Trainersbegeleiding voor alle jeugdtrainers

Voor dit seizoen zochten we nieuwe trainersbegeleiders. En die hebben we gevonden! Vier trainersbegeleiders gaan van start om alle jeugdtrainers en coaches te ondersteunen. De trainersbegeleider zal gevraagd en ongevraagd trainers ondersteunen op pedagogisch, didactisch en korfbal technisch vlak. Met deze stap leggen we nog meer nadruk op nog meer plezier voor spelers en trainers én beiden helpen bij de ontwikkeling. Je staat er als trainer/coach niet alleen voor. Aanvullend op de trainersbegeleiding, is het ook mogelijk om een trainersopleiding te volgen. De F- en E-teams trappen dit seizoen af met de clinic ‘The Basics’, gegeven door sportcoördinator Tymen. En wie zijn die trainersbegeleiders dan?

De trainersbegeleiders

Koos Verhage heeft eigenlijk geen introductie nodig. Hij zet zich al jaren op/in/naast het veld in voor Achilles, waarvan de laatste jaren als zeer gewaardeerd TC-lid. Komend seizoen is Koos ook weer te vinden op het veld; als trainersbegeleider van de D en C trainers.

IMG20220908191837.jpg

De F-trainers worden wekelijks begeleid door Rick Pot. Rick, al jaren trainer/coach en speler van Achilles 1, is ook geen onbekende voor de club. Met een sport en bewegen diploma op zak en als student Sportkunde, ziet hij de functie van trainersbegeleider als een juiste vervolgstap om zich als persoon verder te ontwikkelen. Verder zal hij, indien noodzakelijk en mogelijk, een rol blijven spelen in het coachen van F-teams.

IMG-20220913-WA0007.jpg

Tymen Mos, sportcoördinator bij WSDH, zal de komende periode de E-trainers en Kangoeroes begeleiden. Tymen werkt een aantal jaar als sportcoördinator bij verschillende korfbalverenigingen, waaronder Achilles. Mocht je hem op het veld tegenkomen, spreek hem dan even aan om een praatje te maken! Hij is te herkennen aan het blauwe trainingspak met WSDH op de rug en een S op de borst.

Tymen.wsdh-2000x2000.jpg

De trainersbegeleiders gaan per direct van start. We maken in oktober bekend wie de trainersbegeleiding van de A en B teams op zich neemt. Lijkt een functie als trainersbegeleider jouw ook wat? Of wil je meedenken en schrijven in de technische lijn van Achilles? Spreek dan 1 van de trainersbegeleiders aan of stuur een mail naar Tymen op tymen.mos@swsdh.nl

De trainersbegeleiders zijn toegankelijk voor iedereen die wat kwijt wilt, een idee wil delen of een bijdrage willen leren, en ze zijn er in het bijzonder voor de trainer/coaches. De aanspreekpunten voor organisatorische zaken en voor de ouders blijft de technische commissie (Mark voor A/B, Mieke voor C/D en Jamie voor de E/F/Kangoeroes).

Datum 18-09-2022 17:53
Tags