Wedstrijdverslagen: Achilles 1 moet aankomende zaterdag winnen!

Het komt aan op de laatste speelronde voor ons Vlaggenschip. Het verlies van KVA afgelopen zaterdag noodzaakt Achilles 1 om aankomend weekend van BEP 1 te moeten winnen om niet te degraderen. Achilles 1 heeft niet het makkelijkste zaalseizoen (bijna) achter de rug. Na een zeer matige start van het seizoen beleefde het eerste wel een hele goede tussenfase waarin veel punten werden gepakt. De laatste weken is het niet gelukt om de goede fase door te zetten. Alles komt nu aan op de kraker tegen BEP 1. Zorg dat je erbij bent 19.30 uur in de Gaslaan om ons 1e te supporteren! Vakkie A hebben we heel hard nodig! Afgelopen zaterdag wist Achilles 1 dus ondanks de inzet van een aantal GOAT's van Achilles 4 dus geen punten te pakken, het werd 20-24 voor KVA. Hard gewerkt, maar te weinig schot deed de das om. Achilles 2 speelde uit tegen Deetos 3 en de ploeg kwam geen moment in gevaar. Jammer was dat de ploeg het krachtsverschil niet kon uitdrukken in een monsterscore. Daar werden teveel stippen, doorlopen en vrije kansen voor gemist. Als het vizier wat scherper had gestaan, hadden 30 goals toch wel het minimum moeten zijn. Desondanks was het een vermakelijke pot. KVA was niet alleen een dwarsligger voor ons 1e, ook Achilles 4 verloor van KVA. Wel KVA 2, de koploper, maar Achilles 4 wist geen vuist te maken. Ook daar was "het schot" ver te zoeken. Het werd 16-10. Achilles 7 won de derby tegen de Kanaries (Die Haghe) keurig met 16-15. Koploper Caldonia Caldonia Die Haghe 6 werd verslagen door ons 1e team van de zondagcompetitie, namelijk Achilles 7. Een uitstekende prestatie! Bij de junioren werden geen punten gepakt. Zowel onze A1 en A2 verloren respectievelijk van Avanti en Ondo. Wel goed nieuws van de B1, door de overwinning is de 1e klasse veilig gesteld. Onze B1 wist te winnen van concurrent RWA in een spannende wedstrijd met 12-10. Klasse gedaan B1! (zie verslagen) De C2 wist een punt te pakken tegen Wion C1, 6-6. De D2 had geen problemen met Fiks D2, met 10-3 waren de punten "in de pocket". Bij de Eetjes won alleen de E2. In een leuke wedstrijd werd met 7-9 uitstekend gewonnen bij en van ODO E1.

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Deetossnel 3 - HKV Achilles 2

We naderen al bijna weer het einde van de competitie. Met het kampioenschap uit zicht en handhaving in de pocket staat er voor Achilles 2 een makkelijke wedstrijd te wachten in Dordrecht. Op voorhand werd er dus niet op een spannende wedstrijd gerekend voor Achilles 2 voor de ontmoeting met de hekkensluiter. Toch was het wel zaak om scherp te blijven, want het zou wel lekker zijn om van de wedstrijd een leuk doelpuntenfestijn te maken. Om dit voor elkaar te krijgen is het zaak dat we niet zo slap de wedstrijd beginnen als de 1e ontmoeting tegen Deetossnel.

Voor het doelpuntenfestijn moest we wel 5 Achilles 2-spelers missen die hun eigen wedstrijd opofferde om Achilles 1 te helpen tegen hun degradatie strijd. Dit hoort ook bij de taak als Achilles 2 speler en mijn complimenten voor mijn teamgenoten dat zij meegaan. Gelukkig hebben we een brede selectie en kan dit goed worden opgevangen, met spelers uit het 3e, A1 en Noa die terugkomt van zijn blessure.

Aan het begin van de wedstrijd was het toch weer Deetossnel die net wat scherper uit de startblokken kwam. Achilles kreeg veel kansen, maar die werden in het begin van de 1e helft niet goed benut. Hierdoor ging het in het begin gelijk op met Deetossnel en keken we ook even tegen een achterstand op. Net 10 minuten voor rust werd er scherper geschoten en werd er een gat van 4 doelpunten geslagen, ruststand 7-11

In de tweede helft wist Achilles de voorsprong op Deetos uit te bouwen naar 5 en 6 verschil. Doordat het reboundovergewicht kon er veel herhaald worden en vielen de schoten makkelijker. Ondanks dat het scoren makkelijker ging konden we niet verder uitbouwen naar een groter verschil dan 6 punten. Verdedigend was Achilles Simpel weg niet scherp genoeg en wist Deetos nog 11 doelpunten te maken in de 2e helft. Ondanks dat Deetos dicht in de buurt kwam, was het in de wedstrijd niet merkbaar dat we in gevaar kwamen. Reden hiervan is dat elk doelpunt van Deetos weer beantwoord werd met een doelpunt van Achilles. Uiteindelijk kwam het verschil op 4 punten wat resulteerde in een 18 - 22 Winst voor Achilles en kunnen we ons opmaken voor de laatste wedstrijd tegen BEP Thuis in de Gaslaan.

Bedankt Quin en Demi reserve staan. Stef, Nosa en Fabian bedankt voor het opofferen van jullie vrije weekend:)
Simon

Avanti A2-Achilles A1

Vandaag mochten we weer aantreden tegen Avanti. We hadden helaas niet zo’n goede voorbereiding gehad, omdat we donderdag door een uitgelopen wedstrijd niet konden trainen, maar we gingen er alles aan doen om de punten toch mee naar huis te kunnen nemen. De openingsfase was een beetje stroef en heel verdedigend van beide kanten. We scoorden beide erg moeilijk, maar na ongeveer een kwartier wist Avanti een gat te slaan. Bij de rust was het daarom ook 10-6 voor de thuisploeg. Er was zeker nog niks verloren, maar ook in de 2e helft hadden we het aanvallend moeilijk. Uiteindelijk wisten wij in de 2e helft maar 2 keer te scoren en Avanti 4 keer. Dat bracht de eindstand op 14-8. Hopelijk kunnen we volgende week het zaalseizoen goed afsluiten tegen Maassluis.

Groetjes Mick

Achilles B1 - RWA B1

Het was een spannende wedstrijd.
De wedstrijd begon met de opstelling : Lucas, Manelle, Kiki en Jens in de aanval en Bradley, Lisette, Bo en Jim in de verdediging.
Na 10 minuten werd het eerste punt gescoord door RWA, niet snel daarna scoorde Kiki het eerste punt voor ons.
Beide teams waren heel fel, er waren in totaal 5 vrije ballen en 3 stippen genomen. We gingen de rust in met een stand van 6-5 voor Achilles.
Na de rust en een goede peptalk van onze inval coaches gingen ze weer verder. Achilles kwam terug de 2e helft en stond met 11-8 voor.
Jammer genoeg scoorde RWA nog 2 puntjes.
Toch had Achilles B1 gewonnen met een stand van 12-10.

Het was een goeie wedstrijd:)

Tehzeeb

Halverwege maart kwam de vraag of ik de aankomende 2 wedstrijden de B1 kon coachen. Gezien de stand in de competitie zou het een aardige uitdaging worden, want er moesten nog punten gepakt worden om degradatie te voorkomen. De eerst wedstrijd tegen Refleks B1 was qua stand ietwat geflatteerd, maar Achilles B1 keek de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan. En in de tweede helft was de emmer leeg en liep Refleks B1 verder uit.

Door een inhaalwedstrijd, op de trainingstijd van de B1, werd de training op donderdag een uur vervroegd en werd ik ook eenmalig trainer van de B1. En wat een inzet werd er deze laatste training voor de belangrijkste wedstrijd neergezet. 45 minuten partijvorm, waarvan 25 minuten op volle kracht. Tussendoor nog wat vrije ballen en strafworpen en alle gezichten staan dezelfde kant op en ze weten wat er moet gebeuren en wat er op het spel staat.

Zaterdagmiddag, een deel van de B1 komt samen met Marieke terug van de A1, even relaxen en stukje B2 kijken. In de rust lekker inschieten met een muziekje via de boxen van de boys. En dan de kleedkamer in waar Marieke ook is aangesloten. Een oppeppend praatje: ons eigen spel laten zien, donderdag ging het super dus dit vasthouden, niet meegaan in het tempo van de tegenstander en in de verdediging er boven op. Strakke koppies waren zichtbaar en ze zouden gaan knallen.
Na het eerste fluitsignaal verliepen de eerste paar aanvallen rommelig, maar hield de verdediging het goed dicht. Helaas viel het eerste doelpunt wel aan de kant van RWA B1. Aanwijzingen vanaf de kant en overleg in de vakken zorgde voor rust en de vibe van de donderdag training kwam naar boven. Het eerste verdedigingsvak heeft de gehele wedstrijd gestreden voor elke bal en de tanden in hun tegenstander gezet, heerlijk was het om te zien. Hierdoor kreeg het eerste aanvalsvak de tijd om de juist aanvallen op te zetten en de afronding te zoeken.

In de rust gewezen op het feit dat we er nu overheen moesten gaan. Met twee wissels kreeg het eerste aanvalsvak een extra impuls en kon er door meer rebounds nog beter worden gezocht naar de goals.

Een paar minuten voor tijd werd het verschil van 2 opgeschroefd naar een verschil van 4. RWA B1 was geknakt, al scoorden ze er nog 2 maar de eindstand stokte op 12-10 voor Achilles B1. De punten bleven in Den Haag zoals afgesproken met de ploeg.
Yes, het is gelukt, de B1 is niet gedegradeerd en de ploeg heeft het dubbel en dwars verdiend!!!!