CR: Dylan & Bas winnen Darttoernooi!

Vrijdag 13 januari: de terugkeer van het Achilles darttoernooi! Met 16 bloedfanatieke teams en een nieuw toernooiformat, zochten vooral mannen hun geluk bij deze editie van het darttoernooi. De nieuwe Vlonder blijkt zeer geschikt als dartlocatie, want het biedt ruimte voor 7 dartbanen. In de oude Vlonder was er ruimte voor 4 dartbanen, wat in de praktijk betekende dat er tot diep in de nacht pijlen gegooid werden. Het was voor de meeste deelnemers dan ook een verademing dat deze editie stipt om 23:55 uur was afgelopen. Lees verder voor een uitgebreid sfeerverslag, ookal is de titel van dit artikel wellicht een vrij grote spoiler. ;-)

Van de 16 teams gingen de beste 8 teams door naar de knock-out fase. Na een hele snelle kwart finale waren de halve finalelisten bekend. Op veld 1 strijden Bas & Dylan tegen Fabian & Twan en op veld 6 speelden Stef & Max tegen en Michael & Bastiaan. In zowel de halve finale als de finale werd er gespeeld met het best of 5 principe. Als toeschouwers was het lastig om te beslissen welke wedstrijd je moest kijken aangezien op beide velden een erg spannende wedstrijd bezig was.

Op veld 1 begonnen Fabian en Twan sterk en wonnen de eerste leg, maar Bas & Dylan gooide constanter en van 1-0 werd het als snel 1-1 vervolgens 1-2. Uiteindelijk als een klassieke amateur wedstrijd gooide Dylan zijn pijl in de dubbel 1 en pakte hij en Bas de eerste finale plaatst. Ondertussen op veld 6 hadden de heren 5 legs nodig om de finalist te bepalen. Met de tussenstand van 2-2 stond de favoriet (Michael en Bastiaan) op 32 wat betekende dat ze met een dubbel 16 uit konden. Stef en Max hadden nog 107 punten en maar waren aan de beurt. En ja, met zo’n tussenstand en tegen deze tegenstanders is het echt alles of niets. Met zijn drie pijlen gooit Stef in de triple 19, in de 18 en vervolgens in de dubbel 16! Wat er voor zorgde dat hij en Max in de finale stonden.

Tijdens de finale was de spanning op de gezichten van de finalisten goed te zien en die spanning was (jammer genoeg) ook terug te zien in de punten die ze gooide. Zeker voor Stef en Max was het een moeilijke wedstrijd. Bas en Dylan wonnen al snel de eerst leg en de 1-0 werd het al snel 2-0 en ze pakte ze uiteindelijk de winst met 3-0. En daarmee zijn Bas en Dylan de nieuwe winnaars van het Darttoernooi!

Tot slot willen we iedereen bedanken voor hun deelname. In het bijzonder nog Bastiaan voor het regelen van de dartbanen, Mark voor het ondersteunen bij de organisatie van het darttoernooi en Daphne van en Alex voor de geweldige bezetting achter de bar.

Groetjes,
CR

 

Datum 15-01-2023 21:00
Tags