Wedstrijdverslagen: Achilles 1 verslaat Rohda 1 en pakt daarmee de eerste overwinning!

De eerste overwinning voor Achilles 1 in de Overgangsklasse dit seizoen kwam tot stand na een matige eerste helft, waarin beide ploegen maar erg zuinig met de doelpunten omgingen. De 2e helft was Achilles 1 duidelijke de betere ploeg en mede dankzij de invallers werd er meer gescoord en de uitslag 16-13 was dan ook meer dan terecht. Ook Achilles 2 won van Rohda met 25-21 en Achilles 3 deed uitstekende zaken door uit te winnen van Rapid 2. Kortom een uitstekend weekend voor de selectie! Verder bij de senioren was ook Achilles 5 en 7 de winnende ploeg en bij de junioren ging de winst naar Achilles A1 door KVS A1 met ruime cijfers te verslaan, 6-24. De B2 speelde gelijk, 11-11 werd het tegen HKV Ons Eibernest B1 en ook Achilles C2 wist te winnen. Bij de pupillen speelde de D3 gelijk en de D1, D2, E3 en de F1 pakten de volle buit. Lees verder voor de verslagen.

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - Rohda 1

Afgelopen zaterdag mochten we in onze goed gevulde thuishal aantreden tegen het Amsterdamse Rohda. Een heuse kraker, want voorafgaand aan het duel stond Achilles op 1 punt waar Rohda tot dan toe 2 punten had weten te bemachtigen. De opdracht was dan ook duidelijk; deze wedstrijd moest gewonnen worden. Na een moeizame voorbereiding, met veel zieken, bleek iedereen gelukkig fit genoeg om aan de wedstrijd te starten. We waren ons er van bewust dat het nog wel eens een fysieke, vechtwedstrijd zou kunnen worden waarin de doelpunten schaars zouden zijn. Die verwachting werd al snel na het eerste fluitsignaal bevestigd. De eerste helft verliep dan ook moeizaam. Verdedigend zat het goed, maar aanvallend wilde het nog niet echt lukken. De kansen waren er wel, maar de afronding liet nog te wensen over. Hoewel we steeds op voorsprong wisten te komen, lukte het maar niet om een gat te slaan. Met een gelijke stand van slechts 5-5 werd dan ook de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft werden er nog wat tandjes bijgeschakeld; er werd voor elke bal gevochten, er was sprake van vechtlust en duelkracht, en na een aantal wijzigingen lukte het ook beter om het gat van de korf te vinden. Hoewel Rohda nog lang wist aan te haken, lukte het door goed samenspel uiteindelijk om een gat van 4 doelpunten te slaan. Mede dankzij aanmoedigingen langs de kant en op de tribune sleepten we onder luid applaus de eerste overwinning van dit toch wel zware zaalseizoen binnen. Eindstand 16-13.
Hoewel er nog heel veel beter kan, is het fijn en goed voor het vertrouwen dat we deze moeizame wedstrijd over de streep hebben weten te trekken. Aan motivatie, wilskracht en doorzettingsvermogen geen gebrek. Duidelijk is dan ook dat er nog veel meer inzit dan er nu in fases nog uitkomt. Echter, de verschillen onderin de poule zijn klein. We hopen jullie zaterdag dan ook allemaal weer te zien én te horen! Want, met de energie en aanmoedigingen van zaterdag kunnen we – in het hol van de leeuw – het heel wat ploegen nog moeilijk gaan maken. Kortom, zorg dat je er bij bent, want we hebben alle steun en aanmoedigingen hard nodig om voor een verassing te zorgen tegen de gedeelde koploper in de poule, KVA (hoe gaaf zou dat zijn!)

Tot zaterdag!

Laura de Joode

Achilles 2 – Rohda 2

Vandaag was de missie duidelijk. Willen we het zicht behouden op de bovenste regionen van de competitie, dan moeten de winstpunten in Den Haag blijven. Om de Amsterdamse bluf af te weren is het belangrijk dat we er niet in meegaan maar naar onze eigen krachten blijven kijken. En wat is dat dan? Wat is de kracht van Achilles 2 dit zaalseizoen? Is het het volwassene spel of het vertrouwen in elkaar, de score over verschillende schijven of misschien de onderlinge doelpunten competitie tussen Sterre en Ilan? In deze wedstrijd kom de kracht van Achilles 2 weer duidelijk naar voren.

De wedstrijd dan, want daarvoor zijn we hier. In de beginfase wist Achilles als snel een klein verschil te maken met Rohda. Zaak was wel om dit in de eerste helft al voldoende uit te bouwen, zodat we met een comfortabel verschil de rust in konden gaan. Rohda liet echter zich niet kennen en maakten het Achilles niet makkelijk door de druk op de score te houden. Met nog een minuut in de 1e helft werd er nog een aardige klapper gemaakt. Niet in de zin van een mooi doelpunt, maar twee koppen van Simon en Kim die hard tegen elkaar botste. Gelukkig konden beide de wedstrijd snel vervolgen alhoewel met een stijve kaak van ondergetekende. Want snel daarna versierde Rick Pot nog een stip met nog 1 seconden op de klok. Of deze stip nou niet raak was maakt daarna al snel niet meer uit als je na het missen, het toch afmaakt met een mooi jumpshot. Dankzij het jumpshot gingen we de rust in met een 14-10 stand in het voordeel van Achilles.

Over wat in de rust is gezegd kan ik vrij kort zijn. Ik heb geen idee. Ik ben vooral bezig geweest met m'n hoofdpijn. Daarom leek het me toch verstandig om niet meer verder te gaan. Aan Timme vertrouw ik wel mijn plek toe (jij ook wel Cino ;-) ).

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de 1e helft. Achilles bleef de leiding nemen met 3 of 4 punten verschil en kwam niet echt in gevaar. Het uitbouwen naar een groter verschil wilde niet lukken, omdat Rohda de druk erop hield en doorging met mee scoren. Desondanks bleef Achilles 2 rustig en speelde de wedstrijd volwassen uit en bleef het tot het einde gretig. In de tweede helft werd er weer in de laatste minuut gescoord nu door Julia die de eindstand van 25-21 op haar naam schreef.

Zat er meer in. Ja, denk dat iedereen wel voelde dat het nog beter kon, ondanks dat er gewoon een goede wedstrijd is neergezet. Persoonlijk weet ik dat wij nog beter kunnen als team en dat wij dit de komende weken gaan laten zien op de training EN in de komende wedstrijden. Want de competitie gaat nu echt beginnen en wij zijn er klaar voor!! Volgende week DeetosSnel 3 thuis. Dit wordt weer een wedstrijd waarin we moeten laten zien dat we thuis horen in de bovenste regionen van de competitie en gretig zijn tot de laatste minuut.

Simon

Rapid 2  - Achilles 3

Dit weekend was het weer zo ver een wedstrijd na de vakantie. Iedereen was er ready voor en we waren klaar om Rapid 2 een poepie te laten ruiken. Zij stonden met 0 punten op de een na laatste plek en wij op de derde plek en nog steeds in de reeks voor de top 3. Het begin van de wedstrijd begon voor ons wat stroef, de ballen vielen niet in het korf en Rapid stond volgends mij 3 of 4 punten voor en zij dachten het WK te winnen. MAAR.... wij weten niet van opgeven en wij weten dat wij niet op het wk staan maar gewoon het balletje moeten gooien in het mandje wat Bas altijd zegt dus dat gingen wij de 2e helft ook doen. Het WK was over voor Rapid en zij hebben de 2e helft er maar 3 gescoord! De einduitslag was 10-18 dus prachtig en wij hebben gewonnen en de punten zijn meegenomen naar DenHaag. En zoals een pakje pittige noedels, het is even moeilijk maar elk hapje smaakt beter en als je het op hebt ben je trots en voldaan. Zo voel ik mij ook zo! Volgende week hebben wij geen wedstrijd maar ik verwacht jullie te zien bij de wedstrijd tegen de nummer 2 die week erop thuis in onze poule Victum 2. Tot dan!

Groetjes Nosa

KVS A1 - Achilles A1

Vandaag stond weer de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma tegen een tegenstander die voor ons geen onbekende was, namelijk KVS. Van tevoren wisten we dat het geen makkelijke pot zou worden, want op het veld hadden we het ook al lastig tegen ze. We moesten gewoon snel de voorsprong pakken in de wedstrijd. Dat gebeurde echter niet en we kwamen dan ook al vrij snel op een 2-1 achterstand. Maar laat dit nou de enige voorsprong zijn geweest van KVS in de hele wedstrijd. We konden al vrij snel uitbouwen naar een 3-9 voorsprong en uiteindelijk stond het zelfs 4-13 met de rust. Na de rust gingen we gewoon weer vrolijk verder met scoren en wisten we eigenlijk al wel dat het best wel een hele eenvoudige middag zou worden. Uiteindelijk scoorde KVS nog twee keer in de tweede helft maar dat maakte al niet meer uit want wij hadden er inmiddels al 24 inliggen. Uiteindelijk wonnen we met 6-24 en kunnen we terugkijken op een goeie overwinning.
Volgende week waarschijnlijk een wat lastigere tegenstander, want dan staat Avanti op het programma.
Groetjes Mick

Refleks B1 - Achilles B1

Vandaag speelden we tegen Refleks! Ze staan boven aan in onze poule dus we wisten al een beetje dat het spannend ging worden. In het begin ging het niet zo best en kwamen we tot een 7-1 achterstand. Daarna ging het een stuk beter en toen kwamen we terug tot 10-9! Daarmee gingen we de rust in. Na de rust ging het weer wat minder. Heel veel van hun schoten gingen raak waardoor wij weer snel ver achter kwamen. De wedstrijd is uiteindelijk geëindigd met 24-13. Ondanks het verlies ben ik super trots op mijn team!