Wedstrijdverslagen: Achilles 1 weet niet te winnen van Koag 1

In de Gaslaan wist Achilles 1 geen vuist te maken tegen Koag 1. Net als in de eerste ontmoeting was Koag de bovenliggende partij, waar met name de heren van Koag de dienst uitmaakten. Dit keer was de veerkracht en vechtlust van Achilles 1 niet voldoende om het ook maar even spannend te maken. Het werd uiteindelijk 14-23 voor Koag. Het tegenovergestelde gebeurde bij Achilles 2. Zij begonnen zeer overtuigend aan de wedstrijd en in een vermakelijk duel was Achilles 2 de terechte winnaar met 21-17. Achilles 3 wist het mandje ook maar moeilijk te vinden tegen de routies van KVS 4, in de Blinkerd was koploper KVS te sterk en won met 14-9 van Team 3. Achilles 4 speelde ook tegen KVS, zij wisten wel te winnen met ruime cijfers. 24 -13 was daar de uitslag. Achilles 5 speelde tegen Refleks 3. Een uitstekend resultaat behaalde Team 5 door met 13-17 te winnen van de ploeg uit Rijswijk. De A1 speelde niet op hun best en had in de eerste helft nog moeite met HKV Ons Eibernest A1. Pas in de 2e helft wist de ploeg het krachtverschil duidelijk te maken en werd het 11-16 in deze derby. Bij de B en C werden helaas geen punten gepakt. Bij de D won de D2 van Dunas D1. Een erg spannende wedstrijd en de D2 won netjes nipt met 9-8 in de derby tegen onze buurtjes van het Stokroosveld. Bij de E speelde alleen de E1 en zij waren met een 7-2 verlies niet opgewassen tegen KCR E1. Bij de F-jes beter nieuws, zowel de F1 als F2 wonnen hun wedstrijden. De F1 ging weer los met 15 goals tegen de 7 van ODO F1 en de F2 versloeg Weidevolgels F3 keurig met 2-9.

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

HKV Achilles 1 - KOAG 1

11 februari. Het was weer zaterdag, dus we mochten weer! Deze week niet in onze eigen thuishal, maar op de Gaslaan. We speelden tegen KOAG. Een moeilijke tegenstander voor ons met veel lange mannen. Helaas mistten wij onze eigen lange man Peppie, maar gelukkig kon Simon ons wat extra lengte bieden.

Daphne had deze week geregeld dat we konden oplopen met de toppers van de F2 en de F1. Ze vonden het spannend, maar ze hebben het super goed gedaan!

We begonnen met goeie energie aan de wedstrijd. Goeie aanvallen waar helaas geen goal uitkwam. Even inkomen maar geen paniek. Helaas werd er aan de kant van KOAG snel gescoord. In tegenstelling tot bij ons ging de bal er aan hun kant makkelijker in. Hierdoor stonden we al snel 0-3 achter, maar nog steeds geen paniek want dit hebben we wel eens vaker aan t begin van een wedstrijd. We waren vorige week tijdens de trainingen goed op schot, maar toch bleef het nu lastig om tot scoren te komen. Ondanks de vele kansen wilden de ballen maar niet vallen. In de verdediging namen we te veel afstand en we gaven niet genoeg druk. Zo wist KOAG door scherp te schieten al snel n voorsprong te pakken; 2-8. Pas vanaf dat moment gingen we meer druk geven en werd het voor onze tegenstander moeilijker om tot scoren te komen. Zelf schoten we iets meer ballen raak en gingen we de rust in met 8-12 op het scorebord.
In de kleedkamer werd besproken hoe we meer tot scoren zouden komen en hoe we het KOAG aanvallend moeilijker konden maken. Met een nog zeker geen verloren gevoel kwamen we de kleedkamer uit. Het waren overigens maar 4 punten die we achter stonden. Helaas begon KOAG de tweede helft sterk en scoorden zij er gelijk 3 achter elkaar; 8-15. Vanaf dat moment hebben we in score niet meer dichtbij weten te komen. Helaas eindigde de wedstrijd met 14-23 voor KOAG.
Een wedstrijd die nog niet bepaald was in de rust, maar die we helaas niet meer hebben kunnen omdraaien. Heel erg balen, maar zeker gemotiveerd om aankomende week tegen Victum twee punten uit de wedstrijd te halen!

Zaterdag 18 februari spelen we uit tegen Victum om 19:30. Kom kijken, want we hebben jullie support hard nodig!

Danique

Achilles 2 - Koag 2

Met de uitwedstrijd tegen deze ploeg nog in het achterhoofd (26-28), was het duidelijk dat de wedstrijd van vandaag scherp begonnen moest worden. Dit werd ook de hele week meerdere malen herhaald in de voorbereiding door Frank en Bart. Win je vandaag, dan laat je de onderste ploegen ver achter je, goede zaak dus!

Met een 9-3 voorsprong was het scherp beginnen geen probleem. Afspraken werden nagekomen, bal snel rond laten gaan en lekker gaan schieten met z'n allen. Koag kwam beter in de wedstrijd en wist de rustuitslag op 12-8 te brengen. Belangrijk om de 2e helft dus weer zo te beginnen als de 1e helft! Dit was ook zeker het geval, met een voorsprong van 8 doelpunten (19-11) gingen we vandaag de winst niet weggeven. Een wedstrijd waarin we eigenlijk nooit in de problemen zijn gekomen, doelpunten met elkaar gevierd werden en er ontspannende en lachende gezichten te zien waren werd de uiteindslag 21-17. Met deze winst staan we nog steeds op een mooie 2e plek.

Volgende week hetzelfde recept dus? Dan spelen wij om 20:35 tegen de nummer 3 uit de competitie KCC 3, in Capelle aan den IJssel.

Natuurlijk kan ik dit verslag niet voorbij laten gaan zonder Jill even in het zonnetje te zetten die haar debuut heeft gemaakt in 2. Goed gedaan!! :)

Dylan

KVS 4 – Achilles 3

Afgelopen zaterdag stond voor ons de wedstrijd tegen KVS 4 op de agenda. De thuiswedstrijd tegen KVS was afgelopen december geëindigd in een 11-22 nederlaag. KVS is de onbetwiste koploper en een zeer ervaren team. We wisten dat we onze borst nat konden maken. Echter gingen we met een hoop vertrouwen deze wedstrijd tegemoet. We zitten namelijk in een goede flow waarbij de tegenstanders één voor één sneuvelen.

De wedstrijd begon voor beide partijen wat stroef, de vele doelpunten die we misschien verwacht hadden bleven uit. Wel zaten wij fel op de bal en wonnen bijna al onze duels. Hier had KVS zichtbaar moeite mee. Dit alles resulteerde in een ruststand van 5-7 in ons voordeel. Zo wilden we de wedstrijd graag uit spelen.

De tweede helft was helaas een stuk minder scherp dan de eerste helft. We verloren meer duels en het was voor ons een stuk lastiger om tot goede kansen te komen. KVS kwam ook beter in de wedstrijd en had minder moeite om kansen te creëren. Helaas hadden wij hier geen passend antwoord op. De wedstrijd is geëindigd in 14-9.

Een bedankje van mijn kant aan de scheidsrechter en onze reserve Demi. Volgende week staat Refleks 2 op het programma; een mooie kans om onze flow weer op te pakken.

Sander

HKV Ons Eibernest A1 - HKV Achilles A1

Het was weer zaterdag en we hadden de Haagse eibers op het programma staan.

Wij begonnen in de verdediging niet heel scherp en kregen 2 ballen rond de paal zone onder onze oren terecht. Gelukkig kwamen we daarna snel terug met twee doelpuntjes en stond het weer gelijk. In het begin ging het steeds gelijk op en scoorde we om en om met een ruststand van 7-8 voor.

In de tweede helft ging het eerst nog steeds gelijk op totdat we het te pakken kregen en we voor kwamen te staan. De eibers lieten we met 10 doelpunten en wij scoorde steeds meer en meer en hadden goede aanvallen en veel kansen. De eindstand werd uiteindelijk 11-16. Terug komend een goede overwinning binnen gehaald en twee punten meegenomen vanuit de eiber hal.

Volgende week weer een spannende pot tegen Veo A1 in het Zuiderpark!