Identiteitscrisis

hoofdartikel Mandy Muller borrelen.jpg hoofdartikel

Het is 26 augustus 2022 en in de groepsapp van Achilles 4 maakt Marieke reclame voor de vrienden van Alsem Live waarop Stijn reageert: 'We klinken een beetje als een team met een identiteitscrisis: veel feestjes en ook 2x trainen…' Ok, even terug naar het begin. Vorig jaar begonnen we het seizoen fanatiek, we trainden elke donderdag bijna compleet met goede intensiteit en vaak in partijvorm tegen 3. Op één gelijkspel na gingen we ruim aan kop in de tweede klasse de zaal in, waar we het een niveautje hoger mochten laten zien.

Hoofdartikel.PNG

Of het de zaal was, de wisseling van de donderdag naar de woensdag of de tijdelijke coronastop van november tot februari, geen idee, maar de trainingsopkomst en daarmee de intensiteit ging behoorlijk omlaag.

Wat we tijdens die corona stop wel konden? Borrelen! Een herbstmeister borrel op een zondag bij Tjitse en Audrey (maar goed dat de meesten van ons die maandag thuis achter een scherm zaten te werken), een kerstborrel bij Mandy en een nieuwjaarsborrel bij Michael. Drie borrels in de tijd dat de competitie stil lag en een nieuwe traditie was geboren. Met moeite wisten we ons te handhaven in de eerste klasse, lieten op het veld zien dat we toch echt een maatje te groot waren voor de tweede klasse (kampioen met zeven punten voorsprong op de nummer twee en een doelsaldo van +91 is toch vrij duidelijk), vierden ons kampioenschap met een borrel op het strand en planden er meteen één voor de opening van het nieuwe seizoen: 27 augustus bij Stijn.

3 augustus: app van Audrey of we de 27e dan ook meteen een strandfeestje meepakken op Kijkduin, disco-train.nl, 70’s, 80’s, 90’s, 00’s now. Prima idee en opening van het seizoen. Per 22 augustus mogen we weer trainen en besluiten dit jaar ook ons maandagse trainingsuur te gebruiken. Immers is een groot deel van ons geen fan van hardlopen en hebben we vorig jaar gemerkt dat we de conditie in de eerste klasse toch echt nodig gaan hebben. Dus Stijn zijn app over de identiteitscrisis is niet zo gek. Te bedenken dat we de borrels en de feestjes erin houden, maar toch ook twee keer per week willen gaan trainen, ondanks dat we vorig jaar driekwart van het seizoen nauwelijks compleet hebben getraind.

Is deze identiteitscrisis puur iets van Achilles 4? Zolang ik weet is dit het dilemma voor onze club. Hoe vaak hebben we niet besproken dat we de stap hogerop willen maken, maar dan zouden we moeten professionaliseren. En net zo vaak kwam er dan achteraan, als onze identiteit maar niet verloren gaat. Kan het naast elkaar? Of moeten we om die stap te zetten toch echt het stukje gezelligheid anders inrichten? Of is dat nou juist onze kracht en onze identiteit? Is die gezelligheid waarom je onderdeel wil uitmaken van de club Achilles?

Wat dat betreft hebben we met 4 wellicht helemaal geen identiteitscrisis en belichamen we precies waar Achilles voor staat, prestatie en plezier naast elkaar. Ondanks dat we volgende week nog een wedstrijd hebben, weten we al dat we als nummer twee de zaal in gaan (alleen in TOP 4 moesten we ons meerdere erkennen) en zijn we op volle koers voor promotie richting de reserve overgangsklasse. Nou ja, we? Achilles 2 of 3. Wij vinden die eerste klasse wel prima, want in de overgangsklasse, daar zouden we echt twee keer per week compleet moeten gaan trainen.

Het veldseizoen zit er zo goed als op. We gaan bijna weer uitwijken naar de Campus. En terwijl de selectie deze week geniet van een verdiende, vrije korfbalweek, stapt (een deel) van het 4e nog twee avonden het veld op. Want zaterdag staat de inhaalwedstrijd vanwege het jubileum nog op het programma. Om 13.05 thuis tegen Rapid 2, en daarvoor speelt om 11.35 het 5e. Een goede reden dus om zaterdag nog één keer voor we de zaal in gaan, naar onze mooie kantine te komen.
Wij sluiten zaterdag de eerste helft veld uiteraard ook af met een borrel, maar om project X taferelen te voorkomen, houden we die locatie geheim…

Mandy Muller

Datum 01-11-2022 11:00
Tags