Wedstrijdverslagen: Achilles 1 doet wat het moet doen en pakt belangrijke punten

Achilles 1 speelde afgelopen zaterdag uit tegen de huidige nummer laatst, Victum. Echter had Victum vorige week nog gewonnen van het sterke ZKV en wist daarin maar liefst 32x te scoren tegen een ploeg waarvan Achilles niet heeft kunnen winnen dit zaalseizoen. En in deze poule kan iedereen winnen van elkaar, dus makkelijk zou het niet worden. En dat werd het zeker ook niet. Bijna heel 1 én 2 gingen de strijd aan met Victum 1 en na een zeer spannende wedstrijd werd Achilles met 21-24 de uiteindelijke winnaar in Houten! Er zijn nog een paar belangrijke punten nodig, maar dit is een hele goede stap in de richting voor behoud in de Overgangsklasse. Achilles 2 speelde uit tegen KCC 3. Waar Achilles 2 (al veilig) spelers logischerwijs moest afstaan aan 1, was KCC 3 op volle kracht thuis de betere ploeg en won het met 24-11. Achilles 3 speelde een spannende wedstrijd tegen Refleks 2 en had minimaal een punt verdiend, maar greep net mis in de slotfase. Het werd 20-21 voor Refleks 2 in de laatste seconden. Achilles 5 won van de Vissen uit Scheveningen. KVS 5 trok aan het kortste eind en na een pittige wedstrijd werd het voor ons 14-10. Bij de junioren ging het mis, zowel de A1 en A2 verloren. Met name bij de A1 een zeer matige wedstrijd tegen Veo A1 waarin het vizier niet de goede kant opstond. De eerste 15 min had de A1 eigenlijk ruim voor moeten staan, maar in plaatst van gas erop, ging het gas ervan af gepaarde gaande met verkeerde keuzes en schotelden de spelers het aanwezige publiek een povere wedstrijd voor. De B1 was de betere ploeg, maar wist net niet te winnen Dijkvogels B1 (8-10). Ook de B2 wist niet te winnen, pas bij de E categorie zijn er weer punten gepakt. En hoe! De E1 won uitstekend met 12-4 van Korbis E1 en ook bij onze E3 werd er goed verdedigd. De E3 won met 8-1 van Phoenix E3. Nog meer goed nieuws bij de Eetjes, de E4 won namelijk ook met 5-2 van ODO E4. Tot slot de F-jes. Bij de F1 dit keer geen monsterscore, maar zij wisten wel heel knap "de nul te houden". Zij wonnen met 8-0 van Fortuna F2. De meeste ploegen gaan nu even genieten van "vakantie". Geniet ervan, want de laatste belangrijke fase van de zaalcompetitie gaat daarna aanbreken. Wie wordt er kampioen, degradeert of speelt mooi behouden volgend jaar in dezelfde klasse?

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Victum 1 - Achilles 1

Na 3x winst en 2x verlies in de afgelopen wedstrijden, was het weer eens tijd voor punten. En niet zomaar punten, deze punten zouden onwijs belangrijk zijn op de weg naar het behoud in deze klasse. Omdat niet alle wedstrijden van 1 en 2 gekoppeld zijn, is het soms een stoelendans van jewelste. Zo ook deze zaterdag. Super om te zien hoe dit door iedereen opgepakt wordt! In de thuiswedstrijd tegen Victum sleepten we er in de laatste seconde nog een gelijkspel uit. Het voelde toen erg dubbel: hard geknokt, goed gespeeld, maar net niet genoeg voor 2 punten. Met die gedachte in ons achterhoofd stapten we vandaag het veld in. In een erg warme zaal met veel publiek en lawaai moest het dan toch echt gebeuren. Helaas begonnen we de wedstrijd niet scherp. Veel overtredingen aan onze kant zorgden ervoor dat Victum makkelijk tot scoren kwam. Na 14 minuten spelen stonden we 8-3 achter. In de time-out die volgde pepten we elkaar op tot beter spel en goals. Dit lukte goed en zo gingen we de rust in met 11-10. Wat opviel is dat meerdere spelers/coaches van ons naar de scheidsrechters liepen om het een ander te vragen of aan te kaarten. Ikzelf behoorde daar ook toe. Dit omdat het publiek van Victum ontzettend kinderachtig bij elke aanval het onjuiste getal (lager dan in werkelijkheid) van de schotklok door de zaal schreeuwde. De  scheids gaf aan hier niks aan te kunnen doen. Triest als je daar je voordeel uit moet behalen wat mij betreft maar goed. We kwamen scherp de kleedkamer uit, waardoor we de stand gelijktrokken op 13-13. Alleen op 14-14 heeft het nog gelijk gestaan, maar daarna namen wij het voortouw. Ik moet wel zeggen dat het nog tot het einde spannend is geweest, want Victum bleef strijden voor elke bal. De wedstrijd is geëindigd in 21-24, een mooie verdiende overwinning. Ik wil in het bijzonder Ilan en Sterre in het zonnetje zetten, omdat zij samen goed waren voor maar liefst 11 doelpunten!! Ook een bedankje voor de meegereisde supporters, invallers, reserves, scheidsrechters en de jurytafel. We mogen nu genieten van 2 weken rust, en zullen op zaterdag 11 maart tegen Sporting Delta spelen in de campus om 19:30 uur. Hiervoor speelt 2 ook thuis tegen Sporting Delta, om 17:50 uur.

Hopelijk tot dan!

Groetjes, Daphne

KCC3- Achilles 2

Afgelopen zaterdag stond de rematch tegen KCC 3 op het progamma. In de thuis wedstrijd tegen deze ploeg wisten we gelijk te spelen en zo een punt te bemachtigen. We wisten dat KCC 3 een goede ploeg was. Wilde wij het de capellenaren weer lastig maken net zoals in de eerdere wedstrijd, moesten wij hard aan de bak. Om 20:35 ging het fluit signaal en begon de wedstrijd. Beide ploegen hadden een wisselende samenstelling ten opzichten van de eerdere wedstrijd. Wij hadden zelf wat wisselingen in de ploeg doordat Achilles 1 rond hetzelfde tijdstip ook een wedstrijd speelde tegen Victum. Hierdoor misten wij meerdere spelers en ook een van onze coaches. Gelukkig konden wij beschikken over meerdere spelers, reserves en de coach van Achilles 3 zodat de wedstrijd alsnog van start kon gaan. KCC 3 begon goed aan de wedstrijd. Ze waren scherp in de afronding en wisten hun kansen goed te benutten. Helaas hadden wij minder geluk met het gat van de korf vinden. We wisten in de eerste helft dan ook maar slechts 5 keer te scoren. Met een stand van 17-5 werd de kleedkamer bezocht. Dat we achter stonden was zonde, maar de moed was nog niet opgegeven. We hebben eerder tegen Sporting Delta namelijk ook aangekeken tegen een grote achterstand. Ook hier wisten wij het verschil te verkleinen en weer terug te komen in de wedstrijd. Er was dus nog van alles mogelijk. In de tweede helft waren we scherper in de verdediging. Daarnaast speelde we goede en ook lange aanvallen. Er waren goede kansen en deze wisten we ook wat vaker af te maken. We wisten de voorsprong van KCC daardoor te verkleinen. Helaas lukte het ons niet om onze kansen af te ronden zoals we dat afgelopen weken op de trainingen en in de wedstrijden hebben gedaan. Echt terug komen in de wedstrijd lukte dan ook niet. Uiteindelijk is de wedstrijd geëindigd in een stand van 24-11. De volgende wedstrijd zal pas na de vakantie zijn. Op 11 maart spelen wij in de Sportcampus tegen Sporting Delta. We zullen er dan alles aan gaan doen om de punten in Den Haag te houden. Graag tot dan!

Kim

Achilles A1 - VEO A1

We moesten weer tegen VEO, deze keer lekker thuis. Vorige keer hadden we met 9-10 gewonnen, dus het zou weer een spannende wedstrijd worden. Shane begon gelijk met een mooi afstandsschot. VEO kon niet achterblijven en het werd 1-1. Quin had een mooie korte kans en zorgde voor de 2-1. We liepen gelijk op. Vlak voor de rust namen ze 1 punt voorsprong en stond het 3-4. VEO begon goed na de 1e helft en scoorde een aantal keer achter elkaar, hierdoor stonden ze ineens met 3-6 voor. Wij kwamen terug met 6-8. VEO bleef helaas maar raken en scoorde er 6 en wij maar 1. Het stond nu 7-14. Onze reserve Esmee kwam er ook nog even in voor de laatste paar minuten. Mick maakte in de laatste minuten nog een mooi schot en de wedstrijd eindigde met 8-15. Helaas hadden we deze keer verloren, maar alle goals van Achilles waren mooi verdeeld, want iedereen had er eentje. Nu even een paar weken rust en dan volgende keer uit bij Reflex, hopelijk winnen we dan wel weer. Alle reserves, zoals altijd, heel erg bedankt en natuurlijk de toeschouwers en de scheidsrechter!

Paivi

Achilles B1 - Dijkvogels B1

Zaterdag moesten we tegen dijkvogels b1. Vorige keer speelden we uit tegen hun 8-8. Dus vandaag moesten we laten zien wie de betere ploeg was. In de kleedkamer hebben wij nieuwe shirtjes gekregen, gesponsord door Daan Alkema media. We maakten nog even snel een foto met de shirtjes en begonnen daarna al snel met de wedstrijd. Al snel werd het 2-1. We hadden goede kansen maar niet alles ging erin helaas. Na verloop van de tijd stonden we met 6-3 voor, daarmee eindigde we de eerste helft. De tweede helft kregen we meer druk en de tegenstanders zaten voortdurend aan ons. Wat leidde tot grote irritaties bij achilles. Door de hoge druk wisten we niet wat we moesten doen. We maakten meer plaats fouten en kwamen weinig tot kansen. We eindigden met 8-10. We hebben misschien niet gewonnen maar persoonlijk vond ik ons wel de betere en zeker de sportievere ploeg.