Wedstrijdverslagen: Achilles 1 wacht nog op eerste punten, Team 2 sleept wederom knap 2 punten binnen

Achilles 1 had het zwaar tegen het fysiek sterke KOAG, het werd 27-18. Team Twee knokte voor alles wat het waard was en sleepte na een doelpuntrijke wedstrijd bij 26-28 de overwinning binnen. Verder waren er bij de senioren alleen nog de volle punten voor Achilles 4, in de slot seconde werd KVS met 18-19 verslagen. Bij de junioren won zowel de A1 als de A2. De A1 versloeg de Eibers met 19-14, terwijl de A2 daarvoor al van KVS A3 won. Bij de overige jeugd waren er overwinningen voor de B2, D1, D2, F1 en F2, waar met name onze jongste korfballers uit de F er een waar doelpuntenfestijn van maakten. [Foto: Frank van der Leer via Sportsnap.nl]

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

KOAG 1 - Achilles 1

De 2e wedstrijd van het zaalseizoen was afgelopen zaterdag uit bij KOAG. Net als het Nederlands elftal wist het 2e van Achilles de wedstrijd te winnen met een heel doelpuntrijke wedstrijd. Heel knap gespeeld.

Het 1e van Achilles had meer moeite om de mand te vinden in een fysiek harde wedstrijd, waarbij er om de haverklap iemand op de grond lag. In de 1e helft ging het nog gelijk op, totdat net voor rust KOAG de ballen wel maakte en Achilles niet. Zo was de ruststand 13-8 in het voordeel van KOAG.

Achilles kwam goed uit de kleedkamer met veel meer energie dan aan het einde van de 1e helft. Zo kwamen de Achillianen elke keer weer terug naar 4 of zelfs 3 punten, maar bij de 19-16 ging KOAG er overheen. De spelers van KOAG gooiden uit alle hoeken de ballen erin. Zo kon Achilles zich niet meer terug knokken en liep de score uit naar een eindstand van 27-18.

We zullen komende weken hard trainen en ons stinkende best doen om de volgende wedstrijd een ander (positief) resultaat neer te zetten.

Publiek bedankt dat jullie helemaal naar Krimpen ad IJssel voor ons zijn gekomen!

Tobias

KOAG 2 - Achilles 2

Na een week scherp en met veel energie getraind te hebben, hadden wij een wedstrijd voor de boeg uit tegen KOAG. We wisten dat dit team op papier één van de mindere teams in poule zou zijn, waardoor winnen essentieel was. Ondanks dat we op de heenweg een tijdje in file stonden, kwamen we wel gefocust aan, klaar om die 2 punten mee naar Den Haag te nemen.

De wedstrijd startten we meteen met goede energie en we wisten direct uit onze eerste aanval te scoren. Het begin van de wedstrijd was wel een beetje slordig maar dat minderde na verloop van de wedstrijd. Aanvallend hadden we het prima op orde en, in tegenstelling tot onze wedstrijden op het veld, maakten we onze kansen goed af. Daarentegen waren wij niet de enige die hun schoten wisten te benutten. KOAG schoot ook goed. De eerste helft ging een tijd gelijk op, maar in de laatste 10 minuten voor rust wisten wij een gat te creëren, wat een ruststand van 12-16 opleverde.

Begin tweede helft moesten we blijkbaar nog even wakker worden. We lieten ze terugkomen tot 17-17! Gelukkig herpakten we ons, maar onze voorsprong waren we kwijt. De rest van de wedstrijd wisten we constant met een puntje of 1 of 2 voor te staan, tot het het eind van de wedstrijd. Gelukkig lieten we ons niet gek maken en hebben we de wedstrijd zakelijk afgerond met een score van 26-28.

Ik kijk terug naar een wedstrijd vol passie en energie waar iedereen hard voor elkaar gewerkt heeft. Nog even nagenieten, maar dinsdag schakelen we de knop om, en zijn we weer volledig gefocust op de volgende wedstrijd tegen KCC.

Max

Achilles 3 - KVS/Groeneveld Keukens 4

Na een sterke 22-23 overwinning vorige week uit bij KZ in Koog aan de Zaan, wilden we deze lijn doortrekken naar afgelopen zaterdag. KVS is een vergelijkbare ploeg op het gebied van routine. Spelers met korfbal league ervaring die al sinds jaar en dag samen spelen, een goed schot en allemaal slimmigheidjes in hun spel. Alleen is KVS een ploeg met een beter loopvermogen, dus vooraf verwachtten we wel al een moeilijke pot, maar zeker niet kansloos.

Kansloos waren we ook zeker niet in een eerste helft waar we goed mee konden komen. Na een 1-3 achterstand, wisten we terug te komen tot 3-3. Verdedigend stonden we vooral erg sterk, waardoor we onze aanval steeds genoeg kansen gaven om te scoren. Alleen wisten wij hier helaas niet goed van te profiteren. Na een tijd keken we tegen een 3-7 achterstand aan, maar ondanks dat bleven we wel goede aanvallen spelen en sterk verdedigen. Later in de eerste helft gingen die kansen er wel in, wat resulteerde in een stand van 6-8 bij rust.

Na elkaar in de rust opgepept te hebben dat alles nog mogelijk was met dat kleine verschil van 2 punten, gingen we er weer vol tegen aan. Helaas kregen we er al vrij snel 2 tegen, waarna we nog wel 1x scoorden tot 7-10. Vanaf dat moment lukte er bij ons heel veel niet en lukte er bij KVS heel veel wel. De ballen vielen maar niet bij ons, waar je aan de overkant de kwaliteit in de ploeg van KVS naar boven zag komen die deze gelegenheid met beide handen vastgrepen en de winst binnen sleepten. Dit leidde tot een 7-16 stand, waarna er nog om en om wat goals werden gemaakt. Eindstand 11-22.

Al met al een teleurstellende uitslag natuurlijk, maar we moeten de goede momenten uit deze wedstrijd halen. Als we scherper waren in de afronding konden we het ook een stuk spannender maken. Dus zeker geen man over boord, we gaan volgende week weer knallen met z’n allen. Dan staat Refleks 2 op het programma om 14:00 in De Schilp. Een wedstrijd waar we zeker vol voor de winst gaan, dus kom zeker kijken als je zaterdagmiddag tijd hebt!

Mark

KVS 3 - Achilles 4

Met het WK in Qatar worden we de afgelopen weken weer overladen met mooie sportmomenten. Het mooie aan sport is, dat winnen en verliezen soms heel dicht bij elkaar liggen. Soms zelfs zo dicht, dat een seconde al genoeg is om ze van elkaar te scheiden. Louis Hamelton zou u hier van alles over kunnen vertellen, maar na afgelopen zaterdag kunt u ook langs gaan bij kvs 3.

Ik neem u mee: Kvs 3 is normaal gezien een ploeg die we goed moeten kunnen hebben. Echter gister was het even anders. Ik denk dat de effectiviteit van de eerste helft van Nederland tegen USA, kvs geinspireerd had. Ze schoten bovengemiddeld effectief, dit gecombineerd met ons slechte spel, maakte dat we heel de wedstrijd aan de negatieve kant van de score zaten.

Echter bij 17-9 achter met nog 16min te spelen begonnen we pas de goede keuzes te maken. Verdedigend gingen we het beter organiseren en aanvallend werden de juiste mensen uitgespeeld. Dit gecombineerd met wat liefde van Arien, zorgde ervoor dat we de laatste minuut ingingen met een 18-18 gelijk.

Ook die laatste minuut kende veel gelijkenissen met wat we nu zien in Qatar. Ik wist niet dat korfbal zovel extra tijd kon hebben. Maar de wedstrijd duurde precies lang genoeg. Laatste seconde, stip voor Tjitse. 18-19. Fluitsignaal, klaar.

Of zoals Youp van het Hek ooit zei: van de duitsers heb je pas gewonnen als ze met de bus de stad uit zijn.

Gr Achilles 4

Achilles A1 - HKV/Ons Eibernest A1

Vandaag mochten we ons revancheren voor vorige week, en wel tegen de Eibers. Zulke derby’s blijven altijd aparte wedstrijden op zich. We weten goed waar onze kracht ligt, maar komt dat ook echt tot uiting in zo’n wedstrijd? Blijven we gefocust? Blijven we communiceren? Blijven we zoeken naar de goede kansen? Spelen we de juiste mensen uit? Of komt het ongeduldige soms boven en pakken we het eerste schot te snel en op het verkeerde moment?

Het antwoord in de rust: het ging super!! “Strijd in het hart, kalmte in je hoofd”, dat was te zien! Met een zeer comfortabele voorsprong en veel vertrouwen in het spel én in elkaar was het nu zaak dit vast te houden. Laat je niet gek maken en ga door waar je mee bezig bent.

In Amerika is het volgende spreekwoord dan ook vooral uit de sport bekend; ‘It ain’t over till the fat lady sings.” De basketbalcoach van de Bulls uit 1978 drukte hiermee zijn spelers op het hart om niet overmoedig te worden. Het kan immers nog altijd alle kanten op gaan. Zo knalden de Eibers de tweede helft een stuk daadkrachtiger de kleedkamer uit dan wij. Een time-out was nodig om de scherpte weer terug te krijgen. De bal wíllen hebben, nadenken, hoog en effectief tempo spelen en daaruit scoren. Gelukkig kan je spelgedrag gewoon veranderen en pakten we de draad weer op. Een overwinning van 19-14 staat genoteerd! En alhoewel de fat lady dan gestopt was met zingen, klonk het Wilhelmus alweer in de oren; snel alles opruimen en op de fiets richting Vlonder/ huis.

Marieke

TOP D2 - Achilles D1

Na twee weken zonder wedstrijd trad de D1 dit weekend aan tegen TOP D2 voor de eerste competitiewedstrijd. Op het laatste moment werd de D1 in een andere poule gezet, waardoor we op het heerlijke tijdstip van 15.10 uur mochten beginnen en dus deels tegelijk speelden met Oranje.

Zonder enkele Sinterklaas-vierders, maar met Mila en Minka, waarvan de laatste op de bank, begonnen we goed. Al snel viel de 0-1 en niets wees erop dat we vandaag iets van TOP te duchten zouden hebben. Enkele gemiste kansen later echter kwam TOP langszij en niet veel later namen zij zelfs een voorsprong. Dit leek het teken voor Achilles om er een schepje bovenop te doen. De aanval draaide als een tierelier en in tegenstelling tot de oefenwedstrijd tegen ALO, was de afvang nu wel goed verzorgd. Hierdoor konden we meerdere keren per aanval schieten en konden we erop en erover. Vooral Roos verdient hier een groot compliment voor het afvangwerk.

Na de vakwissel viel het tempo even wat terug. De aanval moest nog even het gaspedaal vinden, maar dat duurde niet lang. Onder aanvoering van een ontketende Mila, nota bene invaller, ging het tempo omhoog en stapelden ook hier de kansen zich op. Verdedigend hielden we het tegelijkertijd goed dicht en wisten we de bal vaak vrij snel weer te onderscheppen.

Al die kansen leverden gelukkig ook genoeg doelpunten op, waardoor we bij 2-8 de kleedkamers opzochten.

Het probleem na zo’n eerste helft blijft toch altijd om dit daarna vast te houden. Aanvallend wisten we nog wel wat kansen te creëren, maar het vizier stond minder scherp. Verdedigend liet Minka zien dat ze goed weet wat voorverdedigen is. We scoorden nog een paar keer en liepen uit naar 12-3, geen vuiltje aan de lucht. Na het “1-0!” vanaf de tribune leek de concentratie verdedigend echter op. TOP creëerde nog wat goede kansen en wist er hier ook nog twee van te verzilveren. De overwinning kwam echter geen moment in gevaar. Laten we het houden op “professioneel uitgespeeld”, met de magere 3-4 van de tweede helft.

Minka en Mila, bedankt voor het invallen!