Wedstrijdverslagen: Achilles 1 wint weer!

Achilles 1 is op stoom en wist weer te winnen. Dit keer uit van BEP 1 na wederom een thriller van een wedstrijd werd het zeer knap 21-23. Het was weer genieten van de enorme vechtlust, inzet en teamspirit. Van de gehele selectie, want ook de invallers hadden weer een belangrijk aandeel in deze mooie overwinning. Achilles 2 zelf wist 1 punt mee terug te nemen in de bus, zij speelden gelijk tegen BEP 2 met 16-16. Achilles 3 won thuis vrij eenvoudig in een zeer vermakelijke wedstrijd van Victum 2 met 20-9. Invaller Shane uit de A1 speelde zeer verdienstelijk met 2 mooie goals in de slotfase. Achilles 4 speelde doordeweeks nog gelijk tegen OVVO, maar legde het afgelopen zaterdag volledig af uit tegen Tempo 3. (28-12) Op zondag speelde het 7e tegen Refleks 7 en won met 13-9. Bij de junioren geen winst, zowel de A1 en A2 verloren beide duels. Ook bij de B categorie helaas geen winst te vermelden. De C2 zorgde voor de enige winst bij de Aspi's, met 9-2 werd Vitesse C3 aan de kant gezet. De D2 won met een hoop goals overtuigend met 17-5 van Refleks D2. De E (1-2-3-4) had ook geen lekker weekend, zij bleven allen met lege handen staan na hun wedstrijden. De F-jes konden wel juichen na hun wedstrijden. De F1 won 3-17 van Weidevogels F2 en onze eigen F2 maakt er ook 13 tegen Dunas F2 die er slechts 1 wist te maken. Lees verder voor de verslagen. Blijf deze ook aanleveren zeker ook van de jeugdploegjes (trainers!).

  • Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

 

BEP 1 – Achilles 1

Met een hele fijne groep trouwe supporters ging de selectie op pad in de bus naar Purmerend. Zo’n busrit is onwijs leuk en gezellig, maar zorgt ook voor lange aanloop naar de wedstrijd van Achilles 1. Na een saaie wedstrijd van BEP 4 – Rapid 3 en de hele spannende wedstrijd van Achilles 2, waren wij dan eindelijk aan de beurt. Van BEP wisten we dat ze zouden achterverdedigen en dit hebben wij goed meegenomen in ons strijdplan. Vorige week hebben een soortgelijk strijdplan met goed resultaat kunnen oefenen tegen KVA, dus laten we dat nog eens doen!

De wedstrijd ging in de eerste helft zeer gelijk op en na 15 min spelen stond het 6-6 en had geen van beide ploegen de kans gehad om op 2 punten verschil te komen. Maar toen kwamen we door scherpschietende Tobias en Daphne voor het eerst op een 2 punten verschil van 6-8 en iets later 7-9. Dit had het moment moeten zijn dat we door zouden pakken, maar helaas lukte dit niet. De heren van BEP zorgden onder luide toeters en bellen van hun supporters ervoor dat het gat weer gedicht werd en wij met een stand van 10-9 de rust in gingen.

Het was voor iedereen duidelijk in de rust, we moeten doorpakken! Op de details moeten we de winst binnen gaan slepen. Door goals van Daphne, Cliff, Matthijs en Tobias kwamen dan echt terug en stond het 11-14 7 min na rust. Je zou denken dat we dit niet meer weg gingen geven, maar helaas… 5 min later stond het 15-14 en kreeg BEP weer volle vertrouwen. Wie overigens minder vertrouwen kreeg, was de jurytafel. Gedurende 2de helft heeft de jurytafel meer thee gedronken met de scheids op de middenstip dan aan de jury tafel gezeten en niemand begreep echt waarom dit zo lang moest duren. Iets met wissels en briefjes.. Aan ons de taak om hierdoor niet afgeleid te raken, maar te focussen. Met hulp en aanmoediging van onze supporters (ECHT HEEL FIJN) en een hele goeie invalbeurt van Rick lukten het ons om terug te komen naar 18-21. De supporters werden wel beloond voor het verre reizen, niet alleen omdat het toch nog een zeer spannend einde kreeg maar ook omdat met nog 2,5 min op de klok Danique het veld mocht betreden. Wat zijn wij blij dat zij haar eerste minuten weer heeft kunnen maken en we kunnen niet wachten op meer!
We kregen helaas toch nog doelpunten tegen en met nog 1.30 op de klok stond het dan ook 21-22. Aan het vak van Rick & Danique om de rust te behouden en de kok uit te spelen, en dat deden ze geweldig! Er was nog even twijfel tijdens een vrijebal van Laura of die wel of niet genomen moest worden, hij werd afgespeeld op Danique en toen frommelde Rick zich erlangs en kreeg een stip mee. BAM! Rick maakt hem en de eindstand was bepaald, 21-23.

Ik wil nog even de toppers Daphne en Matthijs benoemen, beide 5 goals gemaakt en zeer belangrijk deze wedstrijd! Echter waren niet alleen de spelers en speelsters in het veld die deze overwinning binnen gesleept hebben. Ik denk dat het maar weer eens gebleken is hoe belangrijk de supporters en de bank van 2 zijn. De invallers hebben laten zien hoe hard we ze nodig hebben, maar ook het positief aanmoedigen vanaf de bank en tribune hebben ons enorm geholpen. Daarnaast wil ik Marco en Teun een compliment geven, zij bleven ondanks de vele commotie rondom de jurytafel en 2 (!!) gele kaarten voor beide coaches van BEP enorm rustig. Dat was precies wat wij nodig hadden als team, rust en vertrouwen.

Het is erg spannend in onze poule en volgende week spelen wij tegen ZKV die 1 punt onder ons staan. Wij kunnen niet wachten om revanche te nemen op onze eerste zaalwedstrijd (en de kopstoot tegen Danique uiteraard…). We kunnen jullie support gebruiken! Tot dan!

Mariska

 

BEP 2 - HKV Achilles 2

Deze week is het mijn beurt om het verslag te schrijven. We gingen zaterdag met ze allen met de bus naar Bep. Daar hadden we allemaal zin in natuurlijk, want dat is altijd gezellig. Er waren ook supporters mee gekomen in de bus. Om 4 uur begon de wedstrijd en het was gelijk spannend. Het bleef de heletijd gelijk opgaan. In de rust stond het 7-6 niet heel veel doelpunten. Dat was wel logisch door het achter verdedigen van Bep. In de 2e helft bleven we steeds een puntje achter staan en kwamen we ook steeds weer gelijk. Het bleef spannend en eindigde met 16-16, dus we hebben er een punt uitgesleept.

Toen konden we klaar gaan zitten voor het eerste wat ook een spannende wedstrijd werd. Die hebben uiteindelijk gewonnen dus de bus reis terug was extra gezellig.
Nu op naar volgende week tegen TOP.

Yara

 

Achilles 3 - Victum 2

De beste wedstrijdvoorbereiding begint de avond ervoor al. Dit keer met pizza, karaoke en een fanatiek potje Jeu de Boules. De winnaars van de avond: Fabian en Twan. Dit hoeven we overigens niet te vaak te benoemen, dat doen ze zelf al genoeg. ;)

Met hetzelfde fanatisme gingen we zaterdag de wedstrijd in. Het zou een spannende wedstrijd worden tegen de directe concurrent (gedeelde 2e plek), maar helaas verliep de pot toch net iets anders. Na een stand van 1-1 raakte een dame van Victum geblesseerd en de reserve dame was nog even onderweg. De scheidsrechter pakte zijn spelregelboekje erbij en legt de situatie uit; 4 tegen 3 in het vak. Marlou mag niet schieten, maar kan misschien wel de rebound pakken (ondanks de lange heer van 2 meter bij Victum…). Het lijkt een voordeel, maar toch speelt het niet lekker. Beide partijen zijn uit het spel. Victum lijkt daar meer last van te hebben dan wij en we kunnen een klein gat slaan van 2 punten (5-3) totdat de reserve dame in het veld staat. De wedstrijd kan weer ‘normaal’ gespeeld worden, maar zelfs met de volledige bezetting van Victum komen zij niet meer lekker in hun spel. Wij daarentegen steeds meer. Dingen die op de training geleerd zijn, kunnen in deze wedstrijd geoefend worden. En met resultaat; het gat wordt steeds groter. Als dan aan het eind Shayne uit de A1 er nog 2 scoort is het helemaal af. Ondanks de gekke wedstrijd toch een hele mooie eindstand van 20-9 neer kunnen zetten. Die 2e plek is nu van ons alleen!

Nikki

 

Maassluis A1 - Achilles A1

Na onze goeie wedstrijden tegen Veo en Refleks verloren we vorige week tegen Avanti. Dit wilden wij tegen Maassluis weer even rechtzetten. We begonnen wel goed en kwamen 0-2 voor maar helaas konden we dit niet verder uitbouwen en kwam Maassluis steeds weer terug. Zij hadden veel lengte in hun ploeg, dus ze konden steeds blijven herhalen en bij ons in de aanval was de bal steeds veel te snel weer weg doordat hun lange heren gingen mee vangen. Met rust stonden we 9-8 achter. Maassluis maakte na de rust er snel 10-8 van, maar wij kwamen weer terug en kwamen zelfs voor te staan met 10-11. Helaas konden we er geen grotere voorsprong van maken. En dus werd het weer gelijk, waarna Maassluis de grotere voorsprong wel pakten en wij uiteindelijk 15-11 verloren. Volgende week tegen KCR hopen we weer te stunten! B1’ers bedankt weer voor het reserve staan!

Groetjes Demi

Datum 30-01-2023 12:00
Tags