonnen we deed de tegenpartij Ondo het ook goed.

We hadden veel kansen die we goed afmaakten

Lisette

Maassluis D1 - Achilles D1

Net als de (meeste) andere teams begon ook de D1 dit weekend aan de competitie. We misten twee spelers, maar gelukkig was Mila bereid om met ons mee te gaan, wat helaas wel ten koste van haar eigen wedstrijd ging.

We reisden af naar Maassluis om ons, net als vorig seizoen, te meten met hun D1. Vorig jaar werd er vier keer gewonnen, waarbij het lang niet altijd makkelijk ging, Maassluis verdedigt goed. Het was dus even afwachten hoe veel van het team van vorig jaar er nog stond, want als dat er veel waren, dan kon het weleens een pittige wedstrijd gaan worden. Dat bleek ook al vrij snel. Waar we op de trainingen wel bezig zijn geweest met voorverdedigen, blijft het in een wedstrijd toch lastig. Drie keer te laat betekende drie keer een tegendoelpunt. Maar de D1 is een team dat snel leert. Dat bleek vorige week tegen ONDO en dat bleek ook deze zaterdag. Aanvallend hadden we het aanvankelijk lastig. Er waren mogelijkheden, maar die werden niet altijd gezien. Ook hier blijkt dat erop trainen toch echt iets anders is dan het in een wedstrijd gebruiken. Toch wisten we een doelpuntje te maken voor de vakwissel, die kwam bij 3-1.

Na de vakwissel maakten we al vrij snel de aansluitingstreffer, maar de tweede verdediging moest ook nog even inkomen, dus Maassluis liep weer uit naar 5-2. Het tempo in onze aanval lag echter hoog. Bovendien had Maassluis in dit vak wat meer moeite met voorverdedigen, waardoor we makkelijker tot kansen kwamen. Direct na de 5-2 viel dan ook de 5-3 en niet veel later maakten we voor de tweede keer de aansluitingstreffer. Maassluis had echter het laatste woord voor de rust, waardoor we met een 6-4 achterstand aan de limonade gingen.

De tweede helft waren we verdedigend veel scherper dan de eerste. Maassluis kreeg steeds meer moeite om kansen te creëren. Aan de andere kant had ons eerste aanvalsvak het ook niet altijd makkelijk. Er werden wel kansen gecreëerd, maar ze wilden er maar niet in. Wel werd er voortdurend keihard gewerkt, zowel aanvallend als verdedigend, waardoor we met enige regelmaat een verloren bal weer terug wisten te veroveren voor deze in het andere vak kwam.

Bij de vakwissel stond de ruststand nog altijd op het scorebord. Daar kwam echter verandering in, want Tim kwam een paar keer goed voor zijn tegenstander, waardoor hij wat acties aan kon geven. Het leverde voor de derde keer deze wedstrijd de aansluitingstreffer op. Onder luidkeelse aanmoediging van het publiek ging de D1 vervolgens hartstochtelijk op jacht naar de gelijkmaker. Verdedigend hadden we het nog steeds goed op orde en Maassluis begon nerveus te worden. Dit uitte zich in veel plaatsfouten, waar wij dankbaar gebruik van maakten. Na de 6-6 kwam het besef dat er een overwinning gehaald kon worden en met nog een minuut of vijf op de klok leek met 6-7 de winnende gemaakt te zijn. Maassluis hield het echter spannend door daarna zijn enige doelpunt van de tweede helft te maken.

De D1 ging hierna onder zo mogelijk nog luidere aanmoediging opnieuw op zoek naar de voorsprong en met een schot van recht achter de korf werd die ook gevonden. Toen de verdediging vervolgens de bal onderschepte leken de punten in de tas, maar bij het uitwerken ging het toch nog mis. Maassluis kreeg hierdoor nog een goede kans, maar het vizier stond niet meer scherp. Uitwerken bleek daarna niet meer nodig, want de scheidsrechter floot de wedstrijd af.

Het was een leuke, spannende wedstrijd waar vooral complimenten moeten worden gegeven voor de vechtlust van de D1. Ondanks de bijna voortdurende achterstand werd er keihard gewerkt en uiteindelijk leverde het nog een mooi resultaat op. Komende week weer verder schaven aan het spel en dan wacht zaterdag met KCR een nieuwe uitdaging.

Joost

DES E2 – Achilles E3

Na twee oefentoernooien en een aantal weken trainen was het eindelijk zover: de eerste competitiewedstrijd. Voor deze wedstrijd moest de E3 afreizen naar Delft waar de E2 van DES de tegenstander zou zijn. Bij het verzamelen aldaar zochten de kids elkaar op in het minispeeltuintje; met het teamgevoel gaat het in ieder geval al goed!

Bij de wedstrijdbespreking op de pingpongtafel werden wat punten van de training herhaald en werd de ingestudeerde openingsbal nog even besproken. De jongens hadden misschien last van wat wedstrijdspanning, want na de bespreking moesten ze eerst even plassen…. Daarna was het tijd om warm te lopen en in te schieten, zodat er scherp aan de wedstrijd begonnen kon worden. Bij de E3 begon Ella langs de kant, waardoor de wedstrijd begonnen werd met Frederique, Olivia, Jase en Brandon.

De E3 vloog uit de startblokken met 3 doelpunten in 7 minuten; een mooi begin dus! Helaas waren er wel wat slordigheden in de passing; veel te veel werd er voor de lange bal gekozen met balverlies tot gevolg. Gelukkig bleven de kids van de E3 bij balverlies meteen goed bij hun meisjes en jongetjes. Hierdoor kon DES de bal niet snel en goed kwijt, waardoor zij aanvallen hadden zonder schotpogingen. Uiteindelijk werd de rust behaald met een mooie 0-4 stand.

Aangezien de E3 in de 1e helft de bal niet uit genomen had, was de eerste kans voor de ingestudeerde openingsbal het uitnemen in de 2e helft. De kids stonden klaar in afgesproken opstelling en vol spanning werd er gewacht op het influiten van de goed leidende scheidsrechtster. Zou het lukken? …….. Nee, de kids stonden met hun neuzen de verkeerde kant op, waardoor er van kant gewisseld moest worden. Daardoor kwam de bal bij de verkeerde E3-er in de handen, waardoor er te veel verwarring ontstond om tot een goede openingsbal te komen. Gelukkig herpakten de kids zich snel en maakten er 0-5 en 0-6 van, waarna DES via 1-6 iets terug deed. Vlak voor het eindsignaal werd de 7-klapper compleet: 1-7.

Het meegereisde publiek was tevreden met de leuke wedstrijd die zij gezien hebben. De coach was ook tevreden, want een aantal dingen van de training waren terug te zien in de wedstrijd.

En het belangrijkste? De kids waren ook tevreden, want ze hadden een leuke wedstrijd gespeeld. En daar doen we het uiteindelijk voor!

De volgende wedstrijd van de E3 is a.s. zaterdag thuis om 9:15. Speel je zelf ook thuis? Kom gerust eerder naar het veld om te kijken en aan te moedigen! Ben je vroeg wakker? Bestel een bakkie koffie/thee in de nieuwe kantine, kijk naar de E3 en ga daarna (pas) je boodschappen doen.

Of zet je wekker, dat mag ook natuurlijk.

Tot zaterdag of tot het volgende verslag!

Leon

Achilles E3 wint bij toernooi Excelsior

Verslag vorige week.

Wat een feest! Na slechts twee weken in de nieuwe samenstelling van het team is het harde werken en het plezier beloond. Deze kanjers hebben het toernooi gewonnen.

Wat ontzettend leuk om te zien dat ze al zo snel op elkaar zijn ingespeeld en dat iedereen zijn plekje heeft gevonden binnen het team. Ga zo door E3!

Na het toernooi was Olivia de gelukkige om de beker als eerste mee naar huis te nemen en een mooi plekje te geven, want ze vierde ook nog haar 9-de verjaardag. Wat een mooi kadootje.