Je kwam toch invallen bij ons?

WhatsApp Image 2023-06-05 at 07.17.01.jpeg hoofdartikel

Het is zondagochtend 4 juni. Ik zit met een heerlijke kopje koffie en een broodje in onze tuin op onze nieuwe tuinset. Het is hier heerlijk in het zonnetje en in de warmte word ik beetje bij beetje langzaam wakker. Ik ben eigenlijk geen buitenmens maar ik heb het vermoeden dat ik hier de komende jaren bij mooi weer steevast te vinden ben. Terwijl ik aan het bedenken ben wat ik dan maar eens ga doen vandaag dient het antwoord zichzelf aan in de vorm van een appje van Susan: “Je kwam toch invallen bij ons?”.

Op dat moment is het 11.15 en ik realiseer mij dat ik inderdaad zou meedoen bij de toppers van Achilles 7 (ook wel bekend als zondag 2). Ik was het helemaal vergeten. Dat kan iets te maken hebben met de Housewarming van de avond ervoor, al maakt de reden ook helemaal niet uit. De wedstrijd begint om 11.30 dus ik moet als de wiedeweerga omkleden en de auto in springen. Met piepende bandjes kom ik om 11.40 aan op het veld. De wedstijd is al begonnen en Achilles kijkt tegen een achterstand aan van 2-4. Los van de stand is er gelukkig niks aan de hand, want de andere vier waren wel op tijd.

Ik neem plaats op de bank en ik ga eigenlijk verder met waar ik thuis al mee was begonnen: genieten van het zonnetje. Het is zo warm op het veld dat ik dat het eigenlijk wel prettig vind dat ik geen hele wedstrijd hoef te spelen. De rest heeft daar geen last van want in het veld is iedereen lekker fanatiek. De achterstand wordt weggewerkt en met een gelijke stand gaan we (ik mag inmiddels wel “we” zeggen) de rust in.

De tweede helft neemt Zondag 2 het initiatief langzaam over en uiteindelijk wordt er zelf met 3 punten verschil gewonnen. Zoals het hoort is iedereen na afloop blij met het resultaat en wordt er ook nog fanatiek discussie gevoerd over de wijze waarop de wedstrijd is uitgespeeld. Je bent fanatiek of je bent het niet.

Na de wedstrijd piep ik er stiekem tussenuit om snel weer naar huis te gaan. Eenmaal thuis zit ik al snel weer met een kopje koffie buiten in de tuin. Met een voldaan gevoel denk ik terug aan de ochtend waarin ik werd opgeschrikt door het appje van Susan. Gelukkig maar, want daardoor heb ik een heerlijke ochtend gehad.

Na wederom een enigszins saaie race van onze Max Verstappen en een avondje Netflix besluit ik rond een uur of 21.30 vroeg maar naar bed te gaan. Wanneer ik net mijn tandjes gepoetst heb en klaar ben om mijn bed in te stappen wordt ik opgeschrikt door een appje van Erwin: “Hoe gaat het met je hoofdartikel?”.

Rinus Cost

 

Datum 06-06-2023 11:00
Tags