Wedstrijdverslagen: 6 punten bij donderdagavondkorfbal!

Vanwege onze 100ste verjaardag was het weekend van 1 oktober een competitievrij weekend. Daarom werden er afgelopen week al een aantal doordeweekse potjes gespeeld! Op dinsdag ging Achilles 3 naar Hardinxveld-Giessendam, waar HKC 2 helaas een maatje te groot bleek. Donderdag stond er een avondprogramma gepland bij Refleks, voor Achilles 1, 2 en 4. Geen onverdienstelijke donderdagavond, want alle zes de punten gingen mee terug naar het Pomonaplein. Het werd 16-22 (Achilles 1), 14-24 (Achilles 2) en 18-19 (Achilles 4). Lees verder voor de wedstrijdverslagen. [Foto: Frank van Leeuwen via Sportsnap.nl]

• Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.
  • Fotograaf Frank van Leeuwen was aanwezig bij de wedstrijd Refleks 1-  Achilles 1. Zijn foto's bekijk je hier.

Refleks 1 - Achilles 1

Volgt!

Refleks 2 - Achilles 2

Het is zondagavond. Laptop op schoot in bed. Benen die niet meer kunnen. Kramp in kuiten, hamstrings en voeten is meer regel dan uitzondering geworden, maar wat een weekend hebben we achter ons rug. Uitgerekend in ons jubileumweekend ben ik, geheel op alfabetische volgorde, aan de beurt als verslagmeneer. En die kans grijp ik graag om het grotendeels vergeten van het wedstrijdverloop te compenseren. De afgelopen weken hebben namelijk voor mij intensief in het kader gestaan van het afmaken van het nieuwe clubgebouw en tegelijkertijd het organiseren van het jubileumweekend. Ik zou bijna een pettenwinkel kunnen beginnen met al die verschillende petten die ik bij Achilles op heb, maar dat terzijde. Hoewel ik in tegenstelling tot mijn vader nooit een pet draag, schijn ik de figuurlijke variant stiekem toch best leuk te vinden. Dus bij deze een sorry (not sorry) aan mijn allerliefste vriendin, mijn vrienden, familie en teamgenoten. Vanaf nu ga ik ook weer iets meer tijd aan jullie besteden.

Dan toch nog iets over de wedstrijd. Vorige week hadden we na een hele wedstrijd achter de feiten aanlopen geen punten kunnen pakken, dus we hadden wat goed te maken. Het schotpercentage verbeteren was een van de speerpunten om de overwinning binnen te slepen. Refleks staat bovenaan dus ook fouten konden we ons niet veroorloven. Op tijd verschijnen bij een doordeweekse wedstrijd bleek ook een uitdaging te zijn. Jamie, Timme en Twan mochten om tijd te winnen aanschuiven in restaurant Verboom. Het broodje hete kip bleek later wonderen te verrichten. Het allereerste schot van de wedstrijd van ondergetekende vloog gelijk binnen waarna via Fay, Jamie, Timme en weer ondergetekende de stand binnen no-time op 0-5 stond. Het schotpercentage werd nog maar eens opgekrikt door Fay die 3 uit 3 schoot in de beginfase. Team Hete Kip was in de eerste helft goed voor 9 goals van de 10-13 ruststand. Hadden we het maar ook in de rust gegeten, want de tweede helft verliep een stuk moeizamer. Nadat Cino de 10-14 binnen schoot van afstand kwam Refleks via 12-14 terug naar 14-15. Sander en Twan waren al binnen de lijnen gekomen en daar kwam ook Simon bij. Met meer lengte in het spel konden we langer herhalen om zo de aanvallen beter uit te spelen. Refleks bleef angstvallig dichtbij maar met een stand van 17-18 schoot Twanneman een vrije bal koeltjes binnen waarna de scheidsrechter na een retespannende slotfase op zijn fluit blies voor een 18-19 overwinning. Het was heel hard werken en een hele tweede helft sleuren om de stand aan de goede zijde te houden maar het is ons gelukt met z'n allen. Ook het eerste (en het vierde) won haar wedstrijd bij Refleks dus we waren al in de juiste stemming voor een heel weekend feest.

De oprichting van de jubileumcommissie geschiedde op 10 januari 2021. Eén jaar, 8 maanden en 19 dagen later kon het feest beginnen. De reünie-lunch, hapjesavond, pubquiz, sportenspeldag, burgemeesterbezoek, vedettewedstrijd, foodtrucks, het onvergetelijke feest met coverband Jewelste en zelfs de katerbrunch; Alles was een grandioos succes. Tijdens het regelen en rennen door heb ik intens genoten van alle blije, gezellige koppies van iedereen die op de verjaardag van Achilles was. Mensen die ik al in jaren niet had gezien kwamen speciaal langs om honderd kaarsjes uit te blazen. Onzettend leuk om te zien hoe Achilles na al die tijd toch altijd nog een plekje in iemands hart heeft verovert. En voor de mensen die dit seizoen nieuw zijn, hopelijk geldt voor jullie hetzelfde. Mijn hart is in ieder geval gevuld met liefde na dit weekend met alle mooie, lieve mensen die deze club zo speciaal maken!

Ilan Verboom

HKC 2 – Achilles 3

3 wedstrijden gespeeld en nog nul punten, dat we op een beter begin hadden gehoopt van het seizoen hoef ik niet uit te leggen. Dinsdag hebben wij voor de wedstrijd met zijn alle bij Bas gegeten en met elkaar besproken wat wij als team beter kunnen doen. We misten de strijdlust bij elkaar om echt voor elke bal te gaan en het elkaar coachen. Nadat de broodjes knakworst naar binnen waren gewerkt konden we vertrekken naar HKC om het geen dat we besproken hadden gelijk uit te gaan voeren.

In de stromende regen begon de wedstrijd. De eerste treffer van de wedstrijd werd gemaakt door Alana en zo stonden wij, helaas ook de enige keer in de wedstrijd, op voorsprong. Kort hierna was er al snel de gelijkmaker van HKC. Vervolgens lukte het beide ploegen ongeveer 10 minuten niet om te scoren. Na de doelpuntloze periode wist HKC als eerste te scoren. Quincy schoot paar minuten later van afstand de gelijkmaker binnen. HKC wist iets uit te lopen en met nog 1 minuut te gaan tot de rust was de tussenstand 5-3. In de laatste minuut geven wij de bal in de aanval nog twee keer dom weg en weet HKC nog twee keer te scoren en werd de ruststand 7-3.

Na de rust was het HKC die als eerste wist te scoren. Beide ploegen scoorde steeds na elkaar tot de 9-5. Hierna was het HKC die snel twee keer wisten te scoren en zo uitliepen naar een 11-5 voorsprong. In het laatste kwartier van de wedstrijd konden we nog inlopen, maar het gat dichten lukte niet. De eindstand was dan ook 13-9 voor HKC.

Het was een lastige wedstrijd en hoewel we goed speelde bleek HKC voor ons nog net een maatje te groot. We hebben voor elkaar gevochten maar het was niet genoeg. Ik ben er van overtuigd dat als wij zo doorgaan de punten vanzelf gaan komen!