Wedstrijdverslagen: Achilles 1 wint na een zinderende wedstrijd van de koploper!

Wat een ontlading in de Campus na de wedstrijd van Team 1. Geweldig! Het was zo`n wedstrijd die eigenlijk niet met een pen te beschrijven valt, hier moet je bij geweest zijn om het te begrijpen. Achilles 1 won in de slotseconden van de koploper KVA 1 met 18-17, na een gelijk opgaande en zeer spannende wedstrijd waarin het genieten was van alle factoren die deze wedstrijd met zich meebracht. Moet je een smetje noemen, dan is het wel dat de concurrentie onderin ook won, maar dat hebben we niet in eigen hand en deze wedstrijd moet vertrouwen geven in het verdere verloop van de competitie. Achilles 2 won ook, na een matige start werd Deetos 3 vrij makkelijk opzij gezet met veel goals, 27-16. Achilles 4 speelde ook tegen KVA, hun 2e team. Daarin werd het na een voorsprong voor Achilles nog gelijk, 17-17. Ook Achilles 7 pakte op zondag nog een punt, 12-12 tegen Refleks 7. Bij de A, B en C werden er geen punten verdiend. Pas bij de D2 zien we weer een overwinning, zij wonnen met 2-12 uit van Fiks D2. Bij de Pupillen won de E3 met 5-3 en ook de F2 wist te winnen, daar werd het 8-6. [Foto: Perry Biemans via Sportsnap.nl]

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - KVA 1

Op zaterdag 21 januari 2023 speelde HKV Achilles thuis, tegen de ‘voormalige gedeeltelijke koploper’. Achilles heeft het tot nu toe nog erg lastig gehad in de competitie. Na een hele mooie zege tegen Rodah, stond Achilles in de competitie met 4 punten in het onderste rijtje. Voordat we aan de wedstrijd begonnen hadden we een lastige week achter de rug. We hadden van tevoren de beelden bekeken van KVA. Hierdoor wisten wij wat ons te wachten stond. In de beelden kon je zien dat KVA erg goede dames had en de heren fel waren. In het team van KVA had je een enorme lange heer. De vakken waren hierop afgestemd om zo hun spelletje eruit te halen. Cliff of ik (Pepijn) zou tegen hem spelen. Het 4e van Achilles speelde voor het 2e en moest tegen KVA 2 spelen. Helaas kon het 2e van KVA ons 4e niet aan en moesten zij zo nodig spelers van hun 1e erin zetten. Helaas mocht dat niet baten voor KVA en verloren zij een punt uit tegen Achilles. Het was spannend om te zien, maar het eindigde in een gelijkspel. Het 2e begon en je merkte dat er een goede sfeer heerste bij Achilles (zowel in het veld als buiten het veld). Achilles 2 begon stroef met een 5-5, maar lieten de punten niet liggen. Timme dacht even Superman te spelen en sloot de wedstrijd af met een bizarre score van ’11 doelpunten’. Met een beetje Haagse bluf en strijdlust van de leeuwen, liet Achilles 2 zien dat ze een heel mooi spel konden spelen en pakten hierin heerlijke punten voor Achilles. DIK VERDIEND dus!

Iedereen had er zin in en dat was duidelijk te merken in de Sport Campus. We hebben met het 1e een goede voorbereiding gehad en dat was te zien met het warmlopen, inschieten en inzet. Het was erg druk in de zaal en dat hielp erg mee in de wedstrijd. Het was eindelijk weer is vol zoals we het graag willen zien. We kregen van tevoren een kindje aangewezen uit de jeugd die met ons mochten oplopen. Ik had Jelte als oploopkindje en het was mega leuk om al die vrolijke gezichtjes te zien met het oplopen van het 1e. De wedstrijd begon met het aanval vak van Cliff. De aanval van ons kon helaas niet gelijk scoren om zo op voorsprong te komen. Na 1 minuut scoorde KVA gelijk in hun 1e aanval en wisten wij dat het lastig ging worden. De bal werd uitgenomen en Laura wist hierin gelijk te scoren. De verdediging was niet scherp en kregen een goal om hun oren. Gelukkig wist hierop ‘Mariska’ te antwoorden met een mooi schot. Dit ging heel de tijd heen en weer. Er heerste spanning in de zaal, maar vooral enorm veel strijdlust en doorzettingsvermogen van de Achillianen. De stippen zijn helaas nog een dingetje binnen Achilles……. Dit gaan we maar oefenen tijdens de trainingen komende week als voorbereiding op BEP. In de laatste paar seconde wisten wij helaas niet de concentratie te houden en kregen we nog een doelpunt tegen. We gingen de rust in met 7-9 achter.

Fluitsignaal ‘FUUUUTTT’. De 2e helft is begonnen. Matthijs wist hierin zijn 1e goal te maken om zo de achterstand te verkleinen en op 8-9 te komen. Mariska speelde een geweldige wedstrijd en kon het niet laten dat we hier in de Sport Campus punten lieten liggen. Mariska heeft in totaal 5 doelpunten gemaakt en haar dame weggespeeld. Uit beide vakken werd het er gevochten en konden wij de stand verkleinen doordat ik (Pepijn) een strafworp maakte. Het stond gelijk met 10-10. Het was mega spannend in de slotfase van zowel beide teams. De rebounds waren aan in beide vakken voor de grote mannen. Timme kwam erin als Superman en wist gelijk een stip te veroorzaken. Hiernaast kwam Sterre erin in ons vak en wist te scoren met een heel belangrijk goal. We stonden 16-15 voor met nog een paar minuten te spelen. Het andere vak moest er alles aandoen om maar geen goal tegen te krijgen…. Helaas gebeurde dit en stonden wij gelijk met nog maar 1 minuut te spelen. Mijn vak wist niet opnieuw te scoren. Dit was rete spannend. Rick (die er onderhand in was gekomen) onderschepte de bal van het aanval vak van ‘KVA’ en gooide de bal richting onze aanval. Je hoorde van alle kanten geschreeuw, spanning en zo kan ik maar door blijven gaan. Het was nog maar een paar seconden en wij hadden een heel belangrijke aanval waarin gescoord moest worden!!! De bal werd geschoten en kaatste af richting ‘Mariska. De heer van mij hinderde haar en hierdoor ontstond er een open kans. Ik wilde de bal pakken, maar er werd ondertussen gefloten. STIP!! Ik dacht: EYYY je ziet het, eindelijk zit het een keer mee. Iedereen vol spanning en afwachting van het fluitsignaal…FUUUUT!!!! Pep (aka Pepijn) moest de stip maken en we zouden hierdoor winnen. De bal ging de lucht in……….. en zo direct ‘POEFF in de mand. Iedereen juichte en sprongen na het fluitsignaal het veld in. We sprongen en danste van plezier en geluk. Het was me weer een zaterdagavondje. We sloten de dag af met dikverdiende biertjes hèhè.
KVA speelde goed, maar wij net wat beter. Ik denk dat ze ons hadden onderschat. Helaas won BEP ook hun wedstrijd, waardoor we met punten nog steeds minder zitten dan we dachten. We zijn wel een plaats opgeschoven naar boven. Nu aankomende zaterdag ‘BEP’ aanpakken en laten zien hoe goed we zijn. Als alle supporters van Achilles meegaan met de bus, dan hopen we net als afgelopen zaterdag weer een mooie sfeervolle wedstrijd neer te zetten en met punten naar huis te gaan.

Je hoort vanzelf weer van me! En tot volgende week!

Pepijn van Loon

Fotograaf Perry Biemans was bij deze wedstrijd aanwezig - alle foto's zijn te bekijken via Sportsnap.nl.

Achilles 2 - Deetos 3

Bijkomend van een weer veel te gezellig avondje met m’n vele Achilliaanse vrienden, mag ik m’n laptop openklappen om in de pen te klimmen. Omdat Sterre een zeer drukbezet vrouw is, schuift mijn beurt een weekje naar voren en heb ik de eer om te debuteren in de leeuwenkrabbels. Want Achilles 2 mocht weer een potje spelen.

Vorige week pakten we de punten en werd de vorentscheidung in onze poule gemaakt. Wij zitten voorlopig bij de bovenste vier ploegen. In die wetenschap mochten we vandaag DeetosSnel ontvangen, in de volksmond gewoon Deetos. De laatste keer dat ik tegen Deetos 3 mocht spelen was enkele jaren geleden. Een ontzettend goede ploeg veegde mijn Fortis 2 destijds behoorlijk van het veld. In die fase zullen ze ook promotie naar de OK afgedwongen hebben. Sindsdien is er veel veranderd. Deetos mag met recht het lelijke eendje uit de poule genoemd worden. Een blik op de stand leert ons dat de ploeg nog geen punten heeft en een gemiddelde nederlaag leidt van 11 tot 12 doelpunten verschil. Onze trainers hebben het dan ook vaak genoeg gezegd, ga hier niet makkelijk mee om en zorg dat je net zo scherp bent als alle andere wedstrijden. Dan helpt het wel als je in de loop van de dag ziet dat Top 4 verliest en je sowieso een plekje kan stijgen. Ook zorgde de kraker van het vierde tegen KVA 2 dat we toch al behoorlijk in de adrenaline kwamen. Een scherpe start dus? Mwa,

Ondanks dat we vanaf seconde 1 merken dat we echt veel beter zijn, lukt er op het gebied van afronden helemaal niks, 2-5 achter halverwege de eerste helft. Maar dan worden we echt wakker en lopen we via 9-5 uit naar een 11-6 ruststand. Onze start tweede helft is gelukkig een stuk beter. We lopen flink uit en Deetos laat het bij vlagen ook helemaal lopen. Het geeft mij de mogelijkheid, met grote dank aan alle passes en rebounds van Romy, Yara en Cino, om in de dubbele cijfers te komen. Ondanks dat het niet netjes is om over jezelf te praten/schrijven, wilde ik deze zeldzaamheid toch niet onbenoemd laten. Wat ook niet onbenoemd mag worden gelaten is Demi direct scoorde als invaller en er later nog eentje bij prikte, altijd leuk bij je debuut. In de eindfase is van spanning geen enkele sprake meer en de wedstrijd hobbelt op z’n dooie gemak naar het einde. Bij 27-16 gaat de zoemer en kunnen we toch gemakkelijk de punten bij schrijven.

De topper tussen KCC en Sporting Delta wordt door koploper Delta gewonnen. Samen met de nederlaag van Top zorgt dat voor een sprong van twee plekken. Een wedstrijd voor de helft van de competitie, zijn we de toch wel trotse nummer twee van de overgangsklasse. We kunnen wel zeggen, het gaat ff lekker nu. Tel daarbij op dat we sinds vorige week ook nog versterkt zijn met Julia, Rick en Dylan en we kunnen met vertrouwen naar de toekomst kijken. Die toekomst begint aanstaande zaterdag in Purmerend, waar we de enige tegenstander treffen waar we nog niet tegen speelde, BEP. Ook 1 speelt een erg belangrijke pot daar en na het spektakel tegen KVA hoor ik jullie als lezers al denken: Daar moet ik heen! Daarin worden jullie bediend, want Achilles heeft een bus geregeld. Mail “ik ben er bij” naar annli74@hotmail.com en stel jouw plekje alvast veilig! Ik zie jullie allemaal volgende week.

Timme

Achilles 4 – KVA 2

Kan je op 21 januari nog spreken van een oliebollenwedstrijd? Dit klinkt denk ik wat onwaarschijnlijk. Toch stond voor ons afgelopen zaterdag pas de zogenaamde oliebollenwedstrijd op de planning. De eerste van het nieuwe jaar, daar OVVO vorige week verzocht de wedstrijd te verplaatsen. Tel daarbij nog eens op dat we door met maar 7 ploegen in een poule te zitten ook op 17 december een vrij weekend hadden en onze laatste wedstrijd dateerde dus van zes weken geleden, 10 december winst thuis tegen GKV. De vraag was dus vooral, hoe fit de oudjes en paar jonkies van Achilles 4 na deze lange wedstrijdloze periode, festiviteiten en verschillende vakanties zouden zijn. De timing om dan net tegen dat enige tweede team uit de poule te spelen, kon dan ook niet beter…

Toch waren wij het die een 2-0 voorsprong pakte, maar vanaf 3-5 was het KVA dat steeds aan de goede kant van de score zat. Eén keer lieten we ze een gaatje van drie slaan, maar verder bleven we in het kielzog van de jonge honden. Met nog steeds dat gat van twee, wisten we in de rust dat alles mogelijk was (immers hebben we ook wel eens 8 punten achter gestaan met nog maar 15 minuten te spelen), als we maar vooral iets slimmer zouden gaan spelen. Met Quincy op de plek van Xander en Kelly voor Stacy hadden we in het ene vak direct meer rebound wat zowel verdedigend als aanvallend een heel stuk hielp. Bij 17-15 hadden wij eindelijk dat gat van twee en kregen we via een strafworp de uitgelezen kans de wedstrijd in het slot te gooien. Echter, deze ging mis en KVA kwam op 17-17 langszij waarna er niet meer werd gescoord. Punt gewonnen? Op basis van het scoreverloop wellicht ja. Punt verloren? Op basis van de strafworp ook ja. Kortom, 17-17 een terechte uitslag na een leuke wedstrijd. Doordat OVVO won, zijn we van de gedeeld eerste plaats verstoten, gelukkig kunnen we dat a.s. woensdag al rechtzetten als zij naar de campus komen voor de inhaalwedstrijd. Om 20.00 uur in de topsporthal, mocht je niks te doen hebben!

Demi en Thijs ook bedankt voor het invallen/reserve staan!

Mandy

Achilles A1 - Avanti A2

Als eerste team de wedstrijddag in de campus mogen starten, betekent vooral lang wachten zijn we achter gekomen. Tien minuten voor de starttijd konden we pas de zaal in, maargoed, daar hadden zowel wij als Avanti last van. Het publiek moest helaas ook wachten. Wachten op een doelpuntenfestijn. Want zo'n wedstrijd werd dit helaas niet. Waar we de vorige wedstrijden heel makkelijk konden scoren, lag dat nu lastiger. Mede omdat zowel wij als Avanti heel sterk stonden te verdedigen. Van 0-1, naar 1-1. Van 1-2 naar 1-3. Daarna 2 mooie schoten van de dames wat leidde tot de 3-3. Opnieuw de achterstand met 3-4 en 3-5. En op slag van rust terugkomend door de mannen naar 4-5 en 5-5. Ook wij als coaches moesten even wennen aan de 'magere tussenstand'. De conclusie was duidelijk de eerste helft: dit is een pot die wordt gewonnen op de slimme aanvalsmomenten, want we staan beiden ontzettend sterk te verdedigen en moeten dat vooral volhouden. De tweede helft liep Avanti snel uit; 5-8. Opnieuw kwamen we terug naar 7-8. Was dit het moment om de aansluiting te pakken? Helaas pakte Avanti weer de 2 punten voorsprong. Nog één keer konden we tot 8-9 komen, maar daarna was het verzet gebroken. Een beetje tegen de geest van de wedstrijd in, liep Avanti behoorlijk uit tot een eindstand van 9-18. Onze complimenten naar de B1-ers die veel hebben meegedraaid na pijntjes en blessures. Ook de scheids bedankt. Komende week weer hard trainen, de spieren óók goed laten rusten tussendoor, en weer knallen tegen Maassluis!