Wedstrijdverslagen: laatste veldwedstrijden voor selectie

Er stonden al maar weinig wedstrijden op het programma, maar het aantal punten dat het opleverde was helaas nog kariger. DES overrompelde Achilles 1. De ploeg kon nog terugknokken tot 2 punten, maar daarna liep DES ver uit: 17-9. Team 2 kwam keurig voor, maar na rust was het stuivertje wisselen. De ploegen deelden de punten, het werd 12-12. Dezelfde uitslag stond op het scorebord bij Achilles 4, waar na een spannende strijd dus toch nog een punt 'gewonnen' werd. Ook de E4 speelde gelijk, tegen Phoenix E3. Voor de meeste ploegen aankomende week een weekje rust, alleen Achilles 4, 5 en 7 komen nog een veldwedstrijd in actie. Lees verder voor de verslagen van deze (en vorige) week.

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

DES 1 - Achilles 1

Vandaag stond DES op het programma. We hadden tegen iedereen al een keer gespeeld dus was dit de 1e return wedstrijd. De vorige wedstrijd werd verloren dus waren we extra gebrand om te winnen vandaag. Bij DES speelt eerst het 1e en daarna het 2e dus hadden we geen wedstrijd voor ons helaas. We hadden afgesproken om intensief in te schieten en de ballen niet op de grond te laten vallen.

We wedstrijd begon en we kwamen snel 2-0 achter. Het liep niet zoals we wilden en DES schoot erg scherp. We kwamen 10-4 achter maar uiteindelijk gingen we de rust in met 10-6. Van 6 naar 4 punten verschil terug geknokt. In de 2e helft moest het beter gaan we moesten scherper en feller zijn na de rust konden we uiteindelijk terug komen naar 2 punten verschil namelijk 11-9. Helaas konden we dit niet doorzetten en kregen we geen enkele bal meer door het mandje de rest van de wedstrijd en eindigde het in 17-9.

Het schotpercentage was te laag, het aantal doelpunten die we maakten was zeer onder de maat. Helaas konden we het veldseizoen niet afsluiten met een winst. We gaan nu de zaal weer in. Nieuwe ronde nieuwe kansen. Een klasse hoger dus het wordt pittig, maar ik denk dat ik voor iedereen spreek we hebben er heel veel zin in!

Ik wil nog 1 iemand even in het zonnetje zetten en dat is onze invaller Timme die Pepijn verving. Hij heeft het echt super goed gedaan met zijn 5 goals. Heel erg bedankt!

Sterre

Achilles 1 - HKV/Ons Eibernest 1

Verslag vorige week
Haagse Derby HKV Achilles – HKV Ons Eibernest

Weekend….Weer een lekker weekendje korfbal met mooi en zonnig weer. Op zaterdag 22-10-22 speelde zowel ons 2e als ons 1e tegen HKV Ons Eibernest. Ik had persoonlijk een goed gevoel over deze dag. Na een mooie en goede wedstrijd tegen de koploper ‘Velocitas’ had ik er helemaal zin in om de Eibers te slopen. Ik had nog steeds het gevoel dat wij bovenaan moeten staan en niet dat ‘Velocitas’. We hebben best wat ongeluk gehad hier en daar. Ik zou hier graag met het krachtige en sterke Achilles team 1 daar verandering in willen brengen. Naast het ongeluk dat we hebben, missen we grote spelers (Joel, Noa en Daphne), maar dat zou voor ons niet veel uitmaken als je ziet hoe mega goed en sterk wij trainen als team.

Na 5 minuutjes voor verzameltijd moest het 2e spelen. Ik weet dat als het 2e wint, wij als 1e met een goed en sterk gevoel de wedstrijd in gaan. Deze week was er weer lekker veel publiek en dat gaf ons extra kracht (zou je denken). Na een sterke overwinning van het 2e gingen wij met een goed gevoel de voorbereiding in. De muziek stond lekker hard en we hadden allemaal individueel een goede voorbereiding. Na wat lekkere schoten voor/achter de paal, doorlopen, korte kansen en warmlopen gingen we vlammen!

Aangezien wij thuis speelde mocht het vak van Cliff Kommer (Rick, Cliff, Sterre en Julia) de bal uitnemen. Mijn vak (Tobias, Pepijn, Danique en Romy). We begonnen erg sterk, maar helaas na een stukje concentratie 0-1 achter. Vervolgens scoorde Cliff meteen en mochten we wisselen. Ik merkte dat in de hele wedstrijd er zoveel werd geschoten maar niks viel erin. Dit deed mij een beetje denken aan de eerste wedstrijden tegen DES en Maassluis. Na een time-out hadden we een oppepper nodig om te laten zien wat wij waard zijn en dat wij hier thuis 2 punten horen te pakken! Het vak van Cliff had erg veel moeite met het afmaken van schoten en daar werden fouten gemaakt. Naast de fouten vond ik het vak niet slecht spelen en speelde Rick Pot en mega goede wedstrijd tegen Vincent (week ervoor 10 gescoord). Vincent kwam maar niet vrij en is geëindigd op 0 doelpunten. Persoonlijk vond ik Rick de man of the match en werd te weinig gewaardeerd door anderen. Helaas mocht het niet baten en viel Rick op de grond. Vanuit het andere vak zag ik hem vallen en had ik er meteen al een naar onderbuikgevoel bij. Rick werd uit het veld gehaald en werd gewisseld met oud eiber ‘Matthijs’. Op Matthijs zijn schouders lag er enorm druk. Hij moest zich bewijzen tegen zijn oude clubbie en tegen dat vervelende publiek waar we altijd mee te maken hebben. Na hier en daar wat gejoel lukte het ook Matthijs niet om in de stand verandering te brengen. We gingen de rust in met 6-5 en stonden dus maar 1 doelpunt voor.

Na een goede bespreking gingen wij vol vertrouwen dat veld in om de scoren te vergroten naar 2 verschil. Mariska werd gewisseld voor Romy en bracht meteen positieve vibe met haar mee. Na een prachtige rebound van Pep scoorde Mariska met een korte kans achter de korf de 7-5. Dit hadden wij precies nodig en zo doende dit doorpakken naar 4 verschil. Er werd hier en daar niet goed verdedigd en fouten gemaakt. Hierdoor kwam Eibernest terug en werd de scoren 8-8. Na vele minuten vol spanning in de 2e helft werd er van beide kanten maar niet gescoord. Aan het einde kwam Simon Rodriquez (speler 3e) erin om de rebound te pakken voor Matthijs en zijn vakgenoten. Na een goal om mijn oren werd her erg spannend en stond het 11-11. Aan het einde zijn wij vaak slordig en is de concentratie weg. Eibernest maakte hier goed gebruik van en bracht een wissel in. Floris speelde in het 2e en was als enige heer van zijn team dat scoorde. Natuurlijk breng je dan zo’n heer erin om punten te maken voor het 1e als dat noodzakelijk is. Na een actie van de heer van Eibernest (Floris) kreeg Simon een stip tegen en scoorde hij helaas de strafworp. We stonden 11-12 en mochten dit niet weggeven. Met nog 1 aanval te gaan konden wij als 1e op z’n minst 1 punten pakken. Dit was wel zo eerlijk geweest, want wij stonden te beesten, goed te schieten en 100% inzet te tonen. Helaas was dit niet genoeg om de stand op gelijk te brengen. Eibernest heeft gewonnen en wij mogen met opgeheven koppies naar de kant lopen.

Het was weer een slechte wedstrijd als het gaat om afronding en daar baalt iedereen enorm van. We kijken nu positief naar de leuke Haagse Korfbaldagen die 29-10-22 zijn en bereiden ons voor op het mooie Zaalseizoen in de overgangsklasse. Ik heb er enorm veel zin in en ik weet met de sterke selectie die we hebben wij gaan vlammen in de zaal!!!!

Pepijn

DES 2 -  Achilles 2

Afgelopen zaterdag speelde Achilles 2 de laatste wedstrijd van het veld. De eerste competitie wedstrijd was ook tegen Des waar wij te weinig scoorde en het resulteerde in een gelijkspel. Afgelopen zaterdag was het aan Achilles 2 om te laten zien dat wij beter zijn.

e begonnen de wedstrijd goed, maar de doelpunten bleven na de goede start achter. In de slotfase stonden we met een aantal minuten 2 punten achter. Het was zaak om een goede rebound neer te zetten om te kunnen herhalen. Dit heeft geresulteerd tot weer een gelijkspel 12-12!

We hoopte natuurlijk 2 punten mee naar Den Haag te nemen, maar het zat er niet in. We hebben tot de laatste minuut alles gegeven om tenminste 1 punt mee naar huis te nemen!