Herinneringen van het foto-meisje

EF6AAD33-CEA8-47F7-B04E-A1356F8A7700.jpeg hoofdartikel

Met m’n hoofd in het zonnetje zit ik in de auto te wachten tot we eindelijk van de parkeerplaats af kunnen rijden. Dit weekend ging ik naar mijn familie in Duitsland en reden we via een nieuwe route, omdat de A12 was afgesloten. Zo kwamen we langs Roermond en stond daar ineens een gigantisch outlet center langs de weg… Je begrijpt vast dat ik meteen veel te enthousiast werd. Na een overtuigende speech op de zondagochtend gingen we op de terugweg weer langs Roermond, nu mét een tussenstop bij het outlet center. Met een wat lichtere portemonnee zijn we weer onderweg terug naar Den Haag: tijd om te beginnen aan het artikel voor Achilles.

hoofdartikel.JPGHoewel ik weet dat Erwin de Laleijne al de hele dag enthousiast klaar zit in zijn yoga outfit, wachtend op mijn volgende artikel, wordt het dit keer eens iets minder zweverig. Denk ik.

Ik ben benieuwd of er dit korfbal weekend nog veel is nagepraat over het jubileum weekend. Om mooie herinneringen op te halen, maar misschien ook omdat sommigen stiekem niet meer weten wat er eigenlijk allemaal is gebeurd tijdens het grote feest. Er is weer flink gedanst, gesjanst, geproost en wat heb ik mensen zien genieten met elkaar. Omdat ik de zaterdag mocht vastleggen met mijn camera kon ik daar extra bij stilstaan. Ik denk dat ik dat ook zo leuk vind aan het fotograferen. Het dwingt je om wat langer stil te staan bij al het moois om je heen. Een glimlach, mensen die elkaar weer treffen na een lange tijd, oude legendes die weer op het veld staan te springen, kinderen die de grootste lol hebben aan de kleinste dingen en ga zo maar door. Daarnaast zorgt het fotograferen er ook voor dat je extra op zoek gaat naar die mooie momenten. Zo beleefde ik die dag onder andere door mijn lens, die zich vooral focuste op het creëren van mooie herinneringen tijdens dat bijzondere weekend.

Ik kreeg dan ook al vrij snel de bijnaam ‘’het foto-meisje’’. Kunnen we best erin houden als je het mij vraagt. Over ‘’meisje’’ gesproken: dit weekend bestelde ik in een restaurant een rode wijn. Deze kreeg ik dan ook alleen omdat ‘’de ouders’’ erbij waren, zoals de mevrouw zei die de bestelling noteerde… Toch word ik over een paar dagen echt alweer 25. Ach, ooit komt er vast een dag dat ik graag zoveel jonger wordt geschat. Anyways…

Zo zag ik ook weer veel kinderen met elkaar plezier hebben tijdens het jubileum weekend. Daardoor moest ik toch weer denken aan toen ik zelf lid werd in de E. Dit voelt eigenlijk ook helemaal niet zo lang geleden als dat het daadwerkelijk is en dan verbaas ik me er elke keer weer over hoe snel de tijd is gegaan. Ook is het best bijzonder dat de nieuwe kantine al zo snel eigen voelt. Heel mijn korfbal jeugd heb ik namelijk doorgebracht in dezelfde oude kantine. Ondanks de geur die af en toe uit het putje kwam, heb ik daar ook onwijs veel mooie herinneringen aan. Zo blijft onze club zich altijd verder ontwikkelen en worden er keer op keer weer mooie nieuwe herinneringen gemaakt. Dat doen we met z’n allen, waarbij de nieuwe jeugd op Achilles zich later alleen deze nieuwe kantine zal herinneren. Grappig hoe je dan ineens in de generatie komt waar je begint te praten over ‘’vroeger’’. Om deze reden was het ook zo leuk om alle oude foto’s van Achilles te kunnen bekijken en deze prachtige afgelopen 100 jaar gezamenlijk te kunnen vieren. Verschillende generaties, met verschillende herinneringen, die gezamenlijk proosten op hun club, dat is toch wel echt iets bijzonders.

Ik wil ook nog eens mijn complimenten uitspreken naar iedereen die bij de organisatie betrokken was en iets heeft bijgedragen. Jullie hebben het ongelooflijk goed gedaan en stiekem hoop ik dat we dit draaiboek erin kunnen houden voor een jaarlijks jubileum.

Wie weet staan alle foto’s inmiddels op de website, maar ik deel graag alvast mijn eigen mini collage met jullie. Geniet van de mooie herinneringen en laten we er snel nog veel meer maken met elkaar! En vergeet niet om er af en toe even extra bij stil te staan.

Liefs,
Lena van Bijsterveld

 

Datum 11-10-2022 11:00
Tags