Veel overwinningen in laatste competitieweekend 2015

De Achillesselectie had het niet gemakkelijk gisteren. Met outfits geheel in kerstsfeer sleepte Achilles 1 uiteindelijk toch de overwinning binnen, door concurrent Excelsior met 17-20 te verslaan. Team Twee maakte het vooral zichzelf moelijk, maar won bij ZKC'31 op basis van de eerste helft. Het derde moest de punten helaas delen met Pernix, maar gaat nogal altijd aan kop. Ook Achilles 7 speelde gelijk, tegen BEP. Op zondag sleepte Achilles 8 tegen BEP de volle punten binnen, door met minimaal verschil te winnen. Bij de junioren werden de laatste wedstrijden van 2015 ook voortvarend afgesloten. Achilles A1 gaat als gedeeld koploper het nieuwe jaar in, er werd netjes gewonnen bij Valto. Ook de A2 en A3 sluiten het jaar in stijl, er werd gewonnen van KVS en TOP. De B2 scoorde misschien niet veel, maar wel genoeg voor de overwinning, het versloeg Weidevogels met 3-5. De C1 won ook, bij een uitslag van 10-18 konden de punten vanaf KCC meegenomen worden. Tot slot ook winst voor de C3, D2, E1 (met maar liefst 4-18!), F1 (ook heel knap met 15-6!) en F3. Lees verder voor alle wedstrijdverslagen en foto's van Achilles 1, D1, D2, E3 en F1.

Foto's van de wedstrijd Excelsior 1 - Achilles 1, maar ook van de F1, E3, D2 en D1 vind je in het fotoalbum: Competitie > Senioren (Achilles 1) en Jeugd (de andere ploegen).

Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar ovreijn@hotmail.com en website@hkvachilles.nl (beide!)

Excelsior 1 - Achilles 1

Op papier moest dit een hele spannende en spectaculaire wedstrijd worden, net als dat het vorige week nooit een echte derby werd was het gister een behoorlijk saaie wedstrijd, echt niets meer dan dat.

Er was behoorlijk was Achilles publiek in sporthal de Buitenhof afgelopen zaterdag. Zij zagen ons eerste aantreden in de groen-rode reserveshirts. Met inschieten behaalde we een behoorlijk percentage waarin weinig ballen gemist werden. We kwamen echter vrij snel 2-0 achter. De doelpunten van Laura, Tjitse, Raquel en Kjeld zorgden voor aansluiting en een latere stand van 5-5. Vanaf dit moment lieten we Excelsior niet meer echt weglopen, wel bleven we in deze gezapige wedstrijd achter de feiten aanlopen. 2 achter, gelijk, 1 achter, gelijk, 1 achter, etc. Ruststand 9-8 voor Excelsior.

In de kleedkamer werd besproken hoe onscherp we wel niet waren in vergelijking met inschieten en wat we hieraan gingen doen, de oplossing: elkaar vertrouwen geven. Dit bracht een mooie uitwerking met zich mee. Kjeld en Gerald kwamen snel tot scoren en dit zorgde voor de eerste voorsprong 9-10. Helaas gaven we deze voorsprong weer (te) snel weg. Van 10-10 werd het 14-12, helaas weer in het voordeel van onze Delftse vrienden.
Gerald zorgde hierna voor 2 mooie goals, hij transformeerde weer naar die zwarte parel die heel korfballend Nederland kent (hij was goed voor 7 goals in de tweede helft). Ariën en Anne-Roos, welke beide hun eigen wedstrijd hebben gemist om met ons mee te gaan, werden een paar minuten voor tijd erin gebracht (voor Tjitse & Raquel) om meer tempo en rebound te creëren. In deze laatste periode zijn we van een 16-14 achterstand naar een 17-20 voorsprong en eindstand gegaan. Complimenten dus voor de brede selectie! En dank aan Arie, Anne-roos en Marcel die hun eigen wedstrijd hebben opgezegd & Rosalie die weer lekker met ons mee was!

Wat blijkt maar weer: slechte wedstrijden moeten we ook winnen & dat hebben we gedaan zaterdag.

Doelpuntenmakers: Gerald (8), Kjeld (6), Dylan (2), Tjitse, Ariën, Laura en Raquel (1)

In het nieuwe jaar komt de koploper Merwede op bezoek, bij deze wedstrijd verwachten we weer een vol Ockenburg. Merwede speelde tot nu toe 1 keer gelijk, wij verloren 1 maal, dit betekent dat we alleen met winst de eerste plek over kunnen nemen. Dus: be there!!

HKV Achilles - Merwede
9 januari 19.45 Sporthal en Leeuwenkooi Ockenburg

Alvast prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar namens de selectie!

Raquel

ZKC ´31 2 – Achilles 2

Zaterdag was weer een wedstrijd waarvan we aanvankelijk dachten dat het kat in 't bakkie zou zijn (zoals er de afgelopen weken wel meer van die wedstrijden waren). Jammer genoeg waren we niet helemaal compleet, vanwege de gelijktijdige wedstrijd van het 1e. Anne-Roos, Marcel en Ariën moesten met 1 mee. Ondanks een incompleet team, waren we absoluut niet minder sterk. Het 2e mocht dankbaar ‘gebruik maken’ van de kwaliteiten van Renske en Erwin (en later Lisa en Fabian).

We gingen met volle moed de wedstrijd in en na een paar aanvallen stonden we 2-0 voor. De eerste 25 minuten van de wedstrijd was het toch niet helemaal het spel wat we bij het 2e normaal gewend zijn. ZKC gaf nog aardig wat druk en wij pakten nog te weinig schoten, ik miste een stukje wilskracht. Uiteraard waren we wel beter want na een aantal doorlopen van de dames Renske en Jeanette en afstandsschoten van Jeroen, Twan en Erwin stond het 3-7 en later 4-9. Toen kwamen de laatste 5 minuten. Iedereen rende weer voor elkaar, het baltempo was hoog en het plezier in het spel kwam terug. Hoewel het er misschien wat chaotisch uitzag, wisten we ons scoringspercentage omhoog te werken. Iedereen ging de rust in met een goed gevoel over de laatste minuten, want dat was weer even het spel en de sfeer wat we met Achilles 2 gewend zijn. De ruststand was 5-13.

Het tempo, teamwork en goede spel dat we de laatste aanvallen van de eerste helft lieten zien, was helaas niet meer terug te vinden in de tweede helft. Er werden plaats-fouten gemaakt, er werd niet meer naar elkaar gekeken en de motivatie was helemaal ver te zoeken. Ook voor de invallers Lisa en Fabian, die er de tweede helft inkwamen, was het onmogelijk om verandering bij ons aan te brengen. We konden ons als team niet meer oppakken en er een mooie wedstrijd van maken, waar iedereen enorm van baalde. Er valt over de tweede helft niet veel meer te zeggen, anders dan dramatisch.

Toch wil ik positief afsluiten. Zoals Niels altijd zegt: ‘Als je slechte wedstrijden wint, word je kampioen’. Deze wedstrijd was zo’n slechte wedstrijd, maar we blijven op nummer 1 staan, op weg naar het kampioenschap! Het blijft een prestatie om dit soort wedstrijden alsnog te winnen. Dat zegt wat over ons als team. Misschien is iedereen wel toe aan vakantie, even twee weken geen korfbal. Laten we vooruit kijken en het als leermoment zien voor het nieuwe jaar.

Ik zie jullie in 2016 :-) Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe doelstellingen (Frank?!).

Bedankt invallers; Renske, Erwin, Lisa en Fabian.

Fijne feestdagen iedereen en een gelukkig en gezond nieuwjaar!

Groetjes Alana

Wat was..

Achilles C1 treft vandaag een tegenstander die verrassend laag op de ranglijst staat, sterker nog, ze waren nog puntloos. Verrassend omdat het een redelijk fysiek sterke ploeg is en 0 pnt is te weinig voor hun, vind ik. Onderschatting lag op de loer, maar gezien het feit dat wij de afgelopen weken meer tegen onszelf aan het spelen waren ipv de tegenstander waren wij daar eigenlijk niet zo mee bezig. Met de Oranje handbaldames als voorbeeld, wat eigenlijk niet anders is dan onze kracht; inzet, passie en plezier hebben we de afgelopen week op de training de touwtjes iets strakker aangetrokken. Op die manier moesten we vandaag ook de wedstrijd ingaan. Sabine (Bien) speelde op de plek van Sterre, die er vandaag helaas niet bij kon zijn.

We begonnen moeizaam, maar verdedigend deden we het zeker niet slecht, maar bleven de goals uit in ons eerste aanvalsvak. Het ging gelijk op en dacht KCC vandaag eindelijk hun eerste puntjes misschien te gaan pakken. Gelukkig konden we voor rust het initiatief naar ons toe trekken en was het na 4-4 gelukkig 5-10 bij rust in ons voordeel. Na rust probeerde KCC nog wel wat, maar het vertrouwen in goede afloop was bij hen wel weg. Hierdoor konden we gestaag uitlopen naar de uiteindelijke eindstand van 10-18.

Benoemen van personen hecht ik nooit zo veel waarde aan in het verslag, want we doen het met zijn allen, tenzij ik niet anders kan. Allereerst Plien, die een geweldige wedstrijd speelde en man of the match was vandaag, mag niet onvermeld blijven. Maar ook Mick moet ik noemen, die erg productief met 7 goals een belangrijk deel had in de score vandaag. En wie ik zeker moet melden is Bien, die verdedigend erg goed was en geweldig de plek van Sterre opvulde. De anderen? Iedereen speelden met een dikke voldoende dus we hebben het vandaag prima gedaan! Ook de reserves Kaj, Max en Mikki wederom bedankt!

Gelukkig sluiten we dus met de C1 het jaar 2015 af met een mooie overwinning en was deze wedstrijd een goede revanche voor onszelf na de laatste 2 wedstrijden. 2015: 12 competitiewedstrijden waarvan 1 verloren en 11 gewonnen. Trots op de ploeg en zo gaan we lekkâh de kerst in en knallen we 2016 in! Goed gedaan toppers!

Fijne kerstdagen en alvast een gezond en sportief 2016!!!

‘Iv, wil je weten wat de D2 heeft gedaan? Want terwijl jij een ENKELtje maakte om krukken te halen, hebben wij de zaterdag weer besprENKELd met een mooie overwinning. Het was vergeleken met andere wedstrijden weer een vroegertje, ENKELe nachtbrakers kwam ook wat later binnen. Ik noem geen namen maar beide meneren heten hetzelfde. Dan weet jij wel over wie ik het heb ;) Het wachten was toen op ONDO maar die kwam gelukkig ook nog binnen, anders zou het maar een ENKELspelpartij worden. Bij het inschieten was iedereen lekker hyper, en dit werd goed meegenomen in de wedstrijd. ONDO was een geduchte tegenstander, slimme acties naar binnen! Maar vergeet ENKELvoudig niet dat wij niet voor niks bovenaan staan. De eerste helft werd afgesloten met een comfortabele voorsprong van 7-3 en de ouders konden tevreden hun ENKELs strekken. Oja, ik kreeg ook een bezorgde Jordan naar me toe, dat ik wellicht iets te hard aan het coachen was en de ENKELwandige muren dit waarschijnlijk niet aan konden. Mijn welgemeende excuses aan de buren die aan het bowlen waren. Ik hoop van harte dat jullie mijn coachings-tip ‘spring voor je tegenstander nadat deze de bal gegooid heeft’ niet hebben opgevolgd…

In de rust zorgde grote Niek (hee, toch stiekem een klein tipje) voor een heerlijk mandarijntje. ONDO kwam net wat scherper de kleedkamers uit en dat zorgde voor een kleine bedENKELijke blik bij ons allen en de 7-4. ‘Nu is het klaar’ zal de tweeling gedacht hebben. En dan is het fijn dat je een tweeling hebt, want dan is het geen ENKELvoudige gedachte, maar een meervoudige. En ja hoor, de 8-4 en 9-4 stonden op het bord. Dit speelden we netjes uit naar een eindstand van 11-5. We schrokken nog wel even hoor Iv, want Marijn zakte op het einde van de wedstrijd nog door haar ENKELgewricht. Gelukkig kon ze doorgaan en viel het mee. Conclusie? We staan ENKEL en alleen bovenaan in de competitie! Dat is lekker de kerstvakantie ingaan! Na de wedstrijd hebben we iedereen al fijne dagen gewenst, en jou nu ook! Kersttip, lamsschENKEL met vENKEL is misschien wel de oplossing voor jouw instabiele knie………

……….KNIE?....

……nee natuurlijk voor je enkel hahaha. Beterschap!’

Marieke

Vandaag mocht de F1 lekker vroeg spelen. Na de wedstrijd van vorige week wilden we natuurlijk weer winnen. De eerste 10 minuten moesten we toch echt even wakker worden, iets teveel plaatsfouten. Maar daarna ging het goed. Er werd goed gegooid en we wisten de mand goed te raken. Vlak voor rust stonden we 3 punten voor, dus kregen zij een superspeler erbij. Dat was wel even wennen, want dan moet je op meer letten dan je eigen tegenspeler.
Na de rust gingen jullie gewoon door met scoren. Iedereen heeft weer gescoord vandaag. De eindstand was 15-6. Nu mogen jullie heerlijk van je vakantie gaan genieten. Twee weken geen training en volgend jaar gewoon weer knallen. Ik heb weer van jullie genoten.

Miranda

Anders dan de uitslag (4-9) doet vermoeden had de F3 opvallend veel moeite met Refleks. Vooral het vangen ging vandaag stukken minder dan we gewend zijn. Ook door het wachten op de bal in plaats van naar de bal toe te gaan leverde vaak onnodig balverlies op zodat er ook veel kansen verloren gingen. In de duels lieten we ook regelmatig de kaas van ons brood eten zodat Refleks relatief makkelijk op de been kon blijven. Na 30 minuten korfballen was de stand 4-4 en Refleks begon zachtjes te geloven in een positief resultaat. De laatste 10 minuten dacht een ontketende F3 waarschijnlijk tot hier en niet verder want met 5 goals(!) op rij pakte zij de verdiende maar toch wat geflatteerde overwinning. Eind goed al goed dus. Maar wat zal het een rust geven als we de eerste 30 minuten ook zo spelen! Maar goed, jullie kunnen trots op jullie zelf zijn en terugkijken op een geweldig 2015. Voor het eerst in competitieverband en wat maken jullie grote stappen. We kunnen nu al niet wachten op 2016!!

Maar eerst lekker genieten van jullie vakantie en lekker uitrusten J!! Uiteraard ook hele fijne feestdagen!!

Technische staf F3

WAPC-verslagen

Achilles F1 - Pernix F2
Met de wijze woorden van de trainer in het achterhoofd (“clubs met een oranje shirtje stellen niks voor”), moest onze F1 aantreden tegen het nog puntloze Pernix. De trainer met de wijze woorden moest echter werken en liet het over aan zijn vrouw en dochter. Ongetwijfeld zullen zij ook hetzelfde hebben gezegd om het zelfvertrouwen zo groot mogelijk te maken.
De ouders op de tribune zagen de tegenstander inlopen en waren er heilig van overtuigd dat dit een complete “ walk- over” moest worden. Enfin, na een paar minuten spelen stonden “ we” 1-0 achter. Er werd nog niet goed genoeg gegooid en de vrije mensen werden niet snel genoeg gevonden. Echter, vrij snel na de achterstand ging het wat beter draaien en vond Bram de korf. Helaas was er snel weer een achterstand en stond het 1-2. Hierna was het klaar en was de hele F1 het wel eens met dat oranje- verhaal.
Rap volgde goals van Liv en Jim. 3-2! Het gooien en vrijlopen ging steeds beter. 4-2 Liv! Pernis deed een goaltje erbij, maar dat mocht geen naam hebben. Liv scoorde er wéér eentje. Jim scoorde de 6-3 én de 7-3. Zijn juichen was nog wat ingetogen, misschien was het nog wat te vroeg voor Jim. Pernix mocht er nog een extra oranje- shirtje bij doen door de goals van Jim. Hierna was Bram aan de beurt voor de 8-4. De F1 was los en rap volgde goals. De negende was voor Jalien die eindelijk eens oog voor zichzelf had. 9-4 Bram maakte er 10-4 van, Jim 11-4, Liv 12-6 (goaltjes van Pernix tussendoor). Liv was weer aan de beurt en deze was wel heel erg mooi. Zijkant van de korf en de bal ging er vrijwel geruisloos in. Opa Bert was sprakeloos. Hij kwam lovende woorden tekort voor zijn kleindochter. Bram maakte de einduitslag compleet met twee afstandsschoten. 15-6. Aan de zegekar!

De F1 is los. Coaches bedankt voor het invallen. En zo zie je maar, de coach heeft altijd gelijk. Ook als het over kleuren gaat.

Fam. Küper.

Reflex F2 -  Achilles F3
Na de laatste wedstrijd die verloren ging, was het klaar met dit “ verlies- gevoel”. Dit was in ieder geval bij de ouders zo. Het is niet dat we veeleisend zijn, maar “ we” willen gewoon kampioen worden. Meespelen is leuk, maar winnen is nog veel leuker. Aangezien dit schijnbaar niet pedagogisch verantwoord is om tegen het grut te zeggen, hielden we wijselijk onze mond.

Het zal even wennen zijn geweest voor de F3 omdat het veld wat onoverzichtelijk was om in te spelen. Een paar lange stokken deden dienst als lijn en dat was soms wat lastig. Maar niet voor Esmee, zij knalde de 0-1 erin. Deze stand bleef lange tijd op het bord staan. Beiden ploegen waren gewaagd aan elkaar. Misschien had Reflex iets meer doelkansen, maar er werden over en weer aardig wat ballen in de handen van de tegenstander gegooid. Reflex kon er nog net eentje inleggen en zo ging de F3 met een 1-1 de eerste rust in.
Reflex deed iets aan het gemiddelde en maakte er 2-1 van. Sanne dacht;” wat mijn zus kan, kan ik ook”, 2-2! Hierna volgde vrij snel een soort van Rugby- scrum waarbij Lukas op twee tegenstanders lag en vrij snel daarna de bal erin knalde. Voorsprong, wederom. Toen deed Milan van zich spreken na een paar mooie onderscheppingen en vrijloop- acties, maakte hij er de 4-2 van. Reflex maakte vrij snel de 4-3. De moeder van Milan werd thuis op de hoogte gehouden via de WhatsApp en had het niet meer van de zenuwen. In de wedstrijd ondertussen lieten een hoop kinderen de bal vallen of door hun vingers glippen. Reflex profiteerde hier meer van dan Achilles en maakte de gelijkmaker. Sanne was het hier niet mee eens en maakte er 5-4 van en de 6-4. Esmee hierdoor een tikkeltje meer gemotiveerd achterlatend. Erik gooide er met een vloeiende beweging de beslissende 7-4 in. Esmee haar motivatie deed wonderen en zij gooide er de 9-4 in.
Al met al was het weer erg leuk wat onze F3 heeft laten zien. Een goede ploeg die steeds beter gaat spelen en zeker om de bovenste plaatsen zal strijden.

Tot volgend jaar en de volgende overwinning.