Wedstrijdverslagen: Achilles 1 pakt eerste punt, Team 2 blijft ongeslagen

Achilles 1 speelde in een veel te lege Campus de thuiswedstrijd tegen Victum 1 een vermakelijke wedstrijd met veel strijd. Met name door dit laatste en het schot van de dames pakte Achilles het eerste, maar dik verdiende punt. Achilles 2 speelde gelijk en blijft daardoor ongeslagen. Achilles 3, 4 en 5 wisten wel een overwinning te boeken. De A1 speelde verdedigend erg sterk en won terecht in een thriller van een wedstrijd van koploper Veo A1 met 9-10. Ook bij de B1 was het spannend, het bleef gelijk tegen Dijkvogels, 8-8. De B2 won nipt van Refleks B2 met 8-7. Bij de pupillen ging de winst naar de E3 en de F1 won zelfs met ruime cijfers van Fortuna F2, 5-16.

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 – Victum 1 20-20

Na een stroeve zaalstart, waar 0 punten werden behaald uit 2 wedstrijden, was het afgelopen zaterdag toch echt tijd voor verandering. Victum is voor ons geen onbekende ploeg: een ploeg waarvan we op het veld nog met 17-9 wonnen. Dat gegeven is een fijne gedachte in het achterhoofd, maar zeker geen garantie op punten.
Met helaas nog een geblesseerde Danique aan de zijkant, maar verder wel op volle sterkte, begonnen we de wedstrijd. We kwamen op 0-2 achter, maar knokten ons terug tot 4-4. In het veld, op de bank en op de tribune was er volop beleving wat voor een super leuke sfeer zorgde. We waren aan elkaar gewaagd, want allebei de teams bleven scoren. Victum nam hier wel steeds het voortouw in, van 4-4 naar 4-6, naar 8-8, naar 9-11 in de rust. In de kleedkamer was de conclusie dat we goed speelden, maar dat de kansen die we kregen er echt in moesten. Nog te veel korte kansen, doorloopballen, stippen en vrije ballen worden gemist. Hier kun je wedstrijden gewoon op winnen als je ze erin gooit. Met goede moed stapten we het veld weer in.
Ook in de tweede helft was er super veel beleving: juichen, aanmoedigen, klappen! We kwamen goed de kleedkamer uit want we maakten door een goede invalbeurt van Tobias er 13-13 van. In de eindfase hebben we nog 18-17 voorgestaan. Dit werd omgebogen naar een achterstand van 18-19. Sterre kwam erin en zij knalde van grote afstand de 19-19 erin. Met nog een halve minuut spelen maakte Victum er 19-20 van. Nog 1 laatste actie van Ilan waar een strafworp uit kwam die hij erin gooide bracht de stand op 20-20.
Een dubbel gevoel na deze wedstrijd: we hebben hard geknokt, echt stappen gemaakt ten opzichte van afgelopen wedstrijden, 1 punt gewonnen, maar ook 1 punt verloren. Al met al een leuke,spannende wedstrijd. Voor mij persoonlijk ook een leuke wedstrijd, omdat ik topscorer werd met zeuven doelpunten :)
Supporters, selectie, invallers, scheidsrechters, jurytafel bedankt!
Tot volgende week!
Daphne

Achilles 2 – KCC 3

Vandaag stond de 3e wedstrijd van dit zaalseizoen op het programma tegen KCC 3. Een ploeg waarvan we niet heel veel wisten. De wedstrijd begon en het ging best prima. We konden een gat pakken van 4 punten (7-3).. We konden het gat niet groter maken want we hadden best veel plaats fouten. KCC kon terugkomen tot 8-8. Vanaf hier ging het erg gelijk op en gingen we rusten met een gelijke stand van 12-12.

De 2e helft begon weer hetzelfde als het einde van de 1e helft. Als KCC scoorde dan scoorde wij daarna of andersom. We konden het gat van 2 weer pakken bij een 20-18 stand. Er stonden nog 12 minuten op de klok. Het scoren ging hierna niet zo makkelijk meer. De ballen gingen er niet meer in en met nog 10 minuten te spelen stond het 21-19. Hierna hebben wij niet meer gescoord en KCC helaas wel nog 2x. Ik denk dat wij uit deze wedstrijd veel goede dingen, maar ook leerpunten kunnen halen zodat wij volgende week weer kunnen gaan vlammen tegen de nummer 1 Sporting Delta.

We spelen om 17:50 bij Sporting Delta hopelijk zien we jullie daar want we kunnen jullie support zeker gebruiken!

Groetjes Sterre

Refleks 2 - Achilles 3

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tussen Refleks 2 en Achilles 3 voor het tweede maal in korte tijd op het programma. In de voorbereiding op het zaalseizoen wist het 3e al te winnen van Refleks 2 alleen waren zij op dat moment nog niet op volle sterkte. Afgelopen zaterdag in de Schilp waren zij dat wel dus was van onderschatting na de oefenwedstrijd geen enkele sprake.

Refleks 2 schoot goed uit de startblokken, waardoor we al snel tegen een 4-0 achterstand aankeken. Een niet al te best begin van de wedstrijd, maar met geduldig spel en goede aanvallen wisten we deze achterstand om te buigen tot een 4-6 voorsprong. De voorsprong van 2 doelpunten werd in stand gehouden en met een stand van 7-9 werden de kleedkamers opgezocht in de rust. Na rust was het zaak de voorsprong uit te bouwen. Achilles 3 was de bovenliggende partij in de wedstrijd alleen was dat nog niet duidelijk terug te zien op het scorebord. Met goed spel en een hoog tempo lukt het ook om de voorsprong uit te bouwen naar 7-12. De echte genade klap bleef helaas uit, want Refleks kon de voorsprong laten slinken tot slechts 2 verschil. Gelukkig voor het 3e is Stef dit zaalseizoen in bloedvorm en kon via zijn schoten het verschil snel weer worden teruggebracht tot 4 verschil. Hierna was het enkel nog de taak om de wedstrijd volwassen uit te spelen en werd er met een 16-19 eindstand afgefloten. Wederom een mooie teamprestatie van het 3e.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2022 op het programma, waarin het 3e thuis zal aantreden tegen Sporting Trigon 2.
Tot dan.
Twan

Achilles 4 - GKV 3

Nog een beetje katerig trad Achilles 4 afgelopen zaterdag aan tegen GKV 3. Deze keer waren we eens niet brak van de borrels, maar van het verlies van Oranje de avond ervoor. Of naja, dat gold niet voor iedereen hoorde ik later. Een bepaalde bronzen god was vrijdag op stap geweest.

Maar toen de wedstrijd eenmaal was begonnen was daar niks meer van te merken. We scoorden makkelijk en stonden binnen enkele minuten 6 punten voor. Toch kwam GKV weer enigszins terug in de wedstrijd en scoorde een aantal punten. Reden voor onze waarnemend coach, Bas, om een time-out aan te vragen. De rust gingen we uiteindelijk wel met een comfortabele voorsprong in. Na rust lieten we ons echter weer even het kaas van het brood eten. Er werd teveel gefocust op de doorbraak, terwijl we gewoon vanuit de ruimte lekker die ballen erin moesten schieten.
We moeten het GKV ook wel nageven. Wij vinden onszelfs soms al best een team op leeftijd, maar GKV had een aantal oude vedetten bereid gevonden om deze wedstrijd te spelen, zodat ze een team op de been kon brengen. Respect hiervoor.
Andersom zetten wij een aantal jonge reserves in die ons heel verdienstelijk aan de overwinning hebben geholpen!

Met een goed gevoel en als Kerstmeisters sluiten wij dit jaar af. Voor mij was dit bovendien de laatste wedstrijd voor dit zaalseizoen. Vanuit Zuid-Amerika zal ik Achilles 4 op afstand aanmoedigen. Maar ik twijfel er niet aan dat het team de goede vorm blijft doorzetten!

Groet!
Katrien

Veo A1 - Achilles A1

Na een week met veel pijntjes en zieke stond een pittig potje op het vooruitzicht, namelijk tegen de koploper Veo A1. Door de afwezigheid van Mick deed Björn met ons mee en werden de vakken een klein beetje gehusseld. Maar door een goede training op de donderdag waren we al meer op elkaar ingespeeld en er klaar voor om na 2 verlies partijen van Veo revanche te nemen en de 2 punten binnen te slepen.

We begonnen met de goede energie en we kwamen door 2 mooie schoten op een 1-2 voorsprong. Alleen hadden we hierna het erg moeilijk, door iets te vaak een te moeilijke bal te spelen en pech met onze schoten hadden we het moeilijk om te scoren en gingen we met een 7-3 achterstand de rust in. Maar na een paar goeie instructies en motiverende woorden stonden alle koppies weer omhoog en gingen we er vol voor in de 2e helft. Na rust werd er meteen door Quin 2x mooi van afstand gescoord en zat bij iedereen het geloof er weer in. Doordat we verdedigend ijzersterk stonden konden we blijven aanvallen en kwamen we terug naar 7-7 en zat de spanning er vol in. Gelukkig hielden we ons hoofd allemaal koel en deden we geen gekke dingen waardoor we de goeie kansen bleven zoeken. Hierdoor scoorde we 2 mooie afstand schoten en een wegtrekballetje. En konden we ons harde werk belonen met een 9-10 overwinning!

Nog even nagenieten van de heerlijke overwinning en dan doorschakelen naar de volgende wedstrijd tegen Refleks A1, waar we de 2e plek kunnen bemachtigen. Kiki en Bradley bedankt voor het reserve staan en Esmee bedankt voor de goeie invalbeurt. Op naar de 2e plaats!