Wedstrijdverslagen: Achilles 1 pakt tegen Victum eerste punten

Binnen no time pakte Achilles 1 een ruime voorsprong, om die daarna eigenlijk simpelweg niet meer weg te geven. Het verschil met Victum was groot: 17-9. Team Twee had het een stuk lastiger. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar Victum 2 ging er daar met de winst vandoor. Achilles 3 knokte voor wat het waard was, maar moest bij 10-13 de punten helaas toch aan Swift laten. Eerder won Achilles 6 met nipt verschil van Thor, het werd 9-8. De junioren hadden een pittig weekend, voor beide ploegen was de tegenstander een maatje te groot. De B2 wist met 6-12 te winnen bij en van Maassluis. Verder waren er overwinningen voor de B3, E3, F1, D1 en E1. Lees verder voor de wedstrijdverslagen. [Foto: Joost van Soest - Verslag Achilles 1 en 3 toegevoegd!]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.
  • Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij de wedstrijd Achilles 1 - Victrum 1. Zijn foto's bekijk je via het fotoboek: Competitie > Senioren > 24 september.

Achilles 1 - Victum 1

De weersvoorspellingen logen er vrijdag niet om: de hele zaterdag regen… Des te blijer was ik zaterdagavond toen ik met een drankje in de zon op het balkon van de kantine stond. Niet alleen omdat er maar een paar druppels waren gevallen, maar ook omdat ik heb genoten van een heerlijke pot korfbal en de eerste punten van het seizoen.

We zijn nog maar net begonnen aan het seizoen en de ziekenboeg zit alweer flink vol: Romy (enkeltje), Noa (knie) en ikzelf (peesplaatontsteking voet). Gelukkig hebben we een onwijs brede selectie, waardoor we met een sterk team aan de wedstrijd konden beginnen. En of we sterk aan de wedstrijd begonnen: na 4 aanvallen stond het 4-0. Een super begin waar we veel energie en enthousiasme uit haalden voor de rest van de wedstrijd. Door goed samenspel en het afmaken van de kansen (wat vorige wedstrijden minder goed lukte), beloonden we onszelf met een stand van 10-4 in de rust. Het spel wat Victum graag speelt, lukte niet. Dit resulteerde in nog meer mooie aanvallen voor ons, een cadeautje voor het publiek!

De hele wedstrijd lang hebben we voorgestaan en is Victum niet in de buurt gekomen van gelijkspel of de overwinning. Dit gaf de coaches de mogelijkheid om nog wat door te wisselen en publiekswissels te maken. En misschien leuk om te benoemen: Teun roept elke wedstrijd een (wo)man of the match uit: dit keer was Danique de gelukkige met 5 goals, haar werd een heerlijk koud blikje Heineken uitgereikt. Ook leuk om te weten is dat iedereen gescoord heeft! We zijn dus gevaarlijk over alle schijven.

Deze punten zijn fijn voor het vertrouwen. In verband met het jubileumweekend spelen we aankomende donderdag uit tegen Refleks. Daar hopen we natuurlijk de punten op te halen en mee naar huis te nemen. We kunnen zeker wat publiek gebruiken, dus zien we jou daar?

Daphne

Achilles 2 - Victum 2

Na weer 2 goede trainingen achter de rug en een duidelijke en korte bespreking van Frank en Bart konden we de wedstrijd tegen Victum scherp beginnen. Een tegenstander waar van te voren niet veel over bekend was.

Al snel werd duidelijk dat we aan de bak zouden moeten deze wedstrijd door de scherpschietende heren van Victum begin eerste helft. Door een mooie vrije bal van Yara kwamen we weer gelijk, 4-4. Een moeizame eerste helft waarin het nog duidelijk zoeken was naar elkaar, werd er toch keihard geknokt en waren er kansen zat. Een mooie bal van Twan zorgde voor de 7-8 ruststand.

Uit de kleedkamer, fris beginnen weer en slimmer omgaan met de lengte van de tegenstanders was de melding van de coach. Ilan die perfect inviel en zelf de 8-9 maakte uit een strafworp en daarna met gevaar voor eigen leven de bal binnenhield, waardoor Twan de bal heel rustig kon afronden, 9-9. Maar ook gedurende 2e helft konden we niet over deze ploeg heen walsen. Iedere keer haken we aan naar 12-12, 13–13, 14-14 tot de laatste minuut en dan valt het helaas net de verkeerde kant op, eindstand 14-15!

Goed geknokt, helemaal geen ramp en ik kijk er persoonlijk weer naar uit om weer lekker met jullie te trainen! Trots op jullie!

Dylan

Achilles 3 - Swift (A) 2

Na de nederlagen van afgelopen weken was het doel van deze week duidelijk voor het derde; er moeten punten gepakt worden deze week. Dat mochten we doen tegen ‘Swift’ dat helemaal vanuit Middelburg kwam.

De wedstrijd begon leuk door snelle doelpunten van beide kanten, maar al snel bleek Swift een niet te onderschatten club. Zo snel dat als er gescoord werd in de eerste paar minuten, zo langzaam vielen ze de laatste 20 minuten van de eerste helft. Pas na 10 minuten na het laatste doelpunten werd er weer gescoord, Swift ging namelijk lange aanvallen spelen en daarom was de ruststand 4-5. Tijd om de wisselspelers erin te brengen en hopelijk de punten hier hier te houden. Xander eruit voor Gerald en uiteindelijk mochten Stef en Quincy ook op de bank aansluiten.

Ook na rust lukte het Achilles goed om via goede combinaties de schoten richting de korf te vinden. Helaas ontbrak alleen de scherpte bij de afronding. En zo bleef Achilles achter de feiten aanlopen, ondanks de goede inzet die is getoond. Met een stand van 9-9 leek het even erop dat Achilles de wedstrijd kon gaan kantelen alleen lukte dat niet door de trage, lange aanvallen van Swift hierdoor kwam Achilles zelf niet lekker in hun eigen aanvalsspel. Uiteindelijk liepen de lange aanvallen van Swift uit tot doelpunten en kon Achilles niet meer meeslepen en leidde dat tot een eindstand van 10-13. Een terechte overwinning van Swift, ze waren op het einde veel beter op schot.

Volgende week dinsdag (27 September) speelt Achilles tegen HKC in Hardinxveld, en dan gaan de punten gewoon mee naar Den Haag ;)

Xander

Maassluis B2 - Achilles B2

Het was een hele spannende wedstrijd, we speelden namelijk tegen de gedeelde eerste plaats Maassluis B2.

Het eerste doelpunt werd al vrij snel door Achilles gescoord maar vlak daarna scoorde Maassluis ook. Zo liep het in de eerste helft heel gelijk op en gingen we 4-4 de rust in.

In de tweede helft heeft Achilles 8 punten erbij gescoord en daarmee hebben we met 6-12 gewonnen. Hiermee staan we nu eerste in de poule!

Lena

Achilles D1 - VEO D1

Afgelopen weekend trof de D1 de derde tegenstander van dit seizoen, VEO. Waar er flink wat regen was voorspeld, bleef het lekker droog, zodat we ruim van te voren uitgebreid konden inschieten. Het idee hierachter is dat het vizier op scherp staat tijdens de wedstrijd, maar dat bleek niet helemaal het geval. Achilles creëerde aanvallend kans na kans, maar slechts één keer wisten we deze te verzilveren. Verdedigend hielden we het echter goed dicht. Wel duurde het in tegenstelling tot de vorige wedstrijden soms lang voor we de bal terug hadden, waardoor we wat minder lang konden aanvallen.

Na het wisselen van vak gingen we verdedigend door waar we gebleven waren, maar ook aanvallend misten we aanvankelijk wederom veel kansen. Dit was tot Xander binnen een minuut twee prachtige dieptepassen gaf die vakkundig werden afgerond en we op een 3-0 voorsprong kwamen. Niet veel later kwam daar nog de 4-0 bij op aangeven van Tim.

Na rust was het VEO dat als eerste wist te scoren, al werd de marge van vier vrij snel hersteld. Het gaf VEO echter wat zelfvertrouwen en plotseling gooiden zij het tempo omhoog en moesten we verdedigend echt even aan de bak. Aanvallend bleven wij de kansen missen, maar VEO wist ze wel een paar keer achterelkaar te benutten. Het was mooi om te zien wat dit met VEO deed, maar ook mooi om te zien dat de D1 zich niet gek liet maken. Na de 5-4 hadden we het verdedigend weer onder controle en maakten we aanvallend weer het verschil. Céline bracht het insnijden zoals we dat op de training hadden geoefend een paar keer goed in de praktijk, waaruit dan ook de 6-4 viel. Fedde en Xander waren de aangevers van de doelpunten die de eindstand op 10-4 brachten, waarbij het laatste doelpunt net als vorige week in de laatste seconde viel.

Naast het afronden is er aanvallend nog wel wat winst te pakken. Deze waren soms zeer statisch of we bleven te lang in hetzelfde trucje hangen, waardoor dat op zeker moment ook niet meer werkte. Daarbij schoten we te vaak zonder afvang, waardoor we de bal regelmatig na één schot kwijt waren. Tegelijkertijd was ook weer te zien dat als we het tempo omhoog gooien, we prachtige aanvallen op de mat kunnen leggen.

De volgende wedstrijd is wederom thuis, dit keer tegen Maassluis, maar niet aanstaande zaterdag, maar de woensdag erna. Kunnen we dan zien in hoeverre we vooruit zijn gegaan.

Rianne, wederom bedankt voor het helpen coachen.

Joost

Achilles E1 - Avanti E2

We moesten spelen om 09.00uur tegen Avanti. We kenden dit team niet, ze zagen er wel lang uit. Lastig dus....

Toen de scheidsrechter de wedstrijd infloot begonnen we meteen goed vrij te lopen. Op de training hebben we veel geoefend op doorlopen en passen. Dit hebben we dan ook gedaan in de wedstrijd.

We hebben veel ingesneden waardoor er ook mooie doorlopen werden gemaakt. Zelf heb ik er 2 aangegeven aan Jelte en Julie. Jelte maakte ook nog een mooi afstandschot, super ver! Jonne liep super goed vrij en pakte veel ballen af. Faylinn schoot rustig en maakte een mooi doelpunt achter de korf. Zelf heb ik er ook nog een paar gescoord.

De einduitslag was 20-5