Hoofdartikel: Goed nieuws over het Achilles Soundz festival 2023!

Het is donker en de avond gaat starten met de eerste act. Spanning in de zaal. Er klinkt wat gerommel op het podium. Gepraat: ‘Moet die stekker hierin?’ Op een gegeven moment plugt iemand in en er volgt een klap. Boem, veel rook, iedereen in de zaal kijkt een beetje beduusd naar het podium. Daar staat Marco Bakker met zijn haren in de lucht, zwart geblakerd een gigantische gitaarsolo weg te geven. Een solo die zelfs ‘Stairway to Heaven’ overtreft.

Even later werd het duidelijk: van achter de coulissen kwam Frans Cowan aangelopen al spelend op zijn gitaar. Althans dit was allemaal in mijn herinnering zo. Frans, voor wie hem niet kent, is één van de beste gitaristen, zo niet de beste, die Achilles in zijn gelederen heeft en nog steeds actief is in de muziekscene.

Samen met Patrick Bos heeft hij overigens nog meegedaan aan de ‘Soundmixshow’. Dat werd een mooi Achilles-uitje. Met een volle bus zijn we meegereisd om ze naar nummer 1 te schreeuwen. En dat alles onder aanvoering van Henny Huisman. En later Harald Braakman, die de rol van floormanager had overgenomen. Ze speelden daar ‘Runaway Train’. Ik weet eerlijk gezegd niet of ze er nog aan herinnerd willen worden, omdat ze zichzelf daarna allang hebben overtroffen. Het was voor iedereen aanwezig in ieder geval ook een mooie belevenis en een boeiend kijkje achter de schermen van dit TV-programma.

Via Marco Bakker hierboven, kom ik dan bij de broer van Marco, mijn vriend Rob. Rob, bekend als Rollings Stones fanatic. Hij heeft ook aan twee shows meegedaan ‘My name is…’ en ‘X-Factor’, als u raadt het al. Beelden spreken meer dan woorden, dus kijk vooral naar een van de optredens via onderstaande link.

En zo heb ik begrepen dat er bij de ouders en Oud-Ready/Nieuw-Achilles, vele talenten rondlopen op muzikaal of dansgebied. Ik zou zeggen: Laat je horen! We zijn allemaal erg benieuwd naar jullie talenten of enthousiasme.

Dat brengt mij bij het goede nieuws!!

Samen met de CR en de AC gaan we het feest organiseren op zaterdag 13 mei 2023. Een muziek-festival in al zijn vormen ‘Het Achilles Soundz-festival’. Waarom ‘Soundz’? Omdat het lekker klinkt en omdat het hier om draait, ieder mag zijn/haar/hen geluid laten horen. Een podium voor iedereen!!

Live-optredens, Karaoke, playback, dansen, cabaret wat je maar wilt. Wij bieden een podium voor alle Achillianen, oud-lid of nieuw/ jong en oud. Ik heb vele positieve reacties van muzikanten ontvangen en er is ook veel enthousiasme over het Karaoke. Het wordt een mooi feestje! En hierbij kunnen we natuurlijk alle hulp gebruiken.

Schrijf alvast de datum: zaterdag 13 mei in je agenda. Laat je niet weerhouden door wat dan ook om mee te doen. Achilles-Soundz is geen wedstrijd, meedoen is al winst!

Heb je zelf een mooi verhaal of herinnering aan een vroeger muzikaal optreden bij Achilles of Ready, of waar dan ook, als het maar relatie heeft met onze club, dan hoor ik dat ook graag. Al dat soort verhalen zijn een mooie inspiratie in aanloop naar deze dag. Zaterdag 13 mei lijkt misschien nog ver weg, maar de een heeft nou eenmaal meer de tijd nodig om te oefenen dan de ander. ;-)

Everybody Happy?!
Soundz Good!!!

My Name is
https://youtu.be/aZSDs8UZflE


Peter Zoutendijk
peetzet@ziggo.nl
06-41526560

 

Datum 17-01-2023 11:00