Hemelvaartsdag betekent 21 competitie, het was geweldig!

Elk jaar maken we de grap weer: “Het maakt niet uit wat er wordt voorspeld, maar we hebben sowieso weer lekker weer!”. En ook dit jaar werden we wederom niet teleurgesteld! Na een paar jaar bivakkeren in onze tent met coronaprotocollen konden we dit jaar weer volop genieten van ons jaarlijkse schutterstoernooi: de 21 Competitie! Een recordaantal deelnemers (4 F-welpen, 25 pupillen, 27 aspiranten en 44 koppels) schitterde op het kunstgras naast onze prachtige nieuwe Vlonder!

Een kort verslag:

Bij de F-jes was het aantal deelnemers niet heel hoog, maar lag het niveau daardoor niet lager. De vier toppers Jason, Dionne, Evi en Aiden schoten in zes rondes van tien minuten de één na de ander raak. Helaas moest Jason door een val van de trap de dag ervoor eerder afhaken. Hopelijk knap je snel op! Uiteindelijk werd de finale gespeeld met Evi en Aiden, waarbij Aiden net wat scherper schoot dan Evi. De beker werd wat eerder uitgereikt zodat Aiden met de familie weer door kon naar het volgende feestje.

De wedstrijden bij de pupillen liepen heel de dag door waardoor ze uiteindelijk ook later klaar waren. Helaas bleken de scores van de voorrondes niet helemaal goed verwerkt te zijn in de administratie waardoor de finalisten opnieuw moesten worden bepaald. Voor een aantal pupillen was het dus eerst feest, maar bleken ze achteraf toch hun plekje aan andere finalisten af te moeten staan. Gelukkig werd dit sportief opgepakt en konden de finales van start. Uiteindelijk waren het Xander Leben en Sophie Diemel die hun schutterskunsten in de finale mochten laten zien. In eerste instantie nam Sophie hierin de lead maar wist Xander zich te herstellen en uiteindelijk de winst te pakken.

De kleine finales bij de aspiranten waren zeer spannend en lagen allemaal heel dicht bij elkaar. Lucas Houwing en Joe Lek waren de twee schutters met het hoogste schotpercentage en mochten in de finale uitmaken wie het scherpst zou schieten. Een gelijk opgaande finale waarbij de voorsprong werd afgewisseld. Het leek heel even een spannende verlengpartij te worden maar uiteindelijk was het Joe die de eindsprint inzette, de laatste drie doelpunten scoorde (21-18) en de beker in ontvangst kon nemen.

Het schieten bij de koppels werd dit jaar drukker bezocht dan voorheen. Als organisatie zijn we er dan ook blij mee dat we dit tegenwoordig in koppels doen, anders waren we om 22.00 uur nog niet klaar geweest. Ten opzichte van voorgaande jaren waren het dit jaar de selectiespelers, en vooral de dames die goed scoorden. De routiniers die jaarlijks toch weer wilden teren op hun schotkunsten werden dit jaar toch wel verrast door de nieuwe bal die tegenwoordig wordt gebruikt. Slap excuus natuurlijk... We werden daarom mooi getrakteerd op een damesfinale! Een primeur! Koppel Nikki en Michelle nam het op tegen Sterre en Romy. De finale kende korte sprintjes van beide kanten en bleek in eerste instantie gelijk op te gaan. Uiteindelijk waren het Sterre en Romy die richting het einde van de pot lieten zien over het sterkste schot te beschikken.

 Peter Zoutendijk nam uiteraard de prijsuitreiking weer op verdienstelijke manier voor zijn rekening. Helaas geen moppen van zoons Erik en Vincent, maar was het assisteren van hun vader er zeker niet minder om!

Dan nog extra aandacht voor de KC die zich heel de dag een keihard heeft ingezet voor alle broodjes, drankjes en een heerlijk barbecue! Zonder jullie niet zo’n topdag!

 Voor de bekerwinnaars: Geniet even van je beker en zet deze uiterlijk 2 juni weer in de kantine, want dan worden ze voorzien van jullie naam. Zodra ze weer terug zijn mag de beker tot volgend jaar bij jullie thuis op de schoorsteenmantel. Uiteraard ben je volgend jaar weer van de partij om de beker weer in te leveren en deze opnieuw te bemachtigen!

 We hopen jullie allen weer te zien volgend jaar!

Chris en Sten

Datum 22-05-2023 10:29
Tags