HELP Teambegeleid(st)er gezocht!

C954A722-2A6B-4DE2-86F3-E032217FA80E.jpeg hoofdartikel

Je kent het wel, je bent op de verjaardag van één van je dierbaarste korfbalmatties en ondanks dat je met elkaar de afspraak maakt om het niet over korfbal te hebben, gaat het tóch het overgrote deel van de avond over dat mooie spelletje en ons cluppie. Tijdens een gesprek, ontspannen met een HJ’tje in de hand, nam ik de stelling dat ik er heilig van overtuigd ben dat je tegenwoordig als hoofdcoach niet meer zonder een assistent kan. Vier ogen zien meer dan twee, zo simpel is het. En zeker in het korfbal van tegenwoordig, is dat gewoon keihard nodig. “Maar Bart, Korfbal is toch niet zo veel anders dan toen wij nog speelden?“. “Ja Plof… enorm!”.

Hoofdartikel.PNGAlleen al het wisselen en het nemen van tactische time-outs. De ene coach ziet het ene, de ander ziet het andere. Je vult elkaar aan en geeft voorzetjes zodat de hoofdcoach de juiste beslissingen kan nemen. Je mag acht keer wisselen, je mag spelers terug wisselen, de wissels moeten klaar staan, de wissels moeten in het wisselhokjevakjedingetje staan, je moet briefjes (laten) schrijven met de juiste wissels erop, je moet het juiste briefje inleveren, je moet het aantal wissels bijhouden, je moet de volgende wissel alweer klaar hebben staan en het daarbij horende briefje hebben geschreven omdat je de zojuist gedane wissel weer terug wil wisselen… ADMINISTRATIE!!! Begrijpie?

Ik heb er eerder dit jaar al enthousiast over geschreven: we zijn dit jaar met Achilles 2 eindelijk weer terug in de Overgangsklasse. Sommigen noemen het de nieuwe 1e klasse. Iets waar ik niet graag naar luister. Misschien klopt het wel qua rangschikking, er is namelijk een klasse bij gekomen bovenin. Maar toch, het is en blijft het niveau waar we Achilles minimaal op willen zien acteren. En als ik dan zie waar we tijdens zo’n wedstrijd, vergeleken met de lagere 1e klasse, allemaal rekening mee moeten houden... poeh! Het is nogal wat hoor!
Zoals ik hierboven al omschreef, het is niet niks. Maar het is o zo leuk! En wat doen onze Leeuwen van Achilles 2 het geweldig. De eerste twee wedstrijden werden beiden gewonnen en zo sta je ineens bovenaan in de Overgangsklasse. Het is nog vroeg, I know… maar de laatste keer dat we in de zaal in de Overgangsklasse speelden met Achilles 2, wonnen we alleen de eerste wedstrijd tegen het sterke Eibernest van toen. Daarna werd er geen wedstrijd meer gewonnen. Dus in feite, vergeleken met dát seizoen in 2004, is het seizoen nu al geslaagd!

Anyway... de reden dat ik dit allemaal zo op papier zet; Frank, onze hoofdcoach en ondergetekende hebben dit seizoen (noodgedwongen maar met heel veel plezier) een beroep gedaan op de geblesseerde Joel “Joella de Teambegeleidster” Sanches. Tijdens zijn revalidatie, wilde hij met zijn aanstekelijke enthousiaste en motiverende houding wel bij ons op de bank komen zitten. Hij schrijft nu al die wisselbriefjes, hij fluistert af en toe iets in onze oren waar we misschien wel iets mee kunnen, hij zorgt voor alle randzaken. Hij is onze Teambegeleider. Of Joella de Teambegeleidster, zoals we hem dus noemen.

Maar Joel is en blijft een korfbaldier die voorlopig nog niet aan stoppen denkt. En zodra hij weer mag, gaat hij het liefst zelf weer het veld in, in plaats van ernaast te zitten. En gelijk heeft-ie, want er is echt niks mooiers! Maar bijna net zo mooi is het, om naast Frank en mij op de bank te komen zitten tijdens een spannende pot korfbal in de reserve Overgangsklasse. Met andere woorden: wie volgt Joel op als onze Teambegeleider?

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat deze groep echt geweldig is om mee te werken. En de tripjes na de wedstrijd langs de Mac zijn een heerlijke vette kers op de taart.

Zou je het leuk vinden om je bij ons aan te sluiten en/of ben je benieuwd naar wat er allemaal van je verwacht wordt in deze rol? Schroom dan niet en spreek mij of Frank even aan op het veld. Of, stuur een appje naar 06-48122566. We hopen heel snel van je te horen!

Groeten,

Bart Kasten
Assistent-Coach Achilles 2

Datum 06-12-2022 10:00
Tags