Wedstrijdverslagen: het zaalseizoen is los!

Na de Haagse Korfbaldagen en een vol oefenprogramma, startte dit weekend de zaalcompetitie voor het echie. Voor Achilles 1 betekende de terugkeer in de overgangsklasse een valse start, ZKV was net een maatje te groot. Team Twee sleepte na een spannende pot tegen TOP 4 knap de overwinning uit het vuur. Voor Achilles 3 eenzelfde scenario, zij pakten met het kleinst mogelijke verschil de volle winst tegen KZ. Ook Team 4 won van KZ, zij versloegen hun vierde met 20-10. Bij de jeugd moest men nog even wennen aan de zaal - het lukte alleen de C2 en F1 om te winnen. Wel pakten ook de A2, B2 en F2 nog een punt, zij speelden allen gelijk. Lees verder voor de wedstrijdverslagen. Ook een wedstrijdverslag geschreven? We ontvangen hem graag via website@hkvachilles.nl. [Foto: Frank van Leeuwen via Sportsnap.nl; Verslag Achilles 3 toegevoegd!]

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - ZKV 1

Het begin van de zaalcompetitie. Na een goede voorbereiding in de altijd leuke en gezellige Haagse Korfbaldagen, stond de eerste competitiewedstrijd voor de deur.
Achilles 1 - ZKV 1. Geen onbekenden we troffen elkaar de voorbijgaande seizoenen ook al in de veldcompetitie. Na onze goede resultaten vorig seizoen dit jaar een stapje hoger in de overgangsklasse. Van tevoren weten we dat dit een zwaar zaalseizoen gaat worden. Alle koppen staan dezelfde kant op en met op dit moment onze 6 om 6 gaan we er vol tegenaan.

Helaas bleek deze wedstrijd ons scorend vermogen ons na te laten. Onze dames maakten de goals, ze lieten maar weer is zien dat we zonder hun scorend vermogen geen wedstrijd gaan winnen. ZKV kon het wel opbrengen om een stuk scherper te schieten. Helaas keken we vanaf het begin van de wedstrijd tot het einde tegen een achterstand aan.

Na de rust kwamen we nog 1x terug tot 10 - 13 een verschil van 3 punte, wat hierna weer goed werd uitgebreid door ZKV. Eindstand was dan ook 13 - 21. Een teleurstellend begin, wel goede dingen gezien om op door te pakken. We hebben genoeg kansen gecreëerd, helaas viel de bal er niet in

Positief is om te zien dat de andere resultaten in onze poule meevielen. Andere ploegen hebben ook weinig goals gemaakt dus er liggen volop mogelijkheden.

Bedankt voor de support. Volgende keer hopen we iedereen weer te zien in een volle sporthal. Wij zullen er alles aandoen om te winnen en mooi spel te laten zien. Op naar volgende week de uitwedstrijd bij KOAG, hopelijk zien we jullie ook daar!

Groet,
Cliff

Achilles 2 - TOP/IAA Fresh 4

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitie wedstrijd in de zaal op het progamma. We mochten het zaalseizoen thuis aftrappen tegen Top 4 uit Sassenheim.

We begonnen de wedstrijd scherp en met veel energie. De verdedigende druk die wel leverde pakte goed uit en Top kwam lastig tot kansen. Waar Top scherp was in de afronding ontbrak dat bij ons nog. Het lukte ons dan ook niet om een echte voorsprong te pakken. De stand wisselde constant van gelijkspel, een puntje voor, een puntje achter, naar weer gelijkspel. We gingen de kleedkamer in met een ruststand van 9-9.

De tweede helft schakelde we een tandje bij. Door meer kansen af te ronden wisten we ons zelf te belonen en de eerste echte voorsprong in de wedstrijd te pakken. Echter wist de club uit Sassenheim het gat weer te verkleinen en was de wedstrijd nog niet gespeeld. Het bleef een spannende wedstrijd tot de laatste minuut. Uiteindelijk hebben we aan het langste eind getrokken en werd Top 4 verslagen met een score van 17-16.

De geleverde energie en de wissels die werden toegepast zorgde ervoor dat we de zaalcompetitie goed van start gingen. De overwinning was dan ook meer dan terecht en een echte teamprestatie.

We gaan deze week weer hard trainen, want volgende week staat ons een wedstrijd tegen Koag te wachten.

Kim

KZ/Thermo4U 5 - Achilles 3

Afgelopen zaterdag ging de eerste competitiewedstrijd in de zaal van start. Een korte voorbereiding, nieuwe team maar wel een goed gevoel na 1 oefenwedstrijd en een weekje trainen !

KZ 5 was het team waar we tegen af mochten trappen. Van tevoren wisten we dat dit een team was met een hoog gemiddelde leeftijd en in hun jongere jaren hoog hebben gespeeld!

De wedstrijd begon goed veel doelpunten, het spel liep lekker en er was niks te zien van de korte voorbereiding. Al gauw ging KZ ook scoren, maar we wisten wel met een voorsprong van 10-12 de rust in te gaan.

De tweede helft ging wat moeizamer en we maakte het ons onnodig lastig. In de eindfase stonden we met 4 doelpunten voor, maar in ongeveer 5 minuten hebben we dat helemaal uit handen gegeven. Met nog een minuut te spelen en een stand van 22-22 gingen we een hele spannende fase in. We kregen nog 1 keer de bal in het aanvalsvak en het was zaak de juiste kans te pakken, daar dacht Stef anders over! Met de vingers van zijn tegenstander in zijn neus wist Stef de bal er de laatste secondes erin te gooien. Met een eindstand van 22-23 en de eerste winst dit seizoen voor 3 gingen we met een goed gevoel naar huis!

De eerste competitiewedstrijd met punten naar huis gaan voelt natuurlijk heel goed en smaakt naar meer! Op naar KVS!!!

Marlou

Dijkvogels E2 - Achilles E2

Oefenwedstrijd

Zaterdag mochten we tegen de E2 van Dijkvogels in Maasdijk oefenen. We hebben goed geoefend met scoren want we hebben 17-6 gewonnen en dat terwijl we 4-3 achter hebben gestaan. We hebben allemaal gescoord (Lauren, Boris, Kenz, Teun en ik), dat was ook leuk. Misschien hebben we allemaal veel pepernoten gegeten, en dat heeft ons energie gegeven want we waren heel snel en hebben de bal ook vaak onderschept. Mijn meisje was gelukkig een keer kleiner dan ik en verdedigde niet zo goed dus dat was iets makkelijker spelen voor mij. De E1 stond naast ons te spelen en Lauren heeft nog even met hun meegedaan; ook zij hebben gewonnen. Bedankt lieve coaches voor jullie goede aanwijzingen.