Achilles ook in 2023 rookvrij

In het Haags Sportakkoord uit 2021 is door de gemeente Den Haag besloten dat alle sportparken en sportverenigingen in Den Haag vanaf 2022 rookvrij zijn. Dat heeft ook gevolgen voor het roken op Achilles: ook wij maken ons sportterrein rookvrij. Ons terrein begint vanaf de poort en vanaf dat punt mag (sinds 1 juli 2021) dus niet meer gerookt worden. Roken kan vanaf nu bij de ingang aan de kant van de Mient.

Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit. Kijk op www.rookvrijegeneratie.nl/sport voor meer informatie.

Afbeelding%20vinkje%20rookvrij.jpg

Wat zijn de spelregels op Achilles?
Sinds 1 juli 2021 zijn wij rookvrij. Dat is niet anders in het nieuwe clubhuis. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging. We vragen rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.


Ook de ingang van het veld is rookvrij. Om rekening te houden met de buren geldt dit voortaan ook voor de hoofdingang aan het Pomonaplein. De aangewezen plek waar gerookt kan worden is bij de ingang aan de kant van de Mient. Bijkomend voordeel is dat dit een stukje dichterbij het clubhuis is. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als vereniging onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

 

We hopen dat iedereen zich sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken.


Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Datum 08-01-2023 09:01
Tags