Laatste keer hoofdartikel van Hans als bestuurslid en dat gaat over…

Bestuur Achilles.jpg hoofdartikel

Het is inmiddels zondagmiddag en over een uurtje start de kampioenswedstrijd van Feijenoord tegen Go Ahead Eagles in de Kuip in Rotterdam. Niet dat Feijenoord mijn eerste keus is, maar deze club heeft altijd wel op mijn sympathie kunnen rekenen. Ik denk dat dit in mijn jeugd is ontstaan, doordat mijn broer voor Feijenoord was met net als ik een klein beetje sympathie voor Ajax. Hierdoor was er ruimte om elkaar sportief altijd wel wat te gunnen in die tijd. Als jullie dit artikel lezen weten we of de missie van Arne Slot en Feijenoord geslaagd is.

Hoofdartikel.PNGVrijdag 16 juni aanstaande wordt de 101ste Jaarlijkse Algemene Vergadering gehouden in De Vlonder. Conform de vaste agenda kunnen jullie, indien aanwezig, getuige zijn van het terugtreden van drie oudgedienden uit het bestuur, gevolgd door het aantreden van twee nieuwe bestuursleden, te weten de voorzitter en secretaris. Eindelijk is het voor ons drieën zover en kunnen wij het stokje met een gerust hart overdragen aan de jongere generatie. Een mooie stap waarmee de continuïteit van het bestuur voor de toekomst gewaarborgd is. Jammer is het om te melden dat de zoektocht naar een bestuurslid Beheer Accommodatie helaas nog niet ingevuld is. Leden vinden voor de Beheercommissie lukt nog wel, dat zijn er inmiddels twee, maar om een vaste vertegenwoordiging vanuit deze commissie in het bestuur te regelen is vooralsnog een brug te ver.

Een korte analyse leert ons dat het vooral om het gevoel achter deze bestuursfunctie gaat. Gevraagde en zichzelf aangemelde kandidaten hebben wel oren naar het zitting nemen in de Beheercommissie, maar niet in het bestuur.

Dit “niet in het bestuur” willen, wordt onderbouwd met dat men denkt “geen of niet voldoende energie te (kunnen) halen uit het “werk” dat deze functie met zich meebrengt”. Want je bent toch vooral een soort van politieagent, toch?! Wellicht een terechte opmerking, want ook als Beheercommissie i.o. hebben wij ons inderdaad met enige regelmaat zo gevoeld. Daarom hebben we diverse Protocollen geschreven die bedoeld zijn als na te komen afspraken en waar we als bestuur en commissie vanuit moeten kunnen gaan dat wij deze nakomen.

Nu dreigen we op het punt te belanden dat de gebruikers zich niet (altijd) houden aan deze protocollen en dat de volgende generatie beheerders zich niet wil “branden” aan het handhaven van deze protocollen. Wat zegt dit ons over de nabije toekomst van onze vereniging?

Daarom: denk a.u.b. nog eens goed na over wat JIJ op dit gebied kunt en wilt doen voor JOUW vereniging. Denk nu met je hart en niet met je hoofd. Durf je nek uit te steken om met een krachtige Beheercommissie ons prachtige clubhuis te beheren. Wordt daarom nu lid van de nieuwe Beheercommissie en ga daarin met je mede commissieleden overleggen wie van jullie (misschien een idee: bij toerbeurt?) in de bestuursvergadering aanschuift. Wie meldt zich alsnog bij mij? (zie LK).

Laten we samen deze vacature invullen, voordat we de JAV van 16 juni a.s. houden.

Hans Lijmbach

Datum 16-05-2023 11:00
Tags