Wedstrijdverslagen: Achilles 1 ook volgend jaar in de Overgangsklasse!

Achilles 1 deed wat het moest doen: winnen van BEP 1 voor behoud in de Overgangsklasse! Een kraker van een wedstrijd; of BEP zou degraderen, of Achilles. Een echt degradatie duel dus en Achilles moest aan de bak om te winnen. En dat deden onze toppers. Op de eerste paar minuten na, waar duidelijk voor beide teams spanning op zat, vocht Achilles 1 zich in de wedstrijd en deed dat een stuk beter dan BEP. Verdedigend was het meer dan goed in de eerste helft, elke rebound en onderschepping werd gevierd als een goal. En zo hoort het. Want verdedigend kun je ook winnen zo blijkt uit de ruststand van (slechts) 7-3. De 2e helft was geen ander verhaal. Achilles liet er geen twijfel over bestaan en liet BEP geen kans om in de wedstrijd te komen. Bijna elk duel werd gewonnen, wissels werkte uitstekend, de passie bleef zichtbaar tot de laatste minuut en je zag bij BEP het vertrouwen in een goede afloop met de minuut wegzakken. Bij 18-12 ontplofte de Gaslaan en waren de o-zo-belangrijke 2 punten binnen. Gefeliciteerd Achilles 1 (+ reserves/invallers van 2, 3, en 4) en staf! Er werd dit weekend ook een kampioenschap gevierd, namelijk van onze D2. Zij wonnen met 7-15 van Refleks D2 waardoor zij de medailles mochten omhangen. Gefeliciteerd D2! Slechts 2 kampioenen bij Achilles dit zaalseizoen, dat moet volgend jaar beter kunnen! Goed, terug naar de senioren. Achilles 2 verloor van BEP 2 met 14-16, maar kan terugkijken op een uitstekend zaalseizoen met daarnaast alle inbreng voor het 1e. Achilles 3 won van Victum 2 met 14-17 en neemt hopelijk het goede gevoel van de zaalcompetitie mee naar het veld, daar moeten men vol aan de bak. Achilles 4 verloor nipt van Tempo 3 met 15-16. Achilles 7 pakte weer de punten op de zondag, met ruime cijfers (12-18) werd Fortuna aan de kant gezet. De A1 deed vooral goede zaken voor onze vrienden van HKV/Ons Eibernest, in de laatste seconden scoorde de A1 de gelijkmaker tegen Maassluis A1 waardoor Maassluis degradeerde en niet de Eibers. 14-14 werd het daar. Bij de aspiranten won de C2 met 3-5 van Vitesse B3. Bij de Eetjes won de E2 met 10-5 van KVS E3 en speelde de E3 gelijk met 11-11 tegen Refleks E3. De F1 liet maar weer eens zien dat zij de terechte kampioen zijn door met de monsterscore van 26-3 Weidevogels F2 te winnen. De F2 won ook, tegen onze buren Dunas F2 werd het 10-5. [Foto: Joost van Soest - meer foto's in het fotoalbum]

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Achilles 1 – BEP 1

WAT EEN WEDSTRIJD, MAAR VOORAL WAT EEN PUBLIEK!

Zaterdag 1 april, een hele belangrijke dag voor Achilles. De tribune zit vol met zingend en aanmoedigend publiek. En wat geeft dat een kick! Hoe lekker om een wedstrijd te spelen met zoveel support.

Zo beginnen we aan de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen; de degradatie-beslissingswedstrijd tegen BEP. Jammer dat het tot deze wedstrijd moest komen, maar toch ook wel vet om zo’n spannende wedstrijd te spelen. Het fluitsignaal klinkt en we zijn gebrand om te winnen. Volle focus om niet weer in de eerste minuten op een achterstand te komen.
In de eerste minuten hebben we moeite met scoren, waardoor het na 20 minuten pas 5-1 staat. Aanvallend kan het beter, maar verdedigend zijn we heel scherp en heeft BEP niets te vertellen.
Zelf scoren we er maar 7 in de eerste helft, maar laten we er ook maar 3 door. Op alle schijven wordt er goed verdedigd, waardoor BEP de bal steeds snel kwijt is en niet veel kans heeft om te scoren.

In de kleedkamer bespreken we dat we door moeten zetten en we het echt niet meer weg gaan geven. Energie erin en gaan. Na elk goal en elke onderschepping juichen alsof je al hebt gewonnen!
STRIJDEN!
Blijkbaar was de tegenstander HEEL ERG onder de indruk van deze strijdlust die we vanaf het begin van de wedstrijd al leverden. Ik citeer de hoofdtrainer van BEP in een krantenartikel; ‘Voordat de wedstrijd begon liepen de gespierde mannen van Achilles met ontbloot bovenlichaam al oerkreten uit te stoten. Daar moet je je als ploeg niet door laten imponeren. Ze hebben ons op onze zwakke plek gepakt.’ Namens Achilles; dankjewel Pep en To!

Om even verder te gaan met het samenvatten van deze strijdlustige wedstrijd. In de tweede helft lieten we ons niet kennen en gingen we door waar we gebleven waren. Dat we samen als vak kunnen verdedigen hebben we deze wedstrijd zeker laten zien en dat we doorgaan tot het einde ook.
Op één moment kwam BEP op 3 punten verschil, maar de rest van de tweede helft maakte BEP geen kans en konden we uitlopen tot uiteindelijk 18-12 winst. Volgend jaar speelt Achilles in de zaal dus gewoon weer in de overgangsklasse.

Publiek en reserves bedankt dat jullie er weer waren! EEN SUPERLEEUW ZAL ALTIJD BLIJVEN ZINGEN!

Tot op het veld!

Danique

• Bekijk de foto's van Achilles 1 - BEP 1 door huisfotograaf Joost van Soest via het fotoalbum: Actueel > Foto's > Competitie > Senioren > 1 april 2023.

Achilles 2 - BEP 2

Helaas deze week was alweer de laatste zaal wedstrijd. De aanloop naar deze wedstrijd was heel relaxed. voor het 1e was het natuurlijk nog spannend en daar was iedereen vooral op gefocust. Toch moeten we niet vergeten dat wij zelf met het 2e op de 2e plek zouden eindigen als we deze wedstrijd zouden winnen. We gingen deze wedstrijd dus in om echt plezier te hebben en goed af te sluiten.

De eerste helft stonden we steeds 1 punt voor en kwam Bep ook steeds weer op gelijkspel. In de rust stond het 9-9. Begin tweede helft ging het zo door totdat Bep op voorsprong kwam. Wij verzwakte de 2e helft en het scoren leek veel moeilijker. Zeker voor mij. Bep blijft daarna op voorsprong en de wedstrijd eindigt met
14-16.
Na de wedstrijd waren we teleurgesteld dat we het zaalseizoen niet positief hebben afgesloten. Toch hebben we dat omgezet in trots dat we op de 3e plek zijn geëindigd en gingen we klaar zitten om het eerste aan te moedigen. Heel leuk om te zien hoeveel publiek daar ook was.
Nu klaar maken voor het veld want daar moeten we weer hard aan de bak!

Yara

Victum 2 - Achilles 3

Terwijl ons 1e zich klaarmaakte voor de belangrijkste wedstrijd van deze zaalcompetitie, stond voor ons een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging op het programma. Na een sterk zaalseizoen hebben we de 2e plek immers al een tijdje geleden zeker gesteld. Wel wilde we graag een goede wedstrijd neerzetten om ook in Houten te laten zien dat we die tweede plek zeker verdiend hebben.

We hebben het al vaker gehad dit zaalseizoen; een wedstrijd die we op basis van de statistieken ‘makkelijk’ kunnen winnen, maar dat nog wel even moeten doen. Ons doel was dus ook vooral om nog te genieten van de laatste zaalwedstrijd en ons doelsaldo nog iets op te krikken. Misschien was dit wel de wedstrijd waar we (eindelijk) de 25 (of zelfs 30?) konden aantikken?

Spoiler alert: dat is helaas niet gelukt. Het was een rare wedstrijd in een warme en vochtige hal waar wij maar ook Victum in de eerste tien minuten al ongeveer twintig keer de bal uit onze handen hebben laten glijden/stuiteren/vallen. Een wedstrijd met mindere maar ook hele leuke aanvallen, waar zelfs nog ingestudeerde trainingsballen van Bas succesvol uitgevoerd werden.

De score was dus uiteindelijk niet zo hoog als we hadden gehoopt maar met een eindstand van 14-17 stapten we weer de auto in richting Den Haag, met een stukje van het heerlijke bananenbrood wat Dionne voor ons had gebakken. Zo was ook onze teambegeleidster, die ons al het hele seizoen voorziet van allemaal lekkere snoepjes, stukken fruit en wat eigenlijk niet? Er toch nog een beetje bij.

Onderweg werden we door de “wedstrijden’’ groepsapp op de hoogte gehouden van de stand van het 1e, die wij helaas niet live konden zien. De stand was in het begin nog even spannend, maar gelukkig werd er daar ook gewonnen en konden we een mooi feestje vieren in de Vlonder.

Nog even een vooruitblik op het veld:

Het belooft voor ons een hele spannende tweede helft van het veldseizoen te worden, waar we alles op alles moeten gaan zetten om degradatie te voorkomen. Wel nemen we het goede gevoel van dit succesvolle zaalseizoen mee en mogen onze tegenstanders zich alvast voorbereiden op een hele lastige return tegen ons.

We kunnen alle support gebruiken, dus mochten jullie aankomend veldseizoen nog zin hebben in een spannende wedstrijd. Kom zeker kijken!