Belangrijke weken voor Achillesselectie

De neuzen mogen weer dezelfde kant op en support is gewenst. Het wordt een tropisch weekend, maar haal je Achillessjaal maar vast van de kapstok! Er staat weer wat op het spel dit weekend! Door de nieuwe opzet van de veldcompetitie in seizoen 23/24, ziet de promotie- en degradatieregeling van de huidige competitie er anders uit dan we gewend zijn, via 'Lees verder' lees je alles. Zaterdag is daarmee de eerste kans op promotie naar de Overgangsklasse voor ons vlaggenschip. Naast Achilles 1 maakt ook Achilles 2 nog kans op eigenhandige promotie naar de reserve overgangsklasse. Eigenhandig, want de toppers van Team 4 hielpen al 1 promotieplek veilig te stellen,. Ook zin in zo’n sfeertje als bij de laatste zaalwedstrijd van Achilles 1? Heel graag tot zaterdag dan, om 14.00 (Achilles 2 - Velocaitas 2), 15.30 (Achilles 1 - Velocitas 1) en 17.00 uur (Achilles 4 - Avanti 3)!

Door een nieuwe opzet van de veldcompetitie in seizoen 23/24 zit de promotie- en degradatieregeling van de huidige competitie er anders uit dan we gewend zijn. De regeling is als volgt:

Promotie- Degradatieregeling 1e klasse

  1. De nummers 1 promoveren naar de hoofdklasse.
  2. De twee beste nummers 2 promoveren naar de hoofdklasse.
  3. De overige nummers 2 promoveren naar de overgangsklasse.
  4. De nummers 3 en 4 promoveren naar de overgangsklasse.
  5. De nummers 5, 6, 7 en 8 blijven in de 1e klasse.

Dit houdt voor Achilles 1 (nu derde achter Velocitas en Maassluis) in dat bij winst op kampioen Velocitas in ieder geval plek 4 is veiliggesteld en promotie naar de Overgangsklasse een feit is. Wellicht dat er nog meer in het vat zit omdat plek 2 ook nog niet uit het zicht is, maar daar zitten nog veel mitsen en maren in ten opzichte van de andere 1e klasse poules. Bij verlies tegen Velocitas is nog niet alles verloren en volgt een thriller tegen HKV/Ons Eibernest op de slotdag van de competitie, want die wedstrijd zal dan waarschijnlijk gaan om het laatste plekje dat recht geeft op een startbewijs in de Overgangsklasse 23/24. Hoewel de promotieregeling wat ruimer is, zou het uiteraard alsnog heel bijzonder zijn om zowel op het veld als in de zaal het vlaggenschip in de Overgangsklasse te zien acteren. Historisch, en dat in het honderdste jaar van ons bestaan! Komt dat zien! Aanvang wedstrijd om 15:30 aan het Pomonaplein.

 

Wellicht is er nog meer promotiefeest te vieren. Voor Achilles 2, 3 en 4 geldt namelijk de volgende regeling:

Promotie- Degradatieregeling Reserve 1e klasse

  1. De nummers 1 promoveren naar de reserve hoofdklasse.
  2. De nummers 2, 3 en 4 promoveren naar de reserve overgangsklasse.
  3. De 4 beste nummers 5 promoveren naar de reserve overgangsklasse.
  4. De overige nummers 5 blijven in de reserve 1e klasse.
  5. De nummers 6 en 7 blijven in de reserve 1e klasse.
  6. De nummers 8 degraderen naar de reserve 2e klasse

Achilles 2 heeft met deze regeling in het achterhoofd aan een punt genoeg om (op eigen kracht; zie Achilles 4) hetzelfde te bereiken als het eerste: een jaar lang op Overgangsklasseniveau uitkomen. Dat zou moeten lukken tegen nummer 7 Velocitas 2. Uit sportief oogpunt moeten we niemand iets influisteren, maar bij een salonremise promoveert Achilles 2 en is Velocitas 2 veilig.

Voor Achilles 3 is het doek helaas gevallen, maar Achilles 4 ligt dat anders: ook uitkomend in de Reserve eerste klasse staat Team 4 op de tweede plek. Het kampioenschap is reeds vergeven, maar de promotieplek is veiliggesteld, waarmee Achilles 2 dus sowieso een niveau hoger uitkomt.

Kortom: met jullie steun om 14:00 bij Achilles 2 tegen Velocitas 2, om 15:30 bij Achilles 1 tegen Velocitas 2, waarna je om 17:00 Achilles 4 kunt huldigen tegen Avanti/Post Makelaardij 3, stoken we de temperatuur nog een paar graden hoger en spelen we volgend seizoen zelfs met drie teams in Overgangsklasse veld!

Datum 06-06-2023 11:23