Wedstrijdverslagen: A1+B1 boeken weer een mooie overwinning, 1 en 2 pakken geen punten.

Zowel Achilles 1 als 2 verloren van koplopers Sporting Delta 1+2. Team 1 speelde een prima 1e helft en wist goed partij te geven, in de 2e helft deed Sporting Delta "er een tandje bij" en was Achilles 1 kansloos (26-16). Bij Team 2 net andersom, een zeer sterk Sporting Delta 2 in de eerste helft (15-7), maar wist dat niet vol te houden in de 2e helft. Achilles 2 kwam steeds dichterbij maar verloor uiteindelijk toch met 20-18 en deed zichzelf hiermee eigenlijk tekort. Team 3 won van Sporting Trigon met 23-19, wat eigenlijk een veel grotere uitslag had moeten zijn. Verder was er winst voor Achilles 5 en 7 bij de senioren. De A1, die vorige week ook al uitstekend wist te winnen van de koploper, deed dat deze week opnieuw door concurrent Refleks A1 in een goede wedstrijd te verslaan. De B1 wist nipt te winnen van KCC B1 met 10-9 in een spannende wedstrijd en bij de pupillen was er winst voor de D2 en F2. Het jaar 2022 sluiten we af met 2 Achillesploegen die zich "Kerstmeister" mogen noemen en een Gouden Bal in de boom mogen hangen, Achilles 4 en de F1, die beide notabene een vrij weekend hadden. De echte prijzen worden pas volgend jaar verdeeld, dus alles is nog mogelijk! Lees verder voor de verslagen.

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Sporting Delta 1- Achilles 1

Na een paar wedstrijden gehad te hebben was het vandaag de laatste wedstrijd van 2022.

We startte fel en gaven veel energie, dit zorgde ervoor dat we Sporting delta bij konden houden, met als uitblinker Tobias, die goed in de wedstrijd zat en veel ballen erin schoot, maar ook de verdediging stond er, er werd veel gecommuniceerd en Sporting Delta had het lastig.

In de rust gingen we met 9-11 naar de kleedkamer, er was veel energie aanwezig bij de spelers, met deze energie zouden we alles gaan geven voor punten, we motiveerden elkaar en er hing een goede sfeer.

Na de rust liep Sporting Delta al snel uit, zij gaven ons meer druk. Wij hadden moeite om dit bij te houden, maar de vechtlust was er nog steeds. We hebben als team weer alles gegeven wat we hadden, maar het was niet genoeg.
De uitslag was; 26-16.

Na afloop van de wedstrijd kijken we naar de goede 1e helft en zijn hier erg tevreden over, nu hebben we even korfbal vrij en in het nieuwe jaar zullen er nog leuke wedstrijden komen!

Alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!

Romy Looijenstein

Sporting Delta 2 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, de wedstrijd tegen de nummer 1 Sporting Delta. We wisten van te voren dat dit echt een lastige pot zou worden, maar niks is onmogelijk, en zeker niet met het rendement wat we afgelopen wedstrijden hebben gehaald.

Na de bespreking, warming-up en het inschieten, floot de scheidsrechter voor het startsignaal. Sporting Delta kwam goed uit de startblokken. Daardoor kwamen we op een 3-0 achterstand. Vooral kansen binnen de cirkel maakte Sporting Delta af, dus daar moesten we scherper op worden. Het lukte ons helaas niet om het rendement te halen van afgelopen wedstrijden en daardoor liepen we een beetje achter de feiten aan. We gingen de rust in met een achterstand van 15-7, dit gat klinkt groot maar toch zagen we het nog niet als een probleem. Na de rust kwamen we super sterk het veld in. Het lukte ons om Sporting Delta 11 minuten op de 15 goals te laten staan, terwijl wij er wel 4 scoorden. Zo stond het opeens 15-11, en was het gat veel kleiner. Van 15-11 ging het naar 16-14 en maakte we zelfs nog de 16-15. We waren super dicht bij maar toch was het niet mogelijk om de gelijkmaker binnen te slepen. Zo bleef het elke keer tussen de een en twee goals verschil. Uiteindelijk is de eindstand 20-18. Dit voelt zuur omdat we dichtbij waren, maar toch zijn we allemaal trots op elkaar. We hebben ons goed terug gevochten en bleven met ons hoofd allemaal dezelfde kant opstaan, dus we kunnen echt trots zijn op deze wedstrijd. Nu twee weken rust, om vervolgens weer mega hard te knallen!!

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar, en tot zaterdag 14 januari in de Campus!
Romy

Achilles 3 – Sporting Trigon 2

Afgelopen zaterdag speelden wij tegen de ploeg met nog 0 punten in onze poule. Gezien de vorm waar wij zelf in verkeren zou dit, op basis van de statistieken, een makkelijke wedstrijd voor ons moeten worden. Achilles 3 is momenteel namelijk in bloedvorm. Het draait lekker en de vele kansen die we creëren worden ook afgemaakt, het is bijna een feestje om in het veld te staan. Aan onderschatten doen wij echter niet, dus wilden we alsnog met een volle focus starten en die 2 punten pakken. Misschien zou dit wel een mooie wedstrijd worden om aan ons doelsaldo te werken. We kwamen er vrij snel achter dat dit laatste er waarschijnlijk niet in zat zaterdag. Het tempo van de tegenstander lag een flink stuk lager en we lieten onszelf hier te veel in meeslepen. De vele kansen die we kregen konden we niet afmaken en de frustratie aan onze kant liep daardoor op. In de verdediging lieten we stomme ballen door en dus konden we helemaal niet zo uitlopen als we vooraf gedacht hadden. We moesten juist hard werken om ons eigen spelletje te blijven spelen. Met een magere stand van 11-9 gingen we de rust in. Dit moest veel en veel beter en dat wisten we
allemaal. Gelukkig hebben we dit zaalseizoen onze belangrijke spitsen Twan en Stef die goed in vorm zijn en die wisten wel wat ze moesten doen, scoren! Met allebei 7 doelpunten wisten zij de leuke aanvallen die we als vak hadden (ja die zaten er ook best tussen) te belonen. Toen invaller Quincy er met nog 5 min tijd ook nog 3 wist te maken, was het gat wel definitief geslagen. Eindstand 23-19. Waar we vooraf hadden gedacht met minimaal 10 verschil te winnen, is het helaas maar een voorsprong van 4 punten geworden. Ook de slechte wedstrijden moet je winnen en onze slechte wedstrijd hebben we nu in ieder geval al gehad.. Op naar het nieuwe jaar met alleen nog maar goede wedstrijden ;)
Michelle

Achilles A1 - Refleks A1

Na de overwinning van vorige week tegen Veo stond het volgende team alweer klaar,namelijk onze stadsgenoot Refleks A1,ze hebben de Haagsekorfbaldagen gewonnen en zijn zeker een hele sterke ploeg.Ondanks dat er bij de trainingen een paar afwezig waren waren we er klaar voor en hadden een gevoel dat het een mooie dag kon worden.Na een gesprek in de kleedkamer zijn we zelfverzekerd de wedstrijd in gegaan.Klaar om te knallen!

Na het fluitsignaal begonnen we zeker heel sterk en opende wij de wedstrijd met gelijk 2 doelpunten van Thijs en Jill.Verdedigend waren we zeker sterk en kon Refleks alleen nog maar moeilijke ballen schieten.Na 1 goal van Refleks gaven wij antwoord en scoorden we 3 goals.Gedurende 1e helft waren wij duidelijk de sterkere ploeg en we lieten zien dat wij degen waren die de 2 punten wilden.Wij bleven doorgaan en leverden de juiste energie om het sterke Refleks in bedwang te houden.Richting het einde van de 1e helft hebben we veel gescoord en zijn we met een goed gevoel de kleedkamer in gegaan,maar we wisten dat we er nog niet waren en de 2e helft door moesten gaan en niet mogen verslappen.
De 2e helft begon en wij weer alles gaven.Merkten dan we moe werden en in de verdediging steeds minder scherp werken en Refleks om een gegeven moment 4 goals kon scoren.We moesten doorzetten en de voorsprong behouden.Refleks kwam uiteindelijk en werd onze voorsprong nog maar 2 doelpunten verschil.Deze helft was Refleks de sterkere ploeg,maar wij lieten ons niet zomaar aan de kant zetten en bleven er tegen aan gaan.Uiteindelijk heeft Achilles de wedstrijd over de streek getrokken met veel moeite met een eindstand van 19-17 voor Achilles.

We hebben de laatste paar weken heel sterk gespeeld en dat hebben we vandaag ook weer laten zien.We krijgen een paar weken rust(die we zeker ook verdient hebben),en dan in het nieuwe jaar weer knallen met onze eerste wedstrijd van 2023 tegen KVS.Hopelijk kunnen we volgend jaar goed beginnen met een overwinning, maar we hebben dit jaar zeker goed beëindigd met deze mooie overwinning.Alle reserves bedankt voor het altijd klaarstaan bij ons, zonder jullie hadden we niet zo’n goed einde van het jaar gehad.Ook natuurlijk alle ouders bedankt voor het rijden en voor het aanmoedigen van ons, namens mij wens ik iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

Mvg,
Shane

Achiles B1 - KCC/CK Kozijnen B1

Zaterdag 17 December was het weer tijd voor een bloedstollende wedstrijd. Achilles B1 tegen KCC B1. In de eerste helft werd er niet veel gescoord door Achilles, maar ook niet door KCC. De verdediging aan beide kanten was best sterk en de kansen die er waren (waarvan er eigenlijk nog best veel tussenzaten) werden niet afgemaakt. Het lukte beide teams net niet om de vele schoten en doorlopen af te maken om de voorsprong te pakken. Vanwege het gebrek aan doelpunten was de eerste helft  natuurlijk ook best statisch. Er vonden weinig vakwissels plaats en vaak stonden vakken heel lang in de verdediging of aanval. Er zijn in de eerste helft maar liefst 5 doelpunten in totaal gescoord- 3 voor KCC, en 2 voor Achilles. In de tweede helft werd er gelukkig iets meer leven in de wedstrijd geblazen. Net als de eerste helft bleef de score vaak gelijk, en als het ene team scoorde, scoorde de ander ook gelijk. Achilles heeft twee strafworpen tegen gekregen, die beide goed werden gescoord door KCC. Met een twee punten achterstand had Achilles natuurlijk nog niet opgegeven, en werden er door bijvoorbeeld Esmee en Bradley nog een paar doelpunten gescoord. In de laatste minuten stond het gelijk en hield de hele zaal zijn adem in, totdat Achilles de 10 - 9 scoorde en de scheidsrechter de spannende wedstrijd beëindigde.