Wedstrijdverslagen: Teleurstelling voor Achilles 1 in Maassluis

Vorige week was er nog een heerlijke nazomer, dit weekend op veel velden meteen een vrij natte herfst. Weer dat paste bij de teleurstelling na de wedstrijd van het eerste. Maassluis stond niet 1x voor, behalve op het belangrijkste moment: het werd 12-11 voor Maassluis. Team Twee kon wel twee punten bijschrijven, daar werd het 11-15. Achilles 3 speelde een goede wedstrijd, maar helaas bleven de punten in Dordrecht. Achilles 4 en 6 wonnen beiden, in eigen huis werden KZ en DES verslagen. Bij de jeugd trok onze A1 aan het langste eind tegen KVS (13-12). Ook de B2 , C2, D1, D3, E1 en E2 wonnen hun wedstrijden. De D2 speelde gelijk, tegen Avanti werd het 6-6. Tot slot was er een overwinning voor Achilles 7, in de stromende regen werd met 10-7 van Sporting Trigon gewonnen. Lees verder voor de wedstrijdverslagen. [Foto: Johan Polsus - Polsus Fotografie]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.
  • Johan Polsus (Polsus Fotografie) was aanwezig bij de wedstrijd Maassluis 1 - Achilles 1. Zijn foto's bekijk je via deze Flickr-pagina.

Maassluis 1- Achilles 1

Zaterdagmiddag 17 september, veel regen, maar wij begonnen de wedstrijd met zon. We beginnen de wedstrijd scherp. Allemaal met 200% er in, want één keer verliezen was voor ons allemaal genoeg. De eerste paar minuten creëerden we veel kansen waardoor we in de 6e minuut 0-3 voor kwamen. Helaas gaan er de minuten daarna van de vele kansen nog maar weinig in. Hierdoor staan we in de rust 4-6.

Na de rust gaan we met nieuwe energie de wedstrijd in en weten we wat ons te doen staat. We hebben afspraken voor de aanval en verdedigend blijven we scherp. Toch laten we in de eerste paar minuten 2 goals door waardoor we 6-6 gelijk komen te staan. Zonde, maar op dat moment is er nog niets verloren. Helaas doen we ons de rest van de wedstrijd tekort en scoren we niet zoals we weten dat we kunnen. De wedstrijd eindigt met 12-11 voor Maassluis. Zonde en heel erg balen, maar ja, tweede wedstrijd van het seizoen en nog vele te gaan. We hebben er weer veel van geleerd en we weten waar we aan kunnen werken. 't Is gebeurd en we gaan volgende week weer verder, want de energie en de strijdkracht hebben we en een leuke, talentvolle, gezellige selectie hebben we ook.

Volgende week spelen we om 14:30 uur thuis tegen Victum en vóór ons speelt het tweede om 13:00 uur.

We hopen volgende week ook weer op jullie support!

Tot volgende week!

Danique

Maassluis 2 - Achilles 2

Daar gingen we weer met een paar auto’s richting Maassluis om onze 2e wedstrijd van de competitie te spelen! We zaten allemaal in de auto te klagen over het weer. “Wat een kut weer, echt niet chill om te spelen” maar we mogen best zeggen dat we geluk hebben gehad met het weer tijdens de wedstrijd!

1e helft van de wedstrijd was begonnen. Al snel merkte we dat we eigenlijk beter waren dan onze tegenstander Maassluis, er werden mooie goals gemaakt en er werd sterk verdedigd, als een echt team stonden we daar, met een stand van 4-9 gingen wij de rust in. ( hadden natuurlijk meer goals mogen zijn, maar we mogen niet klagen 5 goals verschil, we zaten er lekker in)

In de rust was het commentaar eigenlijk best positief, maar ook nog een klein aantal dingetjes waar we scherper op mochten zijn, zoals eerder keuzes maken wat je wel en niet doet) maar we kregen goede hoop weer dat we deze wedstrijd echt zouden gaan winnen met zijn allen!

2e helft zijn we er tegenaan gelopen dat het toch niet helemaal zo makkelijk ging, zoals we dachten, helaas :( we waren minder scherp en goals maken ging niet zo makkelijk meer. We kregen het toch weer voor elkaar om het weer spannend te maken voor onszelf en ook voor de mensen langs de kant. Dit kunnen wij natuurlijk niet vergeten, de wissels die zijn ingebracht. Jamie die er in kwam en gelijk haar eerste schot en boem raak was die, was een super belangrijke goal en gaf ons weer een beetje het zetje om weer met elkaar voor de winst te gaan, maar niet vergeten Max natuurlijk, ook een onwijs goede invalsbeurt met ook 2 super belangrijke goals, wat we echt nodig hadden.

Uiteindelijk hebben we met zijn allen als een team gestreden heel de wedstrijd lang en dat werdt ons beloond door de 2 punten die wij mee mochten nemen naar Den Haag. Super leuke pot gespeeld met zijn allen en daar stond echt een onwijs leuke groep en een groep die altijd voor elkaar willen werken!

Voelt toch lekker om met de winst naar Den Haag te gaan, volgende week gaan wij weer met zijn allen knallen!

Fay

Oranje Wit 3 - Achilles 3

Tja een verslag schrijven nadat je met 1 punt van een slechtere ploeg hebt verloren gaat niet super makkelijk. Wel helpt het enorm dat we op een goede wedstrijd terug kunnen kijken. Goed in de zin van dat we in de stromende regen twee keer zo veel (17) als vorige week scoren. In de eerste helft hadden we snel een voorsprong van 2 goals welke we tot de rust vast hielden.

Na de rust waren het terugdenkend toch echt de stippen die de doorslag hebben gegeven. 9 stippen waarvan de tegenstander er 7 maakt is eigenlijk niet tegenop te boksen. Des te knapper is het dat wij overwegend veld goals hebben gemaakt, als team ons zeer volwassen hebben gedragen en voor elkaar hebben gevochten. Hoewel dit zich (nog) niet doorvertaald naar resultaat in de stand heb ik er vertrouwen in dat dit snel zal volgen. Toppers we blijven doorgaan en we maken er met ze allen wat moois van!

Fabian

Achilles 4 - KZ/Thermo4U 4

Zoals gewoonlijk ontvingen wij om half 8 een appje van Tjitse dat luidde: "Matchday!" Achilles 4 tegen KZ/Thermo4u 4 stond op het programma. Hopelijk stond het weer wederom aan onze kant en bleef de voorspeelde regen uit.

Iets over 12e verzamelde we in de gehorige kleedkamer en moest de bal aangeven wie er aan het woord was. Van de coach van KZ 3 had ik vernomen dat het een lastige pot zou worden, maar niets was minder waar. We begonnen scherp, vochten voor de bal en de doelpunten vielen goed aan onze kant. Waarvan zelfs een omdraaiballetje van mij!!! Bo maakt een diepe buiging voor het applaus. Wat resulteerde in een 11-2 tussenstand.

‘Dit is behoorlijk genant,’ hoor ik mijn tegenstander tegen de andere dame zeggen wanneer de doelpunten van hun kant ook in de tweede helft niet wilde vallen. Richting het einde lukte het dan toch op een paar afstandsschoten erin te gooien, maar het mocht voor hen niet meer baten.

Na het eindsignaal prijkte de stand 18-8 op het scoorebord. Prima stand, als je het mij vraagt. De twee punten zijn weer binnen. Op naar de volgende!

Bo

Achilles B2 - Phoenix B2

We begonnen de wedstrijd aardig goed, in de eerste helft gingen de doelpunten er wel in. Phoenix deed het ook aardig goed zij maakte in de eerste helft 2 doelpunten, wij maakte er in de eerste helft 6 doelpunten.

Na de rust begon natuurlijk de tweede helft, die ging minder goed onze doelpunten en die van Phoenix gingen er niet in. Er werden bij ons paar fouten gemaakt kwa gooien en vangen en toen raakte we wel een aantal vallen kwijt. We hadden heel veel schot kansen maar er ging er helaas maar 1 in, Phoenix hadden ook geen doelpunten meer.

We hebben de wedstrijd gewonnen met 7-2 het was een hele goede wedstrijd.

Lizzy

Achilles D1 - KCR D1

Na de zwaarbevochten overwinning vorige week tegen Maassluis, trad de D1 afgelopen weekend aan tegen KCR. Voor de coach een volslagen onbekende vereniging, nooit eerder tegen gespeeld of gecoacht. De enige informatie de we hadden was dat ze een week eerder net als wij een overwinning met minimaal verschil hadden geboekt. We gingen dus zonder verwachtingen de wedstrijd in. Zonder verwachtingen, maar wel met invaller Fiep, met Jarmo als dame en met Minka en Luuk op de bank, aangezien maarliefst drie D1-dames ontbraken.

We begonnen aanvallend wat rommelig. Op de training zijn we wel even bezig geweest met waar iedereen moet lopen, maar al snel werd duidelijk dat daar nog wat meer aandacht voor mag komen. Dat wil niet zeggen dat we geen kansen kregen. Vrij vlot viel de 1-0 uit een rebound na een gemist schot van Jim, goed aangegeven door Philène. Verdedigend hadden we het goed onder controle en we wisten regelmatig de bal snel te onderscheppen. Hierdoor konden we lekker veel aanvallen, maar soms mag dit met iets meer geduld. In alle haast werden situaties waarop uitgebreid is getraind steeds over het hoofd gezien. Zonde, want het had een grotere voorsprong kunnen opleveren.

Ook na de vakwissel hadden we het betere van het spel, maar wilde het aanvallend niet lukken. Dat lag zeker niet aan een uitstekend invallende Fiep, die vooral de heren veel kansen bood. Het vizier stond ondanks uitgebreid inschieten blijkbaar toch niet helemaal scherp.

In de verdediging bleven we het KCR moeilijk maken, waardoor zij uiteindelijk min of meer onze hulp nodig hadden om vlak voor rust de gelijkmaker te produceren. Bij het uitwerken werd een dame over het hoofd gezien die de bal onderschepte en deze gelijk tot doelpunt promoveerde.

Zo zochten we bij een 1-1 stand de kleedkamers op. Daar was het nog even wennen aan de nieuwe akoestiek, maar in de tweede helft liet de D1 zien dat de boodschap wel degelijk was aangekomen. Binnen 45 seconden had Achilles de bal onderschept, uitwerkt en na goed aangeven van Tim via een doorloop de 2-1 op het scorebord gezet (figuurlijk dan, want het scorebord hadden we nog niet aangesloten). Daarna schreeuwden invalcoach Rianne en ondergetekende zich steeds schoor om de spelers de geoefende situaties te laten herkennen. En herkennen is één ding, een tweede is hem goed uitvoeren. Dat lukte nog niet helemaal, al werden er wel een paar pogingen gewaagd, waarbij vooral Philène steeds zag waar de mogelijkheid lag en de bal vervolgens durfde te gooien. Voordat daar echter de 4-1 uit viel, had Philène een doorloop aangegeven die tot de 3-1 leidde. De 4-1 was een geoefende situatie, niet helemaal uitgevoerd zoals de bedoeling was, maar desalniettemin niet minder succesvol.

Na de vakwissel kreeg het publiek wel een perfect uitgevoerde versie te zien, 5-1, waarbij tot mijn spijt de aangever in mijn aantekeningen ontbreekt. Verdedigend kwamen we af en toe goed weg met een KCR dat kansen misten. Het voorverdedigen moet dan ook nog wat verder worden geoefend en dan vooral het actief blijven bij de paal.

De 5-1 bleef nog een tijdje op het scorebord staan. Dit kwam ook omdat we steeds schoten zonder afvang, waardoor we steeds snel de bal kwijt waren. Met nog drie minuten te gaan kwam Luuk erin, die daarmee bij teamgenootje Minka kwam te staan. Zij had in de rust Fiep vervangen en deed dat eveneens uitstekend. Koud in het veld knalde Luuk de 6-1 erin. Met een echte buzzerbeater werd uiteindelijk de eindstand op 7-1 bepaald.

Fiep, Minka en Luuk, bedankt voor het invallen, jullie waren top!

Rianne, bedankt voor het helpen coachen.

Volgende week wacht VEO, dan mag het allemaal nog wat scherper, want zij zijn nu natuurlijk gewaarschuwd.

Joost

Achilles E3 – Dunas E2

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de eerste thuiswedstrijd van de E3. Het was qua tijd even slikken, want de wedstrijd begon al om 09:15. Ondanks dit vroege tijdstip was het weer gezellig druk langs de lijn bij de E3. Deze week was ik zelf korfbalouder en de coaching was deze week in handen van Melissa en Quirina. Hoofdrolspelers Ella, Frederique, Olivia, Jase en Brandon hadden er weer zin in en dat was te zien! De E3 ging net zoals vorige week flitsend van start. Het eerste kwart werd afgesloten met een 2-0 voorsprong; aan een regenachtig Pomonaplein was er spreekwoordelijk geen wolkje aan de lucht.

In het tweede kwart ging Dunas meer op de doorloop spelen en dat was verdedigend even wennen voor de E3. Aanvallend werd er net zoals vorige week te veel de lange bal gekozen, waardoor er minder aangevallen kon worden dan in het eerste kwart. Dunas scoorde wel, waardoor de rust werd bereikt met een 2-1 stand.

Vlak na rust werd het 3-1 en ingepakt in een regenjas was het qua humeur zonnig bij ondergetekende. Het opzetten van de aanvallen ging na de 3-1 prima bij de E3, maar de uiteindelijke schoten misten scherpte en verdedigend kregen ze het ook druppelsgewijs zwaarder. Helaas werd het zonnige humeur steeds donkerder, want na de 3-2 viel de 3-3 en de klok tikte ritmisch met de druppels naar het einde van de wedstrijd. Vlak voor tijd werd het ook nog 3-4 en dat was helaas ook de eindstand.

Ondanks de nederlaag was het weer leuk om de bende van 5 te zien spelen; dingen van de training zijn terug te zien in de wedstrijd en het zal denk ik ook niet lang meer duren tot ze uit de openingsbal scoren en/of dat de eerste doorloop er in zit. De teamgeest wordt met de week sterker en het allerleukste? Dat zijn ze zelf natuurlijk!