Momentum

HOERA1.png hoofdartikel

Het was weer genieten afgelopen zaterdag. De sfeer en ambiance in onze Ock is de laatste maanden bijna ongeëvenaard. Met inmiddels het vertrouwde "Vakkie A" dat zich week in, week uit laat zien als een geweldige steunpilaar voor onze selectie. Met overvolle tribunes en het enthousiasme van de gehele selectie. De wedstrijden van de Achilles selectie zijn inmiddels weer terug bij het oude vertrouwde van weleer.

hoofdartikel.JPG

Jaren geleden, toen Achilles richting het sportieve dieptepunt (3e klasse) in de geschiedenis afzakte, werd door criticasters regelmatig gesproken over het feit dat Achilles er werk van moest maken om weer terug te komen op het gewenste Overgangsklasse niveau. Waar de gouden jaren, met het Vlaggenschip in de Overgangsklasse en het reserve team zelfs in de hoofdklasse, ver achter ons leken te liggen, lijkt het er nu op dat wij als vereniging bij de senioren ook eindelijk de vruchten beginnen te plukken van de inspanning van de afgelopen jaren. Het kampioenschap van vorig seizoen met het 1e, luidde een nieuw tijdperk in. Een tijdperk waarin wij met onze selectie weer naar boven mogen en misschien wel moeten kijken. Als promovendus werd dit weekend gewonnen van koploper Merwede en de eerste plek in de poule overgenomen. Achilles terug naar de Overgangsklasse volgend jaar? Wie weet! Voor nu is het in ieder geval een feit dat het momentum bij onze selectie ligt. Ook de ploeg van Frank Baars staat foutloos bovenaan en het kampioenschap kan de komende weken wellicht al binnengehaald worden. Met het 2e in de 1e klasse en het 1e in de Overgangsklasse lijkt het er op dat oude tijden weer gaan herleven.

Deze week doe ik na deze intro heel makkelijk "copy/paste". Het verslag van Achilles 1, geschreven door Desiree de Bruin lijkt mij alleszeggend. Hou dit momentum vast Achilles! Want dit doen wij met z'n allen..

"Achilles 1 - Merwede 1   22-19 
De wedstrijd der wedstrijden, de strijd ter titanen, erop of eronder, pompen of verzuipen, dood of de gladiolen, alles of niets.. Kortom, zaterdag moest het gebeuren tegen koploper Merwede. Een sterke ploeg met vooral een stel felle dames, dat tot nu toe slechts één puntje liet liggen bij Valto. Omdat wij bij RWA niet met onze koppies speelden en daar een verlies moesten incasseren, liepen wij een punt achter op Merwede.

Er was dus maar één optie: winnen en Merwede voorbij! Met weer een bomvolle Ock, goedgevuld met uiteraard Vakkie A, maar nog een heleboel andere bekende, oude vertrouwde en zelfs wat nieuwe geïnteresseerde gezichten was het met kippenvel van start gaan. Omdat Valerie afgelopen week in de sneeuw stond in plaats van in een korfbalhal nam zij plaats op de bank en werd Anne-Roos bereid gevonden haar plekje op te vullen.

Zo'n oliebollenwedstrijd na twee weken vrij, ik sla het eigenlijk liever over. Oliebollen en liters champagne zitten soms nog dwars, de boel is net niet scherp, de voorbereiding niet ideaal.. Gelukkig zet een potje tegen de nummer 1 alles wel direct op scherp en met een steuntje in de rug van een grandioos Achilles-publiek, staan we dan toch na twee keer knipperen met de ogen 'gewoon' 3-0 voor. Drie schoten.. Drie keer raak! Merwede was niet meteen onder de indruk en zette daar twee doelpuntjes tegenover. Gerald trekt het verschil weer naar twee, het kleine gaatje dat daarna nooit meer in gevaar leek te komen. Met opnieuw twee aanvallen en direct twee goals, groeide er iets meer overtuiging, maar Merwede bleef met hun slimme, gevarieerde spelletje knap meescoren. De doelpunten vielen daarna afwisselend bij beide ploegen en bij een stand van 12-9 werden de kleedkamers opgezocht.

Conclusie na helft 1: 'Dit gaat misschien wel eens gewoon lukken, maar we zijn er nog niet.' Na rust volgde eenzelfde wedstrijdbeeld, goaltje hier, goaltje daar, met in zeven minuten zeven goals verder was het verschil nog altijd twee bij 15-13. Een stapje harder in de aanval en de verdediging nóg strakker zorgden er voor dat we iets meer ruimte kregen en zelfs iets konden uitlopen met vier zwartwitte goals op rij voordat Merwede weer wakker werd. Dan volgt er toch een aanvalsdipje, waarin we even stilvallen en Merwede gas bijgeeft en tot drie punten nadert. Dichterbij kwamen zij echter niet en het laatste fluitje klinkt bij 22-19.

Was het briljant? Nee, dat niet. Bij vlagen laten we een heerlijk spelletje zien denk ik en de overwinning is naar mijn mening nooit echt in gevaar geweest, maar het mag allemaal nog wel wat overtuigender. Kan dat ons iets schelen? Vandaag zeker niet! Het was vandaag ruim voldoende en we kunnen trots zijn op het vrij stabiele niveau waar we nu zitten.  Een vreselijk goedsmakende overwinning met een nog lekkerder gevolg: we gaan in 2016 verder als koploper. Maar.. We zijn pas halverwege. Met nog altijd ruimte om stappen te maken en te ontwikkelen, kunnen de wedstrijdjes in Ock alleen nog maar leuker worden! Want.. Ockenburgh, het hol van de zwartwitte leeuw, valt nog altijd niets te halen!

Volgende week staat ons volgende thuispartijtje op het programma, tegen DES. Een ploeg die de strijd tegen degradatie aan zal moeten gaan, maar zoals bekend het ons tijdens de Haagse Korfbaldagen onverwachts moeilijk maakte. Wederom niet onderschatten dus, want iedere wedstrijd is vanaf nu een finale! Hopelijk zien we jullie dan allemaal (!) weer, op zaterdag 16 januari, om 19.30 uur.

Vergeet de avond daarvoor overigens de BAV niet, deze start op vrijdag 15 januari om 20.00 uur in de Vlonder en als diezelfde Vlonder toch eens net zo goed gevuld zou zijn als onze tribunes.. Ook tot dan dus!

Desiree"

Groeten,
Bart

 

 

Datum 12-01-2016 10:31
Tags