Wedstrijdverslagen: F1 Kampioen!

Kampioenen!! De F1 werd afgelopen zaterdag kampioen door met 7-9 Maasssluis F2 te verslaan. Dit keer geen monsterscore (misschien toch kampioenskriebels) maar na een goed zaalseizoen met mooie uitslagen is onze F1 de terechte kampioen. F1, coaches en invallers van harte gefeliciteerd! Achilles 1 kwam tekort tegen Sporting Delta 1 (Foto: Chandu Srirangam, www.Sportsnap.nl), op alle fronten was de tegenstander sterker en werd het uiteindelijk 16-27 voor de koploper. Geen schande, want de opponent was simpelweg de betere, maar het moet voor behoud wel in de resterende wedstrijden gaan gebeuren voor ons Vlaggenschip. Alle support is dan ook zeer welkom! Achilles 2 speelde ook tegen de nummer 1 in de poule, Sporting Delta 2. De wedstrijd was zeer vermakelijk en er werd veel strijd geleverd met mooie duels. Dit resulteerde niet in veel goals, maar zo zie je maar dat je wedstrijden ook verdedigend kunt winnen. Het 2e wist de tegenstander heel knap op slechts 8 goals te houden en scoorde er zelf ook maar 13, maar dus meer dan de tegenstander. Het maakte de wedstrijd dan ook zeker niet minder aantrekkelijk en leverde Team 2 een uitstekende prestatie. Achilles 3 boekte een prima zakelijke overwinning uit bij Sporting Trigon 2, daar werd het 17-21 voor Team 3. De A1 heeft de vorm van vorig jaar nog niet teruggevonden, tegen en bij koploper Refleks A1 werd het 20-12. Kennelijk telde de laatste 2 goals van Refleks dubbel en gaf het scorebord 22-12 aan, heel vreemd dat dit niet gecorrigeerd werd door de scheidsrechter. Niet alle jeugdploegen kwamen in actie door de protesten en was Den Haag dus moeilijk bereikbaar, maar ook de B1 kon geen vuist maken tegen KCC en verloor met ruime cijfers van KCC B1 (17-9). Zeker noemenswaardig zijn nog de overwinningen van de Eetjes, zowel de E2 en E3 wonnen hun wedstrijden. De E2 won heel knap uit en van Fortuna E2 met 9-11. De E3 won van Dunas E3 in het door de boeren bezette Zuiderpark nipt met 6-7.

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 - Sporting Delta 1

Soms heb je van die wedstrijden waarin alles meezit. Dat alles wat in de training lukt ook in de wedstrijd wordt vertaald. Dat de koploper denkt het varkentje wel even te wassen en van een koude kermis thuiskomt. Dat de toeschouwers met een intens tevreden gevoel huiswaarts keren. En dat de trainer denkt: hier doen we het allemaal voor. Nou... dit was niet zo'n wedstrijd. Weliswaar had Sporting Delta verloren van een minder aangeslagen tegenstander en waren ze - de eerdere uitnederlaag met flinke cijfers ten spijt - kennelijk toch te verslaan. Maar Sporting Delta was niet met onderschatting naar Den Haag gekomen, maar met een bus, de messen tussen de tanden en gewaarschuwd door de trainers. Het optimisme van de superleeuwen werd na het eerste fluitsignaal resoluut de kop ingedrukt, ondanks de eerste treffer door Romy. Tot 5-7 leek er nog wat mogelijk dankzij de damesgoals van Daphne en Danique, maar bij een 7-16 ruststand was de wil er nog wel, maar het geloof niet meer. En alleen met wil win je geen wedstrijden. Wat kleine oplevinkjes ten spijt was de tweede helft voor Achilles vooral een moetje, hier was weinig eer te behalen. Al was Rick daar niet helemaal van overtuigd met een paar knappe goals in de laatste tien minuten. Die vormden echter een te kleine pleister op de wonden, die uit een 16-27 bestond. Sporting Delta was een maatje te groot, tegen het opportunistische Rohda liggen volgende week betere kansen. Dan is het aan Achilles om de Haagse bluf én het geloof in eigen kunnen mee te nemen.

Matthijs

•  Sportfotograaf Chandu Srirangam maakte foto's van deze wedstrijd, deze zijn te bekijken via sportsnap.nl.

Achilles 2 - Sporting Delta 2

Na een periode van 2 weken zonder wedstrijd mochten we vandaag eindelijk weer spelen. En niet zo maar een wedstrijd, want de nummer 1 kwam op bezoek. De eerste ontmoeting werd nipt uit verloren, omdat er niet scherp gestart werd. Verder als tactiek gingen we uit van onze eigen krachten en werd er benadrukt dat we alleen kunnen winnen als we als team spelen. 100% inzet vanaf minuut 1 was dan ook de enige optie. En gelukkig gebeurde dit ook. Sporting Delta had veel moeite met onze verdedigende druk en met de snelle rebound steals. Aanvallend aan onze kant werden er lange aanvallen gedraaid met goede kansen, het enige wat ontbrak was het afronden van de kansen. Nadat de eerste ballen vielen en we verdedigend niet verslapten, stonden we bij rust 8-2 voor. Als we de 2e helft zo door blijven gaan en vooral niet verslappen in de verdediging wisten we dat de punten bij ons zouden blijven. De 2e helft bleven we gelukkig zo doorgaan en werd er uiteindelijk gewonnen met een stand van 13-8.

Ik heb genoten van de werklust van alle spelers, als we zo blijven vechten voor de punten gaan we onze doelstelling ( top 3) terecht halen. En ook de reserves bedankt voor het reserve zitten en aanmoedigen!

Verder wil ik alleen Dylan nog even benoemen, helaas kregen wij te horen dat je volgend jaar niet meer doorgaat in de selectie. Ik ben blij dat ik nog samen met jou heb mogen spelen in de selectie, en wil jou bedanken voor alles wat je ons aangeleerd heb als coach en als speler!

Groetjes Rick

Sporting Trigon 2 - Achilles 3

Afgelopen zaterdag was het zaak Sporting Trigon te verslaan in Leiden. Deze ploeg staat onderaan in de poule. De tegenstander bestaat uit een stuk oudere gemiddelde leeftijd dan die van ons en is korfbaltechnisch ook niet even sterk, dus in principe geen bedreiging. Deze pot verwachtte ik dan ook met veel doelpunten verschil te winnen. Dat was helaas niet helemaal het geval.

De wedstrijd begon redelijk stroef en zoekend in ons spel. We kregen heus wel kansen, maar die werden niet vaak genoeg verzilverd. Hierdoor lukte het niet aftstand te nemen in de stand en gingen we de rust in met 11-11.

Gelukkig viel het kwartje in de tweede helft onze kant op. Ons spel ging aanvallend beter en we zochten de goede kansen uit. Twan, die na rust het veld in kwam, wist een aantal belangrijke doelpunten te maken die ons de voorsprong opleverde. Hierna lukte het Sporting Delta niet in de buurt te komen om het nog spannend te maken. Eindstand en dus winst: 17-21.

Bedankt Quincy en Mandy voor bankie zitten bij ons en leuk dat Ilan na zijn vakantie kwam kijken.