Afronding nieuwe kantine in aanloop naar het 100-jarig jublieum

Afgelopen zaterdag is er nog hard gewerkt aan het afronden van nog openstaande punten zowel binnen als buiten. Gerard plant een vlinderstruik die gered was uit ons terras bij de oude kantine en plaatst er een bordje bij ter herinnering aan Iris Rog. We kunnen niet spreken van een enorme opkomst van vrijwilligers die Gerard, Chris en Hans deze ochtend wilden helpen. Het viel eigenlijk best vies tegen maar niet onvermeld willen we toch vermelden dat diverse sterke dames in de ochtend en in de middag door hun hulp en inzet ons goed geholpen hebben.

 Van toiletten schoonmaken en ramen zemen tot het verwijderen van grote stukken piepschuim uit de walkanten en uit het water en dit dan in grote vuilniszakken stoppen. Intussen wierpen twee vaders zich op het ophangen van de AED op een plek onder de galerij bij de kleedkamers. De batterij moet na anderhalf jaar opslag in de container vervangen worden en dit is inmiddels in gang gezet.
Chris speelde ongewild vervroegd voor Kerstman door de laatste resten piepschuim van de fundering te verwijderen, waardoor het boven op de galerij waar flink gebierd werd al vroeg sneeuw dwarrelde. Hans en Gerard waren bezig met diverse zaken in het algemeen belang.

WhatsApp%20Image%202022-09-26%20at%2017.54.46.jpeg

Maandag 26 september 2022.
We beginnen op tijd om zodoende klaar te zijn voor de komst van meubels. Gerard gaat stoïcijns door met hetgeen hij al sinds 23 mei j.l. aan het doen is, hele mooie dingen maken in onze nieuwe Vlonder. Hans heeft de gehele ochtend zitten telefoneren met gemeente en SCOH over de erbarmelijke staat van ons voorterrein in de wetenschap dat we vanaf donderdagmiddag heel veel mensen op bezoek krijgen die we veilig en schoon van en naar onze Vlonder willen zien te krijgen. Na veel heen en weer bellen komen er toezeggingen dat uiterlijk woensdagavond hekken, rijplaten, voetplaten, brugdelen en grond verplaatst zullen zijn zodat het voorterrein zo op het oog er veel beter uit komt te zien. Einde middag constateren we dat de kantine klaar is om de meubelen te ontvangen. We zullen zien of de afspraken met betrekking tot het opruimen van de locatie nagekomen worden.

 

WhatsApp%20Image%202022-09-27%20at%2011.36.01.jpeg

Dinsdag 27 september 2022.
Om 8.00 uur staat er een hele grote truck met oplegger te wachten op de Mient om ons terrein op te rijden zodat de bestelde meubels kunnen worden gelost. Met wat oponthoud voor veel auto’s en bussen rijdt de truck achterwaarts tot bij het Jan de Wolf bruggetje dat nu qua afschot de andere kant opgaat als onderdeel van de minder valide route naar terras en lift. De vrachtwagen wordt uitgeladen en vier pallets met meubelen worden via het bruggetje naar de lift gereden. Bij de laatste twee ritten gaat het al wat harder regenen om daarna de hemel leeg te gieten op ons en de hoveniers die hard bezig zijn met de balustrade, de daarop te monteren hekwerken en het laatste straatwerk van terras naar bruggetje. Na vertrek van de grote truck meldt zich een drietal hoveniers van de gemeente OCW Buitensport dat zij naar aanleiding van de telefoontjes van maandag ons terrein komen ontdoen van alle onkruid dat een de randen opgeschoten staat en dat zij ook de harde stokken onkruid uit het gras komen verwijderen. Wat een goed bericht want de entree en tussen de fietsrekken stond het zeker een meter hoog. Omdat het nog steeds hard regent eerst maar een bakje koffie dan…. Alleen de koffiemachine geeft een duidelijk signaal weer op de display. “kan geen koffie maken want de machine moet eerst gereinigd worden”. Gelijk maar René gebeld en met zijn uitleg konden wij de machine weer aan de praat krijgen en kreeg iedereen alsnog een lekker kopje koffie of thee.
De monteurs van de meubels hebben alles uitgepakt en in elkaar gezet en direct na de middag waren zij klaar met hun werkzaakheden en stonden de meubels op de plekken zoals bedacht door Audrey in haar interieur ontwerp.

WhatsApp%20Image%202022-09-27%20at%2014.59.12%20(1).jpeg

Buiten staat er op dat moment alweer een grote vrachtwagen waaruit de grote stamtafel wordt getild door twee potige jonge mannen die zonder dat wij dit hoefden te vragen het gevaarte naar de eerste verdieping tilden. We kunnen iedereen verzekeren dat deze tafel een heel zwaar meubel is zeker als de metalen poten er ook nog eens onder zitten. Wij moesten deze optillen en na het eronder zetten van de poten omdraaien. Pittig!
Nog geen half uur nadat de tafel was geleverd stond ook Paul onze vakman schilder in de kantine om de eerste laag lak erop te zetten zodat deze tijdens het komende weekend enigszins beschermd is tegen vocht en vuil. Om 16.00 uur ging iedereen zijns weegs om rond 20 uur terug te keren voor een bestuursvergadering. Deze duurde tot 22.15 uur maar de nazit duurde wat langere door de enorme hoosbui dit pas rond 23 uur wat minder werd waardoor degenen die op de fiets waren ook naar huis durfden.

WhatsApp%20Image%202022-09-27%20at%2014.59.11.jpeg

Woensdag 28 september 2022.
Afgesproken om rond 9 uur ter plaatse te zijn om de op dinsdag opgehaalde RVS-letters en de verwijsborden buiten op te hangen.
Toen we arriveerden op onze accommodatie was het er een drukte van belang. Onze eigen hoveniers niet met zijn tweeën maar met zijn vijven. En vanuit SCOH een drietal mannen die alle rijplaten, hekwerken, voetplaten en grond gaan verplaatsen.
Dan komt ook nog Groen Rijk op locatie die een enorme hoeveelheid planten in diverse soorten en maten uitlaadt en op ons nieuwe terras plaatst. Op de bouwweg kan niet meer want die wordt al voor een deel verwijderd. Wat een drukte en bedrijvigheid. Het lijkt er echt op dat we D-day naderen en iedereen wakker is geschoten.

WhatsApp%20Image%202022-09-28%20at%2014.44.19%20(1).jpeg

Wij werpen ons op het ophangen van de RVS-letters en komen tot de ontdekking dat de chemische anker vulling niet bij het pakket letters zit. Dus eerst maar gaan kopen bij Gerritsen in de Elandstraat. Bij terugkomst heeft Gerard een ladder gehaald en kunnen we de bijgeleverde mal vastmaken op de gevel. Door de overvloedige regen nog een hele uitdaging om deze papieren mal vast te houden met de nodige duct tape. Het is gelukt maar het was een uitdaging. Na de gaatjes boren volgt het vullen van de gaatjes met de chemische ankervulling en het aanbrengen van de letters. Wat een eervol werk en wat is het een prachtig gezicht als alles erop zit.
Dan volgen er nog drie verwijsborden die onze bezoekers moeten helpen om de kantine, de kleedkamers en voor onze minder valide bezoeker de lift te vinden. Als laatste werkjes van de dag een sleutelkluisje bij de voordeur in aanloop naar een aangepast sleutelbeheer en – beleid en het neerzetten van het bordje dat ons herinnert aan dat het nieuwe terras ook Wil Baarsterras zal heten.

WhatsApp%20Image%202022-09-28%20at%2014.44.18.jpeg

Donderdag 29 september 2022.
Om 6 uur in de ochtend gaat de wekker en na een korte douche en een licht ontbijt staan we om 7 uur op onze accommodatie om de sticker plakkers te ontvangen. Zij gaan de buitendeuren van de kleedkamers opleuken met stickers die de herkenbaarheid en zichtbaarheid van wat dames en heren thuis en uit zullen verbeteren. Ook zullen zij binnen de gangdeuren van de dames en heren toiletten van de prachtige sticker voorzien die duidelijk maakt dat we bij een korfbalvereniging zijn. Ook de deur naar de kast onder de trap krijgt een sticker met onze stoere leeuw uit het logo die een bliksemschicht aanstuurt. Ook in de grote zaal van de kantine komen stickers op de schuifpuien en de ruit tussen entree en zaal. Hiermee verminderen wij het risico dat iemand door het glas heen zal proberen te stappen. Dit is echt een potentieel risico omdat bijna al het glas in de grote zaal van vloer tot aan plafond loopt en nauwelijks kader heeft. Voorkomen is beter dan genezen.
Buiten zijn de hoveniers nog bezig met hun eindsprint en worden de bouwstaal netten bevestigd aan de gemaakte balustrades. Ook worden de klimplanten verder geplant en krijgen ook de andere planten een plekje in de verschillende borders. Vanaf 11.30 uur komen de reünisten langzaam aan onze accommodatie op lopen en staan met open mond te kijken naar wat er bij Achilles allemaal veranderd is. Onherkenbaar, wat mooi en is dit niet te groot voor jullie doen de ronde bij binnenkomst. Gerard en Hans voegen zich bij deze 55+ (oud)leden en doen zich met hen tegoed aan soep en lekkere broodjes. Wout houdt een korte speech over 100 jaar worden en een nieuwe accommodatie betrekken en vertelt hoe trots hij is op hetgeen we als Achilles hebben bereikt. Verwijzend naar het grote logo op de muur van de kantine zegt hij het nog maar een keer: Achilles meer dan een club.

WhatsApp%20Image%202022-09-22%20at%2018.44.20.jpeg

Vrijdag 30 september 2022.
Doen we het in de aanloop naar het grote feest op 1 oktober overdag rustig aan maar in de avond gaan we los met een hapjesavond met aansluitend een 100 jaar Achilles pub quiz.

Zaterdag 1 oktober 2022.
DE grote dag voor het 100-jarige Achilles.
In de ochtend hebben we een sportief familie event.
Om 14 uur start het officiële deel van de dag waar om 14.30 uur de Burgemeester van Den Haag onze nieuwe vlag in top zal hijsen als openingshandeling van onze nieuwe Vlonder. Hij gaat ons voor de trap op naar de kantine waar wij verder gaan met speeches van de Burgemeester, een vertegenwoordiger van de KNKV en onze voorzitter Wout. Om uiterlijk 15.15 uur verlaat de burgemeester ons op weg naar een andere bijeenkomst. Wij gaan verder met het officieuzere deel van de receptie ter ere van 100 jaar Achilles. En eren leden die al 50 jaar lid zijn met een gouden Achilles leeuwtje en bedanken de leden die zich in diverse commissies hebben ingezet voor het nu bereikte resultaat: onze nieuwe Vlonder.
Om 16.30 uur sluiten we deze middag met een clash tussen de vedettes uit de gloriedagen van Achilles en de huidige eerstelingen van Achilles.
Dan eten van diverse foodtrucks en ons opmaken voor de coverband Jewelste die ons de avond van ons leven gaat bezorgen in de gymzaal. Een eigen concertzaal dicht bij huis, wat willen we nog meer?!

WhatsApp%20Image%202022-09-24%20at%2018.05.32.jpeg

Zondag 2 oktober 2022.
De katerbrunch, wat een vondst van de jub-commissie. Nu maar hopen dat er door velen niet te diep in het Vlonder glaasje is gekeken en dat veel Achillianen zullen meehelpen met het opruimen van wat is geweest om daarna mooie herinneringen op te halen van hoe deze vier dagen zijn geweest. Achilles 100 jaar een heel jaar lang.

 

Namens het klusteam,

Hans Lijmbach

 

Datum 28-09-2022 20:45
Tags