Hoofdartikel: "Maak het spannend"

Het is altijd een puzzel wat er in het hoofdartikel kan komen te staan. Deze keer kies ik voor iets uit de technologische hoek. De laatste weken is ChatGTP veel in het nieuws geweest. ChatGPT is een prototype van een chatbot met kunstmatige intelligentie, ontwikkeld door OpenAI en gespecialiseerd in het voeren van dialogen met een gebruiker. Het is een instrument dat door de één wordt geprezen en kansrijk is, terwijl de ander het per direct blokkeert en je op de risico’s wijst. Mijn tip: probeer het eens!

Maar goed, ChatGTP, even kijken of je ook korfbal kent...

ChatGTP, Wat is korfbal? ‘’Korfbal is een teamsport die in Nederland is ontstaan en wordt gespeeld door twee teams van acht spelers (vier mannen en vier vrouwen). Het doel is om een bal in een basket-achtige korf te gooien, die op een hoogte van 3,5 meter aan beide uiteinden van het speelveld is opgehangen. Het is een combinatie van basketbal, voetbal en handbal, en wordt gespeeld op een veld van ongeveer 40 x 20 meter.’’

Ah, ook ChatGTP weet dat mensen buiten korfbal de term korf niet kennen. Kan het iets korter ChatGTP? ‘’Korfbal is een Nederlandse teamsport waarbij twee teams van acht spelers proberen een bal in een basket-achtige korf te gooien.’’

Mag het wat spannender ChatGTP? ‘’Korfbal is een adrenaline-boostend teamspel waarin twee teams van acht spelers elkaar uitdagen om de bal in de hoog hangende korf te gooien. Het vereist snelheid, samenwerking en precision, en levert opwindende momenten op waar spelers in actie komen om te scoren en te verdedigen. Het is een unieke combinatie van basketbal, voetbal en handbal en vereist strategie en doorzettingsvermogen. Laat de strijd beginnen!’’

Team zes heeft afgelopen weekend ook flink gestreden in Rotterdam tegen OZC. Hoewel er nog niet veel punten zijn behaald dit seizoen, worden er behoorlijk interessante capriolen uitgehaald. Beide teams waren ditmaal vastbesloten om te winnen en de strijd was vanaf de eerste minuut verhit.

De Rotterdammers kwamen snel uit de startblokken en scoorden twee snelle doelpunten, maar wij waren niet bereid om ons zomaar gewonnen te geven. We vochten terug en scoorden een aantal snelle doelpunten. De rest van de wedstrijd was een nauwgezette tactische strijd, met beide teams die elkaar voortdurend afwisselden. Een groot deel van Rotterdam was uitgelopen voor de wedstrijd. Het publiek zat op het puntje van hun stoelen!

ChatGTP schrijf een afsluitende paragraaf over de wedstrijd. Desondanks was het een fantastische wedstrijd, met beide teams die alles gaven en elkaar niets gunden. Het was duidelijk dat de spelers van beide teams echte korfballers waren, en dat ze hielden van de strijd en de uitdaging van het spel. Het publiek kijkt uit naar de volgende ontmoeting tussen deze twee teams, en we kunnen bijna niet wachten om nog een wedstrijd vol actie en spanning te zien.

Maar helaas, in de laatste seconden van de wedstrijd scoorde ze nog een doelpunt, waardoor ze de wedstrijd wonnen. Teleurstelling alom, maar gelukkig volgde een ouderwets avondje SintnaKerst. Een groot gedichtenfestijn waarin alleen maar lieve woordjes zijn gedeeld! Korfbal is meer dan korfbal ChatGTP!

Tom Hoogendijk

Datum 31-01-2023 11:00