Wedstrijdverslagen: Achilles selectie neemt 3 punten mee uit Houten

Achilles 1 en 2 gingen op bezoek in Houten. Het vlaggenschip stond 50 minuten voor, maar liet Victum toch gelijk komen en een punt afsnoepen. Bij Achilles 2 werd het nooit spannend: Na een 1-7 voorsprong was de wedstrijd al wel gespeeld, het werd uiteindelijk 5-19. Achilles 3 ging in Middelburg op jacht naar de eerste veldpunten, maar greep na een goede pot helaas weer net mis. Tegen Swift (M) 2 werd het 14-13. Achilles 4 won in eigen huis met 17 - 13 van Refleks. Achilles B1 won hun eerste veldwedstrijd van NIO, de Rotterdammers werden met 16-12 verslagen. Overwinningen waren er ook voor de D1, E1, E2 en E3. De F2 speelde gelijk, tegen ODO werd het 7-7. Lees verder voor de beschikbare wedstrijdverslagen. [Foto: Joost van Soest]

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.
  • Huisfotograaf Joost van Soest was aanwezig bij de wedstrijd Achilles C1 - ODO C1. Je bekijkt de foto's in het foto-album: Actueel > Foto's > Competitie > Jeugd > 14 mei '23.

Victum 1 - Achilles 1

Vandaag speelden we uit bij Victum. Deze ploeg kennen we goed, dit is de vierde keer dat we tegen ze gaan spelen.

We begonnen goed aan de wedstrijd. Er zaten mooie aanvallen bij. Het verdedigen kon beter, we maakten veel fouten, waardoor Victum bij kon blijven. Door een doelpunt van Matthijs kwamen we voor de rust op 4 punten voor.

Na de rust ging het allemaal moeizamer. Het verdedigen was beter dan de eerste helft, maar de aanval liep vast. Het lukte niet meer om doelpunten maken, waardoor Victum kon inlopen. Met nog 2 minuten te spelen kwam Victum tot twee keer toe zelfs een doelpunt voor, gelukkig konden we dit nog rechtzetten.

In de laatste minuut kwam Sterre erin en maakte een vrije bal, waardoor we gelijk kwamen. De uitslag was 15-15. Door het verlies van Refleks en Eibernest zijn we 1 punt ingelopen. Op naar de volgende week met een belangrijke wedstrijd op het programma.

Romy

Victum 2 - Achilles 2

Vandaag stond de wedstrijd uit tegen Victum op het programma. Na de eerste wedstrijd tegen hun thuis verloren te hebben, wisten we dat er iets goed te maken was.

De tactiek was duidelijk, vanaf het begin wilden we er met volle druk op gaan. Aanvallend hoefde we niet veel te veranderen dan dat we normaal deden. We krijgen kansen genoeg alleen moesten deze nog benut worden.
Verdedigend werkte de hoge druk op de tegenstander erg goed, ze hadden het erg lastig en wisten er dan ook maar 5 keer te scoren. Aanvallend werden er weer genoeg kansen gecreëerd, van deze kansen werden er 19 afgerond.

De eindstand was dan ook 5-19. We speelden een erg sterke wedstrijd met een heerlijk zonnetje. Nog 4 wedstrijden te gaan die we alle 4 willen winnen. Nog 2 thuiswedstrijden en 2 uitwedstrijden bij KVS en HKV dus genoeg reden om ze alle 4 te bijwonen ;).

Rick

Swift (M) 2 - Achilles 3

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Swift in het altijd mooie Zeeland op het programma. We hebben tijdens de eerste helft van het veld 10-13 verloren, maar wel in een heel andere samenstelling. We willen graag de lijn van hoe we hebben gespeeld in de zaal doortrekken naar het veld. Ook na de chaotische wedstrijd tegen Oranje Wit 3 weken terug, waar we zeker punten tegen hadden kunnen pakken, is de realiteit dat we nog steeds van die hatelijke 0 punten af willen. Tijd dus om revanche te nemen tegen de Zeeuwen.

Na een rit van bijna 2,5 uur kwamen we aan in Middelburg en moesten we al vrij snel ons klaarmaken voor de wedstrijd. Om 16:00 was iedereen scherp en gefocust om te beginnen en floot de scheidsrechter in. We verdedigden sterk, gaven goede druk en wonnen veel rebound duels. In de aanval speelden we eigenlijk ook prima aanvallen en kregen we goede kansen, maar het balletje wilde maar niet door die korf gaan. Na een minuut of 10 resulteerde dit in een 0-2 achterstand. Het andere vak antwoordde met een scherpe afronding en bracht ons weer terug in de wedstrijd. Later veranderde het spelbeeld wat en kreeg juist dit vak wat aan het begin scoorde het lastiger, maar kreeg het andere vak meer kansen en maakten ook de kansen af. Gedurende de eerste helft kwamen we een aantal keer op gelijke hoogte, maar we konden helaas niet eroverheen. We gingen de rust in met een 8-6 achterstand.

Iedereen was het erover eens dat we gewoon goede aanvallen hadden, het spel was goed en bovenal verdedigden we sterk. De bal moest er alleen nog in, dus zaak om dat in de tweede helft te herstellen. Het spelbeeld bleef helaas ongeveer het zelfde. We kwamen nog wel op gelijke hoogte, maar konden maar niet afstand nemen van Swift. Ook na wat wisselingen te maken in de vakken met reserves, forceerden we echt wel wat aan het eind. Maar helaas duurde de wedstrijd te kort om nog daarmee het verschil te maken. Na een nog spannende slotfase eindigde de wedstrijd in een 14-13 verlies.

Helaas wil het, na een goed zaalseizoen, op het veld nog niet lukken voor ons. Verdedigend zit het goed, ook vandaag weer, maar aanvallend zit het nog niet mee en blijven we in de afronding wat ongelukkig. Deze week weer hard trainen en ons klaarmaken voor HKC 2 volgende week. Alle steun is welkom bij deze wedstrijd!

Mark

Achilles B1 - NIO B1

Het is een tijd geleden dat ik een verslag heb geschreven. In de zaal ging het allemaal wat stroefjes en hebben we ons net kunnen handhaven. Vorig veldseizoen is het ons dan helaas niet gelukt om ons te handhaven en waren dan ook gedegradeerd.

Eerste wedstrijd van het veldseizoen dat wordt weer knallen. Het is dan ook goed weet en iedereen heeft er weer zin in. Iedereen komt aan en kijken met z’n alle nog een gedeelte van de C2 en schieten in de rust in me een muziekje. Na de rust duiken we de kleedkamers in en na een praatje kijken we nog een gedeelte van de C2 en gaan hierna warmlopen. Ondertussen komen de tegenstanders ook aan.

De scheids kwam aan en de wedstrijd kon beginnen. We maakten het welbekende praatje voor de wedstrijd en iedereen had een glimlach op hun gezicht, iedereen had er zin in! De wedstrijd begint en iedereen probeert het beste uit zich te halen maar in het begin wou het niet baten, veel kleine slordigheidjes foutjes en bij sommige gaan de koppies wat omlaag. Dit veranderd op het moment dat de punten beginnen te vallen, het blijft de gehele wedstrijd spannend en we lopen dan ook kop aan kop aan elkaar. Het was een spannende wedstrijd het laatste kwartier vergroten we de voorsprong van 1 punt naar 3 punten verschil. De koppies bleven omhoog tot het einde van de wedstrijd en de energie was ondanks het warme weer en de uitputting nog heel hoog. Een saltotje over het veld en bloeden hoort er ook bij en moest er dus een dames wissel komen. Gelijk na de wissel wordt er gescoord en komen we op een 4 puntige voorsprong en dan is de wedstrijd gespeeld. De punten blijven in Den Haag op het Pomonaplein en dat is dan ook weer de eerste overwinning van het seizoen. Komende dinsdag moet er weer gespeeld worden en daar worden de punten hopelijk ook meegenomen terug naar Den Haag.

Bedankt Mandy voor de kort durende coach beurt en Lars voor op het bankie te zitten.

Björn

Achilles C1 - ODO C1

Avanti D1 - Achilles D1

Na de goede wedstrijd tegen Korbis had de D1 twee weken geen competitie voordat we het tegen medekoploper Avanti zouden opnemen. Aangezien dat niet de beste voorbereiding is, hebben we vorige week tegen KVS geoefend. Zo konden we toch wat scherpte van de wedstrijd tegen Korbis vasthouden.

We begonnen best aardig aan de wedstrijd. We verdedigden goed voor, waardoor Avanti aanvankelijk wat moeite had om aanvallen op te zetten. Met enkele wegtrekballetjes hadden ze wel een antwoord, maar deze ballen gingen er niet in. Aanvallend kwamen we tot enkele goede kansen, maar waren we af en toe ook slordig in de passing. Hetzelfde gold voor het uitwerken van de bal als we deze in de verdediging hadden onderschept.

Na bijna zeven minuten zonder doelpunt brak Avanti de ban. Uit een van hun wegtrekballetjes wisten ze de 1-0 te maken. Het duurde daarna even, maar nog voor de vakwissel wisten we weer op gelijke hoogte te komen.

Direct na de vakwissel pakten we de voorsprong met een soepele aanval, slim gebruikmakend van de druk die Avanti gaf. Dit leek het begin van een grotere voorsprong te beloven. Niets was echter minder waar. Avanti trok de stand in de eerstvolgende aanval weer recht en wij werden slordiger. Veel plaatsfouten hielpen Avanti steeds makkelijk aan de bal, waardoor ze vaker of langer konden aanvallen. Aan de andere kant kregen we wel enkele mooie aanvallen opgezet, maar was de laatste bal net niet goed of werd er door Avanti goed overgenomen. Het leidde ertoe dat Avanti langzaam maar zeker uitliep naar een 5-2 voorsprong bij rust.

De tweede helft was Achilles een stuk scherper. De vele plaatsfouten van de eerste helft werden eruit gehaald. Er werd hard gewerkt en dit leverde de 5-3 op. Avanti herstelde de marge, maar daarna stond de verdediging als een huis. Met enkele prachtige aanvallen waarbij de aansluiting steeds perfect gevonden werd kwamen we tot op 6-5.

Avanti gaf nog even wat tegengas, maar van 7-5 achter ging Achilles erop en erover tot 7-9. Deze 7-9 viel na een aanval van ruim twee minuten waarin Avanti ondanks hun druk de bal maar niet te pakken wist te krijgen. Met nog één minuut op de klok leek het gespeeld te zijn, de vorige aanval duurde immers ruim twee minuten. Avanti scoorde echter binnen tien seconden na onze 7-9 de 8-9, waardoor het toch nog spannend werd. Helemaal toen we met nog tien seconden op de klok de bal kwijtraakten. Avanti kreeg nog één kans, miste en wij vingen de bal af. Het was het slotakkoord van een spannende wedstrijd.

Het is goed om te zien dat zelfs bij een 5-2 achterstand bij rust de koppies omhoog blijven. De D1 is in staat om met hard voor elkaar werken de punten uit het vuur te slepen, iets wat ons in de zaal lange tijd niet lukte.

Komende week kunnen we ons voorbereiden op Excelsior, dat maar nipt van Korbis verloor en dus ook weer alle scherpte vereist.