Wedstrijdverslagen: Achilles 1 wint van concurrent Refleks en klimt verder omhoog

Achilles 1 wint, maar vergeet in de slotfase echt te overtuigen tegen Refleks 1. Na een matige start, liet Achilles duidelijk zien dat het de betere ploeg was. Na een tussenstand van 4-4 liep Achilles weg en werd het verschil 5, 6 goals. In plaats van 10 minuten voor tijd de deur echt op slot te houden, werd er te frivool en/of te nonchalant gespeeld waardoor Refleks steeds dichterbij kwam. De volgers in de wedstrijdenapp die niet aanwezig waren, kregen het dan ook behoorlijk benauwd. De wel aanwezige supporters zagen echter Achilles 1 niet echt in gevaar komen, maar het was wel jammer dat de wedstrijd zo moeizaam werd afgesloten (14-13). Hoe dan ook, waar het om ging, waren de 2 punten, zodat Achilles 1 naar plek 3 klimt in de stand. Achilles 2 won wel overtuigend, 23-14 werd ook tegen Refleks. Ons 2e team behoudt daarmee de 2e positie in de ranglijst. In die poule staat de nummer 1 waarschijnlijk net iets te ver weg op 4 punten met nog 3 wedstrijden, maar wie weet hoe het afloopt? Achilles 3 heeft na een goed zaalseizoen nog steeds geen punt weten te behalen op het veld. In de sterke poule was de nummer 1, HKC 2, te sterk. Hoewel er een mooie opleving van Achilles 3 na de rust was, kwam het uiteindelijk toch tekort, het werd 14-21. Achilles 5 won keurig van en bij KZ/Danaïden 4 met 9-14. De A1 won uit van KCC A2, maar liet ook daar de tegenstander nog angstvallig dichtbij komen na een ruime voorsprong, 12-14 was de eindstand. De B1 won afgelopen dinsdag nog knap van Vriendenschaar met 6-7, maar wist het zaterdag niet bol te werken tegen Dijkvogels B1. De B2 won ruim van Fortuna B3 met duidelijke cijfers, 5-12. De D1 pakte een punt tegen Excelsior D1 (10-10) en onze D2 won nipt na een spannende pot van Valto D2 met 5-6. De E3 won van onze buurtjes van het Stokroosveld, Dunas E3 werd met 6-4 verslagen. De E4 had er ook zin in afgelopen zaterdag, Valto E5 verloor daardoor met 10-3. Tot slot won de F2 van Ondo F5 met 7-10.

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Huisfotograaf Joost van Soest was zaterdag aanwezig bij de wedstrijd van Achilles 1. Je bekijkt de foto's in het foto-album: Actueel > Foto's > Competitie > senioren > 20 mei '23.

Achilles 1 - Refleks 1

Na slordig puntenverlies tegen Victum was het voor het vlaggenschip van Achilles zeer belangrijk om 2 punten te behalen tegen Refleks om bij de top 4 te eindigen.

Vandaag stond de wedstrijd tegen de buren uit Rijswijk op het programma.
Door een aantal afwezigen startte Dylan Rovers, die een geweldige staat van dienst heeft binnen de club, weer eens in de basis 8 van het 1e team (wat hij geweldig heeft gedaan, hij werd niet voor niets door Teun uitgeroepen tot de Most Valuable Player).
Het was een wedstrijd van weinig doelpunten aan beide kanten, maar Achilles had de wedstrijd wel onder controle.
Er werd gerust met een stand van 8-4 in het voordeel van de Achillianen.
Na de rust liep Achilles uit tot 12-6 en later nog 14-8.
Bij zo’n score mag je er toch vanuit gaan dat het niet meer weggegeven zal worden. Dat denk je dan he ....?
De laatste 10 minuten ontbrak er wat scherpte en wist Refleks terug te komen tot een eindscore van 14-13.
Terugkijkend op deze wedstrijd kunnen we een tevreden gevoel hebben over hoe er is verdedigd, maar aanvallend moeten er meer ballen vallen willen we het onszelf wat makkelijker maken.
Nu 1 week rust en dan nog 3 wedstrijden waar we alles moeten geven om bij de bovenste 4 te eindigen.
Ik heb er zin in!!

Oh ja, scheidsrechter bedankt voor de goede en vriendelijke leiding, reserves bedankt dat jullie er altijd voor ons zijn en ook publiek bedankt voor jullie aanmoedigingen.

Tobias Welbergen

Achilles 3 - HKC (Ha) 2

Op een zonovergoten veld mochten wij aantreden tegen HKC 2. Wij staan helaas stijf onderaan en HKC heeft het hele seizoen nog geen wedstrijd verloren, het beloofde een lastige wedstrijd te worden.

Het was HKC dat goed uit de startblokken kwam. De eerste aanval van hen was meteen raak. Ook in de aanvallen erna wisten ze al snel vaker te scoren.
Hierdoor liepen zij al snel uit. Ons eigen spel was niet slecht, echter ontbrak het aan scherpte in de afronding en felheid in de duels. Hierdoor lukte het niet om HKC bij te houden en gingen wij dan ook rusten met een 4-11 achterstand.

In de rust werden er een paar wissels doorgevoerd en werden wij opgepept door Rob en waren wij klaar voor de tweede helft.
Na een sterk begin van de tweede helft voor HKC met drie doelpunten in een paar minuten was het de beurt aan ons.
Waar wij in de eerste helft moeite hadden met afronden lukte dit in de tweede helft wel. Er werden meer duels gewonnen en we beloonde goede aanvallen met de nodige doelpunten.
Dit resulteerde erin dat wij terugkwamen tot een achterstand van slechts drie doelpunten, 14-17.
Het lukte helaas niet om dit gat kleiner te maken en HKC zette nog even aan; de eindstand 14-21.

Dan rest mij alleen nog om Rob te bedanken voor het coachen! Volgende wedstrijd tegen Excelsior gaan wij weer op jacht naar de eerste punten.

Stef

Wedstrijd en verslag van afgelopen dinsdag:

Vriendenschaar B1 - Achilles B1

Het is weer mijn beurt om een prachtig verslag te schrijven.

Na een lange rit van 40 minuten naar Bodegraven en ons mentaal hebben voorbereid op de dinsdagavond wedstrijd waren we er helemaal klaar voor. Sander en Sterre konden er helaas niet bij zijn l, maar vrees niet we hadden als redder in nood Linda als coach vanavond. Het eerste fluitsignaal luidde, we zijn begonnen. Vriendenschaar begon uiteraard met de eerste aanval maar die duurde niet voor lang. We onderschepte de bal snel en we hadden onze eerste aanval die voorspoedig verliep met een prachtige doorloopbal van Björn.

We speelde de eerste helft niet zoals gepland, we hadden enorm veel mooie aanvallen, maar ze vielen niet naar onze kant. We gingen de rust in met een stand van 4-4.

We kwamen de kleedkamer uit met een goede preek van Linda en we zijn weer begonnen. De tweede helft verliep niet zo soepel. We kwamen met nog een kwartier op de klok op een achterstand van 6-4. Maar dat betekent niet dat de wedstrijd gespeeld is. We streden elke aanval om de bal in het mandje te krijgen en in de verdediging de bal zo snel mogelijk het vak uit te krijgen. En dat lukte! Met nog 10 minuten op de klok kwamen op een stand 6-5 dool een mooi afstandsschot van Jim. Een minuut later viel de tweede goal door een prachtige goal van Manelle. We stonden gelijk dat bracht ons moed binnen om de winst over de streep te trekken. Met nog een paar minuten op de klok krijgen we een vrije bal. De tegenstand laste een tactische time-out in, maar dat hield ons niet tegen. De vrije bal werd genomen, maar helaas vloog de bal er niet in. We hadden nog 3 minuten op klok en we dachten: Nu moet het gebeuren. En ja hoor daar was die dan met een formidabele bal van Björn en hiermee hebben we gewonnen met 6-7.

Na de winst van deze moeizame wedstrijd moesten we dat natuurlijk vieren door een lekker ijsje te halen.