Wedstrijdverslagen: Achilles 1 wint eenvoudig in een aantrekkelijke pot!

Hoewel Achilles 1 nog niet veilig is gezien de stand, liet ons eerste afgelopen zaterdag goed zien waar het vizier op is gericht, namelijk naar boven. De goede afsluiting van de zaal werd voortgezet in de eerste veldwedstrijd. Maassluis was in de eerste ontmoeting nog de betere in een voor ons toen erg rommelige wedstrijd. Daar was afgelopen zaterdag niets van te merken. De "lekkere en goede vibe" was meteen zichtbaar vanaf het eerste moment en nr.2 Maasluis had geen schijn van kans. 24-16 was het resultaat. Achilles 2 had ogenschijnlijk ook geen moeite met Maassluis 2, maar kwam eigenlijk geen moment echt los van de tegenstander, maar echt spannend werd het ook nooit. Met 19-15 werd Maassluis 2 aan de kant gezet. Achilles 3 wist het niet bol te werken tegen Oranje Wit 3 en verloor met 17-19. Ook geen punten voor Achilles 4,5 en 6, een pover weekend voor die ploegen. Achilles A1 speelde voor de zoveelste keer tegen KVS A1 en wist ook dit keer pas in de slotfase afstand te nemen. Veel gemiste kansen hield KVS in de wedstrijd, maar in de slotfase was KVS definitief geknakt, 10-15 was de uitslag. De toppers van de A2 pakten een punt in het Westland het werd 10-10 tegen Ondo A3. Bij de Aspiranten geen winst te vermelden, ook waren daar een aantal ploegen vrij, maar ook dus een aantal verliespartijen. De D1 wist wel te winnen, nipt met 9-8, na een spannend duel. Bij de Eetjes won alleen de E3. Zij wonnen met 8-3 van Die Haghe E6. Ook de F1 won, met 10-7 van Excelsior F1. Waar blijven de verslagen van elke ploeg?

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Foto`s van Achilles 1+2 van afgelopen zaterdag vind je hier. Met dank aan Joost van Soest!

Achilles 2 - Maasluis 2

Het is zover. De tweede helft veld is begonnen. En na een goed zaal seizoen moeten we nog flink aan de bak op het veld. Om te promoveren moeten we namelijk bij de top 4 zitten aan het eind van dit seizoen en dat is zeker het doel. En laten we dan net tegen Maasluis spelen die met ons op de gedeelde 4e plek staan. We moesten dus aan de bak en laten zien wat we kunnen.

We kwamen sterk uit de kleedkamer en kwamen meteen op een 2-0 voorsprong.
Deze voorsprong bouwde we al snel uit naar 4 en stonden binnen 7 min op een 6-2 voorsprong. We lieten meteen zien dat er weinig te halen viel bij ons en dat we de punten bij ons gingen houden. De rest van de eerste helft bleef de stand gelijk oplopen en stond er in de rust een tussenstand van 10-6.
We wisten wat ons te doen stond ik de tweede helft. Namelijk het zelfde als de eerste helft en ze niet laten terugkomen in de wedstrijd.
Het nog verder uitlopen lukten helaas niet de tweede helft en Maasluis wist zelfs in te lopen naar 2 doelpunten (12-10). Ging het ze dan toch lukken? Na enkele minuten het gat 2/3 punten gehad te hebben wisten we weer uit te lopen naar een gat van 6 punten (18-12).
Met nog 10 min te spelen moest dit goed gaan komen en dat kwam het ook.

Uitslag: 19-15

Cino

Achilles D1 – Korbis D1

Het is erg lang geleden dat ik een wedstrijdverslag van de D1 heb geschreven. In de zaal kende we een sterke start, waarbij weliswaar twee keer verloren werd, maar dat was met minimaal verschil tegen de latere nummers 1 en 3. Vervolgens kenden we een grote terugval, waarin we redelijke wedstrijden met slechte wedstrijden afwisselden. Probleem: iedereen was vooral met z’n eigen kansen bezig.

Twee wedstrijden voor het einde veranderde dat. We kregen meer oog voor elkaar en zo wisten we de toenmalig nummer twee met goed samenspel te verslaan. Ook de uiteindelijke nummer twee kreeg het tegen ons benauwd en wist slechts met veel moeite de punten mee te nemen.

Bij de oefenwedstrijden speelden we eerst tegen Die Haghe, een hoofdklasseteam. Zelf heb ik de wedstrijd moeten missen, maar ik heb me laten vertellen dat we zeker de tweede helft goed mee wisten te komen. Uiteindelijk werd er met 9-5 verloren.

De oefenwedstrijd tegen ALO liet zien dat we soms teveel meegaan in het tempo van de tegenstander. We wonnen wel, maar met meer moeite dan nodig was, 8-5. In deze wedstrijd een mooie rol voor Xander, die maar liefst de helft van de doelpunten aangaf.

Korbis, tegenstander van afgelopen zaterdag, was in de zaal gedeeld eerste met onze volgende tegenstander, Avanti. We wisten dus dat we aan de bak moesten. We begonnen aanvallend goed en verdedigend vlijmscherp. Er werd goed voorverdedigd en de oplossing die Korbis daarvoor had, werd meestal ook goed doorzien. Korbis had het vizier echter goed op scherp en zo namen zij een 1-0 voorsprong. Via een prachtige bal, aangegeven door Noa, werd de stand snel gelijk tetrokken en niet lang daarma gaf Jim de 2-1 aan. Het was echter stuivertje wisselen, want hierna was het Korbis dat weer twee keer scoorde. Met 2-3 kwam de vakwissel en waar de eerste aanval best goed draaide, draaide de tweede aanval als een trein. In hoog tempo kreeg Korbis alle hoeken van het veld te zien. Er werd hard voor elkaar gewerkt en de aansluiting was steeds perfect. Terwijl er echt nog wel wat kansen misgingen, liepen we langzaam maar zeker uit tot een 6-3 voorsprong bij rust. Dit ook omdat de verdediging het goed dicht hield en de bal vaak snel wist te onderscheppen.

Het blijft altijd lastig om het niveau van de zo’n eerste helft vast te houden. Korbis ging iets anders verdedigen en de eerste aanval wist hun spel daar weer goed op aan te passen. Er werden enkele mooie aanvallen met veel schoten op de mat gelegd. Uiteindelijk was het dankzij een mooie dieptepass van Tim dat de 7-3 werd gemaakt. Daarna hadden we het verdedigend toch wat lastiger. Korbis wist een paar mooie ballen af te maken en kroop steeds dichterbij. Na de aansluitingstreffer bij 7-6 wisten we toch nog een doelpunt te maken en leek het een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Korbis maakte dat nog spannend door opnieuw de aansluitingstreffer te maken, maar de gelijkmaker bleef gelukkig achterwege.

Een mooie eerste overwinning van deze voorjaarscompetitie. Nu eerst een weekje vrij, daarna hard aan onze conditie werken om dat hoge tempo van die eerste helft ook in de tweede helft te kunnen volhouden.