Wedstrijdverslagen: Achilles C2 kampioen!

Achilles 1 ging op bezoek bij koploper Velocitas. Na een flitsende start aan Achilles-zijde, eindigde de wedstrijd in een 16-16 gelijkspel. Ook Team Twee speelde tegen Velocitas, maar kwam helaas iets te kort. Velocitas trok aan het langste eindbij 18-16. Achilles 3 reisde af naar Zeeland, maar moest de punten helaas aan TOP laten. In eigen huis won Achilles 5 met 12-6 van Tempo 4. Bij de junioren lukte het de A1 helaas niet om te winnen bij IJsselvogels en kon de A2 een puntje bijschrijven na een gelijkspel tegen Tempo. Verder waren er overwinningen voor de B2, D1, E1, F1 én natuurlijk de C2. Voor de B2 hangt daardoor nog een mogelijk kampioenschap in de lucht, maar de C2 mocht dat feestje deze week al vieren. Van harte! Lees verder voor de wedstrijdverslagen. [Update: verslag E2 toegevoegd!]

  • Niet iedereen kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Velocitas 1 - Achilles 1

Vandaag tegen de koploper, Velocitas. Een rommelige voorbereiding met zieken en geblesseerden. Velocitas was op zijn hoede, gezien hun laatste verslag: "Volgende week wacht Achilles. Zij zijn de laatste weken met een opmars bezig en hebben op twee wedstrijden na alles ruim weten te winnen dus het belooft een spektakel te worden."

En een spektakel werd het. Achilles schoot uit de startblokken en nam een snelle 6-1 voorsprong. Velocitas counterde, wist het aanvalsspel van Achilles te ontregelen en kwam vlak voor de rust langszij, met 7-7.

De tweede helft zou evenwichtiger worden in scoreverloop. Een eenmalige voorsprong van Velocitas werd keurig weggewerkt en kort voor tijd scoorde Romy met heel haar hebben en houden een mooie doorloopbal voor 14-16. Maar Velocitas wist met twee aanvallen twee keer te scoren en de laatste goal van Achilles vond geen genade in de ogen van de leidsvrouwe. Het voelde als een verloren punt en dat is ook een compliment voor de super leeuwen.

Na de eerste twee wedstrijden is Achilles goed op stoom gekomen en met de komende wedstrijden in het vooruitzicht is een plekje vlak onder de top in beeld.

Matthijs

Velocitas 2 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag waren we op bezoek bij het tot dan toe puntloze Velocitas in Leiderdorp. Dat Velocitas met 0 punten onderaan de poule stond bood veel perspectief, maar we waren ons er des te meer van bewust dat ze ons de punten niet cadeau zouden doen. Die verwachting werd al snel na het eerste fluitsignaal bevestigd. Velocitas schoot letterlijk en figuurlijk uit de startblokken, waarbij één heer zelfs vier keer het gat van de korf wist te vinden uit slechts vijf pogingen. Yara, Marlou en Fay zorgden er met een aantal belangrijke doelpunten voor dat het gat in de rust beperkt bleef tot vier. Wellicht ietwat overdonderd door de schotkracht van Velocitas werd de kleedkamer opgezocht met een 11-7 ruststand.

Het probleem was duidelijk. Waar Velocitas relatief makkelijk tot scoren wist te komen, kostte het ons veel moeite om het gat van de korf te vinden.

Tweede helft schakelden we een tandje bij, wonnen we steeds meer duels en kreeg de verdediging steeds meer controle. Hoewel we tweede helft – mede door een aantal wissels – wat makkelijker tot scoren kwamen (vooral aan de kant van de mannen) bleek het helaas onvoldoende. Velocitas bleef mee scoren en ondanks dat we het gaatje wisten te verkleinen tot twee, was het Velocitas dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Eindstand 18-16.

Aan de wil en motivatie van onze toch nog relatief jonge ploeg heeft het niet gelegen. Ook aan wilskracht en doorzettingsvermogen geen gebrek. Duidelijk is dan ook dat er veel meer inzit dan er momenteel uitkomt. Echter, de verschillen in de poule zijn – op KVS/Groeneveld Keukens 4 na – klein. Aankomende zaterdag staat er een heuse derby op het programma, waarbij we het opnemen tegen stadsgenoot HKV/Ons Eibernest. Bij winst stijgen we weer naar de bovenste regionen van de poule. Kortom, we kunnen alle steun en aanmoedigingen gebruiken! Tot volgende week!

Laura

 

Korbis B1 - Achilles B1

De wedstrijd begon niet zo goed gelijk 2-0 achter. Gelukkig scoorde Lucas toen. We stonden achter en bleven achter staan. We hadden veel plaatsfouten en weinig kansen. Maar het overnemen ging super goed. We bleven achter staan en hebben het niemand meer ingehaald wel ging het na de time-out beter. Volgende onze laatste veldwedstrijd hopelijk winnen we die.

Groetjes,
Esmee


Achilles C2 kampioen!

AChilles%20C2%20kampioen.jpg

Die Haghe - Achilles E2

Vandaag mochten we weer tegen koploper Die Haghe spelen. We moesten uit, maar gelukkig waren er veel supporters mee om ons aan te moedigen. We hebben vorige keer heel dik verloren tegen dit team en maar 1x gescoord dus we hoopten dat het deze keer beter ging. Het eerste doelpunt was in ieder geval voor ons, dat was een fijn begin. Helaas bleek Die Haghe de terechte koploper want ze scoorden het ene na het andere doelpunt, alle ballen die ze op de korf schoten gingen erin. Bij ons stuiterde de bal er vaak uit. Ze waren ook heel snel, daarom waren we steeds iets te laat met verdedigen. Maar we hebben er deze keer wel 5 raak geschoten dus beter dan vorige keer. Hoeveel zij hebben gescoord, dat heb ik niet meer bijgehouden, te veel :-(. Ze waren kampioen dus onze felicitaties. Het is wel heel leuk om in ons team te spelen met Lauren, Ashlyn, Teun, Kenz en Boris en Daphne, Yara en Demi zijn super leuke coaches. We sluiten af als 2e in de poule dus best goed. Nog 1 wedstrijd en dan gaan we weer naar het zaalseizoen, hebben we geen last van de regen en de natte bal.

Groetjes,
Milou

 

Datum 16-10-2022 22:03
Tags