Wedstrijdverslagen: Achilles 1 pakt 2 punten tegen Sporting Trigon maar zonder overtuiging

Waarom stond het slechts 1-2 bij rust bij ons Eerste? Was het de wind (viel mee), het grote veld (ja en?), onderschatting, laconieke instelling, het betaalde parkeren om een wedstrijd te spelen (of nog erger om de eerste helft te kijken;)) de sterke tegenstander (nee) of gewoon enorm veel pech in de afronding? De meningen zullen verschillen. Lees verder voor een uitgebreider terugblik van uw razende reporter, inclusief een rondje langs de velden. Verder lees je ook het wedstrijdverslag van Achilles 3 over hun welverdiende eerste overwinning. Enne, waar blijven de verslagen van de ploegen? [Verslagen Achilles 1 en A1 toegevoegd!]

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

Rondje langs de velden van uw razende reporter

Waarom stond het slechts 1-2 bij rust bij ons Eerste? Was het de wind (viel mee), het grote veld (ja en?), onderschatting, laconieke instelling, het betaalde parkeren om een wedstrijd te spelen (of nog erger om de eerste helft te kijken;)) de sterke tegenstander (nee) of gewoon enorm veel pech in de afronding? Ik denk dat de meningen hierover verschillen. Waarschijnlijk dat veel van de genoemde factoren een rol speelden in verschillende koppies, maar dan nog. Het was in ieder geval niet best, Achilles niet, Sporting Trigon niet. De scheidsrechter was de beste man van het veld, fluitend goed, duidelijk, humor en liet weinig steekjes vallen. Laten we het erop houden dat de scherpte ontbrak bij Achilles. Jammer voor de spelers en staf, maar ook voor het publiek. Gelukkig wisten de coaches het in de rust enigszins op de rails te krijgen en kon de ploeg aan de wedstrijd beginnen. Wat wissels zorgde ook voor een goede impuls waardoor de 2e helft de moeite waard was en kon Achilles 1 uiteindelijk met 7-10 weer richting Den Haag, degradant Sporting Trigon achterlatend. Achilles 1 krijgt nog 2 loodzware wedstrijden, tegen de kampioen Velocitas en tot slot nog de derby tegen HKV Ons Eibernest.

Achilles 2 had geen wedstrijd, KVS kon geen ploeg op de been krijgen. Goed nieuws van Achilles 3! De eerste punten zijn binnen! Met 15-18 werd de nummer 2 Excelsior 2 "eventjes" opzij gezet. Zeker ook noemenswaardig is de rentree van "there is only one" Joël Sanchez binnen de lijnen na lang blessureleed.
Achilles 4 deed wat het kon tegen de ongeslagen kampioen Top 4, maar dat was uiteindelijk niet veel. 5-15 was de uitslag in het voordeel van het sterke Top 4. Achilles 5 won keurig van Pernix 5 met 15-11. Ook het 7e wist te winnen, DeetosSnel 10 werd met 12-9 huiswaarts gestuurd op de zonnige zondag.
De A1 speelde weer eens een lekkere pot. Zeker de eerste helft was het genieten. De 2e helft werd het goede spel wat getemperd en nam de A1 wat gas terug, maar de 17-11 maakte wel duidelijk dat Achilles A1 de betere ploeg was en dit keer ook duidelijk liet zien in het veld.
Bij de B2 was het spannend, althans, dat doet de uitslag vermoeden. Het werd 10-9 tegen Fortuna B3. Verder was er niet veel winst bij de jeugdploegen. De D2 won nipt van Valto D2 en de E3 won de derby van Dunas E3 met 8-11. Onze F1 won wel overtuigend. Deze doelpuntenmachine wist de kraker tegen Die Haghe F1 met 14-7 af te sluiten!

Sporting Trigon 1 - Achilles 1

Op zaterdag 3 juni 2023 speelde Achilles 1 een wedstrijd uit tegen Sporting Trigon in Leiden. We wisten van tevoren al dat dit een leuke pot zou worden in het mooie stadje Leiden. De locatie was echt perfect om een lekker ouderwets potje korfbal te spelen. Het was die dag 23 graden dus kwa weersomstandigheden zat het wel goed. :)

Sporting Trigon had helaas weinig punten en stond onderaan in de competitie. Ook al sta je met je clubje onderaan, wij Achillianen gingen dat zeker niet onderschatten. Het 2e van Achilles had deze dag geen wedstrijd. Hierdoor hadden wij extra opties voor wissels en steun als publiek.

FUUUUUT-fluitsignaal!!

De wedstrijd begon ijzersterk met het 1e verdediging vak van Laura. Al snel kregen wij de bal onderschept en werd deze gegooid naar het aanval vak van Daphne. De dames begonnen kei sterk in de afronding en hierdoor kwamen wij al gauw op een 1-2. Sporting Trigon reageerde hierop met een tegengoal waardoor het 1-2 stond in stand. Nu denk je natuurlijk ‘WOW’ wat een goals en wat een wedstrijd zeg! Nou nee……Je zal het niet geloven, maar dit was de stand tot de rust haha. Het aanval vak van Laura had het warm of hadden iets verkeerds gegeten. De kansen waren goed en er werd echt super veel geschoten, alleen is het doel van het spelletje ‘korfbal’ anders. Je moet namelijk de bal in de korf krijgen om een doelpunt te maken. Dit kan je vragen aan Ilan Verboom, die heeft veel korfbalkennis. Hier hadden wij net als Sporting Trigon weinig zin in. We geven de schuld maar beter aan de hitte die er speelde en de schuld aan de wind. We schoten vanaf de kant waar we niet moesten schieten en kwamen hierdoor in verkeerde schotpogingen. De aanvallen waren echt goed en leuk om te zien, maar de uitvoering alleen wat minder, oeps…Het andere vak daarentegen heeft kei sterk verdedigd. De rebounds in dat vak waren overpowered (zoals we dat noemen in de sport basketbal). Die lange jongen had alles onder de paal. En nee dan bedoel ik niet die snelle, gespierde Tobias Welbergen (of te wel oud C1 kampioen). Ook hij mag even in het zonnetje worden gezet natuurlijk.

We waren allemaal toe aan een pauze vanwege het warme weer. Het korfballen zoals we gewend waren lukte even niet, want we hadden echt goals nodig als ploeg. Als Achilles zijnde hebben wij altijd even een korte break nodig en een peptalk (Marcotalk).

De 2e helft begon sterker en er werd eindelijk gescoord. We mochten eindelijk na de lange tijd spelen, wisselen van vak. Wij maakte ook niet al te goed gebruik van de kant waar we van moesten schieten en schoten tegen de wind in. Hierna herpakte wij ons en scoorde we eindelijk weer wat goals. Het plezier zat er weer in. Helaas ging Sporting Trigon hierin mee scoren en werd het nog spannend ook. We hadden als team meer goals nodig. Daphne wist in deze wedstrijd 3 goals te maken. Dit was van groot belang in de wedstrijd. Het vak van Daphne blinkte uit in de verdediging met alle rebounds die er bij kwamen kijken. Het andere vak had goede aanvallen en acties. Hiernaast verdedigde zij goed, alleen maakte ze het wel spannend door nog de score gelijk te laten komen. Gelukkig hadden we goede wissels en spelers die dat soort goals konden brengen. Sterre viel in als dame en Noa als heer. Noa kwam erin en wilde even een duidelijk punt maken aan de tegenpartij. Hij scoorde maar liefst 3 x en had een uitstekende invalbeurt. De wedstrijd hadden we uiteindelijk met 7-10 gewonnen. Het is niet veel, maar als je het bij elkaar optelt kom je toch uit op 17. Het zijn naar mijn mening wel 2 verdiende punten van Achilles. Ik wil Sporting Trigon nog bedanken voor de gastvrijheid en alvast succes wensen voor het andere veldseizoen!

Lange heer Pep

Excelsior 2 - Achilles 3

Het was een zonovergoten zaterdag, wat een heerlijke dag om een wedstrijd te spelen. Tenminste dat dachten we…

Twee uur voor de wedstrijd ontvingen wij een e-mail van ene Frans dat Excelsior geen team op de been kon brengen en hij de wedstrijd ging verplaatsen. Hier gingen wij natuurlijk niet mee akkoord, de spelers waren immers al onderweg naar het verzamelen. Gelukkig zijn de lijntjes erg kort met Excelsior en bleek het hele verhaal niet waar te zijn, Excelsior had nog nooit van ene Frans gehoord.

Na een wat verwarrende voorbereiding gingen de spelers, onder leiding van invalcoach Bart, scherp het veld in. De eerste aanval… gelijk een doelpunt! Lekker begin. De eerste helft deden beide ploegen niet aan elkaar onder en gingen we de rust in met een stand van 8 – 8. Niet slecht tegen de nummer twee, maar iedereen voelde dat hier wellicht de eerste punten van het seizoen te halen vielen. Met een behoorlijke drive en de wil om te winnen stonden de spelers van Achilles klaar voor de tweede helft.

De tweede helft bleef spannend Achilles probeerde afstand te nemen van Excelsior, maar die bleven aangesloten. Het gat bleef in een groot deel van de tweede helft 1 á 2 puntjes in het voordeel van Achilles. Hiermee bleef de wedstrijd in leven en de spanning hoog. Uiteindelijk heeft de wil om te winnen en het goed functioneren als team de overwinning opgeleverd. Eindstand 15 -18. Dit betekent dat wij de eerste punten van het veldseizoen in de tas kunnen stoppen. Het voelt stiekem toch wel heel erg lekker om niet meer op 0 punten te staan.

Alle invallers, wissels en Bart, bedankt dat wij op jullie konden rekenen. Ook een bedankje aan de scheidsrechter!

Achilles A1 - Maassluis A1

Weer een mooie wedstrijd met een aardige warme dag. En toen moesten we weer tegen Maassluis inmiddels bekende tegenstander ook wel bekend met alle lange heren.

Toch ging het deze keer erg goed en bleven we score. We pakte al gelijk een voorsprong van 6-0. De verdediging had bleef goed waardoor we de rust ingingen met 10-2 een duidelijke voorsprong!

We pakte de tweede helft door en stonden we uiteindelijk 16-5. Daarna waren we even niet meer zo scherp en ging Maassluis steeds meer score. Gelukkig hadden we een goede voorsprong gepakt en werd de einduitstand uiteindelijk 17-11. Hierbij hebben we toch gezien dat wij de betere ploeg zijn.