You gotta fight for your right to party! Of Zwemmen in Bacardi Lemon?

Open Podium Achilles 1.jpeg hoofdartikel

Een open uitnodiging voor een open podium dat nog open staat...

Hoofdartikel.PNG

’t Is vrijdag vroeg, de werkweek is geweest
Ik kan alleen maar hangen, op de bank, voor de TV

geen lust, geen leven, geen donder in mijn lijf
Ik ben een grote leegte, als het beeld waar ik naar kijk

Doe mij een plezier… geen RTL4

ik eet wat, drink een biertje, zelfde zender tot mijn spijt
Loretta leest ellende, het journaal gaat over mij

zo kan ik toch niet sterven, op de bank, voor de TV
‘k moet weg… douche en vertrek, en ik weet al rap waarheen

een ster in de nacht… oh, stralende pracht…
Ik stap door de klapdeur… muziek!

Die heerlijke sfeer, die smaakt altijd naar meer
de Vlonder, wonderkroeg
Doe mij een plezier, gooi die glazen vol met bier
Van bier krijgen we nooit genoeg

En zo was het, toch nog een serieuze terugblik naar de oude Vlonder.

En door!!!

Want we kunnen echt alle kanten op met ons nieuwe clubgebouw. De viering van ons 100-jarig bestaan heeft dat al bewezen tijdens het jubileum. Telkens een volle bak tijdens de evenementen die zijn georganiseerd! En dat geeft mogelijkheden wat mij betreft en daar gaan wij, de CR in samenwerking met mij en hopelijk nog meer muziekliefhebbers, wat mee doen.

Ik zie het helemaal voor me. Live-muziek gespeeld door onze leden- en oud-leden, jong en oud. Misschien wil de Achillesband “De Brul’ weer een paar nummers spelen? Ik noem een paar namen als als Maya Seif, Patrick Bos, Janneke Bosveld, Edwin Borstelaar en Max Douw. Allemaal in onze kantine begonnen en nog steeds actief in muziek of poëzie.

En ik zie jonge talenten van Achilles zoals onder andere Lynn voorbij komen op Facebook en Instagram, die de theaterschool volgen op de Dalton. Maar ik zie online ook ouders in bands spelen, of er les in geven en optreden. Misschien ken jij wel iemand die eens voor publiek wil optreden, alles is mogelijk. We zijn natuurlijk ook juist op zoek naar het nog niet eerdere ontdekte talent.

Zou jij het niet mooi vinden een groot feest met de hele dag muziek ons eigen muziekfestival? Vanaf een uur of drie entertainment voor en door Achillianen voor jong en oud. Je mag zingen, instrumenten bespelen, playbacken, voordragen, DJ-en, dansen, een toneelstuk opvoeren en zelfs Karaoke is zo geregeld. Het kan in je eentje, maar natuurlijk ook als groep. Er zijn daarin geen grenzen. En alleen komen genieten van de optredens mag uiteraard ook.

En stel dat we hem weer zover krijgen, wie wil onze Koos nou niet weer zien optreden?!

Open%20Podium%20Achilles%202.jpeg

Een voorbeeld van een van de avonden uit de oude ‘muziek’ doos is het ‘Open Podium 2003’ waar nog filmpjes van ronddwalen op YouTube. De jongste deelneemster was nog geen 20 jaar en de oudste deelnemers waren van boven de 70 jaar. Iedereen liet zijn schroom varen en trad op zijn manier en binnen zijn kunnen op. Met grote verrassingen als gevolg en een uitgelaten sfeer in een te kleine kantine. Daarnaast is het een goede manier om elkaar eens goed te leren kennen.
Het idee voor deze dag is om het voor Kangoeroes tot en met oud-leden een groot festival te maken.

Annemarie Linse had gelijk in het filmpje over de terugblik naar de oude Vlonder. Het was onze thuisbasis, de plek waar we elkaar opzochten. We hadden er spelletjes avonden, konden er lekker kletsen en Maccen aan de bar. De CR was de aanjager, maar uiteindelijk regelenden we het allemaal zelf. En eens in de zoveel tijd was er live-muziek. Gewoon omdat het kon. En dat heb ik zo gemist de laatste jaren, de redenen daarvoor zijn natuurlijk duidelijk. Geen kantine, wel corona.

Het feit dat ik dit soort avonden mis betekent natuurlijk niet dat iedereen dat heeft, vandaar dat dit gelezen kan worden als een oproep, aanzet. Ik ben voor, de CR is enthousiast maar we hebben daarbij nog veel hulp nodig. Wie is of zijn onze Blues-Brother(s) in deze? Of wordt het een Bacardi Lemon voor de buis met RTL4?

Wie heeft ideeën, wil helpen en lijkt het net zo’n goed idee? Of welke bandjes, nog niet ontdekte singer-songwriters, moppentappers, hebben zin om hun kunsten te vertonen aan een groot publiek?

Het kan natuurlijk zijn dat we een JAV-déjà vu krijgen, omdat deze vorm van feestvieren volledig uit de tijd is. Ik daarom heel benieuwd naar jullie reacties.

App mij op 06-41426560 en als je geen inspiratie hebt, dan is ook alleen het woord ‘akkoord’ met jouw naam genoeg en dan kunnen we het in gang gaan zetten, dan houden we jullie via de app, Facebook en Insta op de hoogte van de ontwikkelingen.

Of mail mij op peetzet@ziggo.nl

Of spreek me aan of een van de CR-leden. Ik ben bijna zeker te vinden tijdens de wedstrijden van de D2 en B2 en af en toe tijdens de wedstrijden van de selectie. En anders kom je gezellig langs in de Ananasstraat. Bel eerst even, dan hebben we het erover en draaien we een plaatje of we laten ‘Music’ (Spotify voor gevorderden) door de boxen schallen.

En ik beloof dat ik zelf niet zal zingen dit keer.

Under the bridge downtown…..

Sorry: maar een echte leeuw zal altijd blijven zingen! ;-)

Met muzikale groet,
Peter Zoutendijk

Datum 22-11-2022 11:00
Tags