Op naar het jubileum

IMG-20220913-WA0001.jpg hoofdartikel

Nog drie weken en dan is het zover. Wat uniek om het eeuwfeest te mogen meemaken. Ik herinner mij nog goed dat mijn ouders mij een halve eeuw geleden de voortent, die ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum aan het clubhuis was aangebouwd, lieten zien. Er was een mooie fotocollectie aan de wand gemaakt en ik stond als één van de laatsten op de opgehangen ledenlijst vermeld, want ik was op 1 september 1972 net lid geworden.

hoofdartikel.JPGDe voortent was ook nog gestoffeerd met de voor die tijd zeer populaire Heugaveld tapijttegels. Wat vond ik het geweldig dat die tegels na de afbouw van de voortent een tweede leven kregen in onze huiskamers aan de Akeleistraat 61. Zo ben ik nog vele jaren aan het 50-jarig jubileum herinnerd.

Er volgden daarna nog vele jubilea. Daar heb ik eveneens herinneringen aan. Bij het 60-jarig jubileum mocht ik met nog een paar anderen in de spiksplinternieuwe Vlonder blijven slapen omdat vanwege de festiviteiten er ook een soort aanbouw was waardoor het alarm het niet deed. Het leek de jubileumcommissie een goed idee daar ’s nachts wat waakhonden voor te leggen die de boel konden bewaken. Of ik daar nou de ideale persoon voor was weet ik niet, maar ik vond het wel geweldig om te mogen doen. Bij datzelfde jubileum mocht ik ook een bijdrage leveren aan een speciale uitgave van de Leeuwenkrabbels, de Achillespees geheten.

Daarbij deed ik een voorspelling hoe enkele van mijn leeftijdsgenoten er bij het 75-jarig jubileum bij zouden lopen: inmiddels getrouwd en wie met wie. Leuk om te doen maar van mijn voorspelling is niets uitgekomen. Bij het 65-jarig jubileum mocht ik in de bediening bij het diner. Wat mij daarvan het meest is bijgebleven, was de toespraak van Manus Speijer. Niet zozeer de inhoud daarvan, maar de vorm was zeer apart. Hij keerde zijn rug naar alle aanwezigen en ging vervolgens tien minuten staan oreren. Zijn probleem was dat hij niet het lidnummer 1 met een letter erachter had gekregen, ofschoon hij wel tot de oprichters behoorde. Om zijn misnoegen daarover kracht bij te zetten koos hij voor deze protestvorm.

Er volgden nog vele lustrumvieringen met onder andere het 75-jarig jubileum met een spetterende optreden van Rosa King en Hans Dulfer. Hoe meer jubilea je meemaakt des te vager de herinnering welke specifieke gebeurtenis bij welk lustrum hoort. Maar ik weet nu al dat ik het eeuwfeest zeker niet ga vergeten. Vier dagen achtereen spektakel. Ik verheug me er zeer op en met name ook de wedstrijd, die ik met mijn oud-teamgenoten tegen het huidige eerste mag spelen.
Tot het weekend van 1 oktober!

Groeten,
Frits Broers

 

Datum 13-09-2022 11:00
Tags