Wedstrijdverslagen: Achilles 1, 2 én 3 naar de Overgangsklasse!

De wedstrijdverslagen van afgelopen zaterdag zal aanvangen met een bijdrage van de voorzitter van de Technische Commissie (Zie het eerste verslag). Met nog 1 wedstrijdronde voor de boeg is het seizoen 2022-2023 bijna alweer ten einde. Voor de een een welkome rust, voor de ander volgt er juist weer een saaie periode. Maar wedstrijddagen zoals afgelopen zaterdag zijn voor iedereen wel eentje om in te lijsten. Mooi weer, voor de toeschouwers misschien wat heet, maar geen ploeg die hier zaterdag ogenschijnlijk heel erg last van bleek te hebben. Er waren mooie wedstrijden met veel strijd en goede resultaten. Achilles 1 deed uitstekende zaken door de kampioen Velocitas op een nederlaag te trakteren en daardoor promoveert Achilles 1 naar de Overgangsklasse. 14-9 was de uitslag. Team 1 heeft sinds ongeveer december de juiste vibe gevonden en weet op de momenten dat het moet de nodige strijd te leveren en resultaat te boeken. De weg omhoog is op het veld dan ook ingezet na een pover begin van het veldseizoen. Plek 3e plek is veiliggesteld, zelfs positie 2 is nog in zicht. Zie verder het verslagen van Laura (en Linda). Achilles 2 had het tegen Velocitas 2 (en 1) een stuk lastiger. Maar Team 2 heeft zo`n ruime groep van kwaliteitsspelers waardoor de coaches kunnen finetunen welke spelers er op dat moment nodig zijn om de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Zo geschiedde dat ook afgelopen zaterdag, winst 17-15 en ook Achilles 2 speelt volgend jaar een trede hoger in de res. Overgangsklasse. Selectie 1+2 en staf, gefeliciteerd! Achilles 3 kon het niet bolwerken in de loodzware poule en Top (A) was zaterdag ook met 12-18 te sterk. Desondanks speelt Achilles 3 ook volgend seizoen in de res. Overgangsklasse. Dat is dan volledig te danken aan de routies en toppers van Achilles 4. Zij versloegen zaterdag Avanti 3 met 11-10 en zij promoveren dus wel, maar zal Achilles 3 logischerwijs dat plekje innemen. Achilles 5 wist ook te winnen, met 13-15 werd Tempo 4 verslagen. Noemenswaardig is ook zeker de monsterscore van de zondag toppers van Achilles 7. 16-23 werd Die Haghe aan de kant gezet. De A1 speelde een lastige wedstrijd tegen de ongeslagen kampioen Ijsselvogels. Maar de A1 speelde sterk, zeker in de eerste helft kon de A1 gelijk mee opgaan. In de 2e helft werd het wat lastiger en verloor de A1 uiteindelijk met 16-24. De B1 won wel, met 10-8 waren zij de bovenliggende partij (zie verslag). De B2 hield tegen Die Haghe B2 de score in evenwicht. 11-11. De E1 scoorde er lustig op los, 19-14 werd het tegen de buurtjes, Alo E1. De E2 hield de stand bij het laatste fluitsignaal gelijk, 8-8. Lees verder de verslagen...

  • Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

 

Van een trotse voorzitter TC:

Het is zaterdagavond en ik zit na een lange dag Achilles met de voetjes op de bank de Champions League finale te kijken. Langzaamaan krijg ik een dejavu, want vorig seizoen zaal hadden we ook zo'n topdag met meerdere ploegen.... Toch????????????????????
Vanmorgen vroeg begon de dag met het halen van de mooie bossen bloemen, gemaakt door Bloemenhuis Lentefleur, en het wegbrengen daarvan naar Achilles. Daar was om 8:45 al behoorlijke bedrijvigheid want alles werd in gereedheid gebracht voor de Giga kangoeroe dag en er waren natuurlijk ook gewoon wedstrijden en springkussens namens Ren4Sport. Dank aan alle vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.
Snel terug naar huis om te ontbijten en onze jongste zoon op te halen voor het verzamelen. Een klein stukje meepikken van de A1 en dan snel naar Nieuwerkerk om de C1 aan te moedigen. Bij terugkomst nog een klein beetje helpen bij de bardienst van de B1 ouders en kijken van de wedstrijd van 2. Het tweede had het niet makkelijk. Velocitas had alle pijlen gericht op hun tweede team, want die staan nagenoeg onderaan, en ze lieten 1ste spelers meedoen om zo langszij te komen bij Achilles, maar... Tijdens de wedstrijd ging het scoreverloop heen en weer en kon geen van beide teams zich losmaken van de ander. De hitte maakte het voor alle spelers en de scheidsrechter nog een tikkie zwaarder. De sponzen en de drink pauzes waren dan ook meer dan welkom. Maar de laatste 10 minuten waren voor de Haagse equipe. Na de 13-13 pakten zij een verschil van 2 en gaven dit niet meer uit handen, eindstand 17-15 en zo eigen promotie bewerkstelligd door deze toppers naar de reserve overgangsklasse. Nog 2 speciale wissels ivm het afscheid van onze toppers Julia en Dylan uit de selectie. Maar niet getreurd want ze stoppen niet met spelen bij Achilles, dus jullie kunnen ze volgend seizoen weer zien schitteren binnen de lijnen, maar dan een klein treetje lager.
Tussendoor bloemen uitreiken bij het derde, want bij die wedstrijd kon ik er helaas niet zijn. En daar vertrekt onze topper Nosa en stoppen Bas en Dionne bij de staf, dus ook hen even in de bloemen zetten en ze bedanken voor hun inzet.
Dan gaan we ons opmaken voor de volgende kraker van vandaag Achilles 1 - Velocitas 1. Waar Velocitas al kampioen is, speelt Achilles nog voor promotie naar de overgangsklasse en 2 punten kunnen hier al voor zorgen. De uitwedstrijd wisten wij 1 punt mee te nemen naar het Haagse, dus kansen zijn er zeker. En wat ging Achilles 1 van start, ze leken geen last te hebben van de hitte en de ballen vielen makkelijk, mede dankzij de vele rebounds die voor Achilles waren. Met rust een voorsprong van 9-4 En het tempo ging net na rust dan ook weer door, al bleef de score na het 12e doelpunt enige tijd hangen. Maar Velocitas kon hier geen gebruik van maken door het sterke verdedigen. Met nog 10 minuten te spelen viel nummer 13 en 6 minuten later nummer 14. Velocitas wist er 5 te scoren in de tweede helft, wat resulteerde in een eindstand van 14-9. Ook hier speciale wissels voor stoppende toppers Daphne, Cliff en Danique. Helaas gaat Danique ons echt verlaten ivm het gaan wonen in een ander deel van Nederland, maar de andere twee blijven ook heerlijk spelen bij onze club. De winst zorgt definitief voor de 4e plek die recht geeft op promotie naar de overgangsklasse. Maar hier wordt nog gestreden om plek 2!! Dus kom deze toppers volgende week nogmaals aanmoedigen aan de Steenwijklaan bij de uitwedstrijd tegen HKV OE.
Als laatste hebben we het afscheid van onze hoofdsponsor. Menno Overwater van Zeefdruk Westland wordt ten overstaan van alle aanwezigen bedankt voor alles wat hij heeft gedaan voor onze club en als kleding leverancier nog blijft doen. Met een mooie bos bloemen ter ondersteuning van deze woorden kunnen de meesten van ons nagenieten van alles wat er is gebeurd, het zonnetje en een lekker drankje. Alleen Achilles 4 moet nog aantreden voor een lekker potje om het seizoen mooi af te maken, want ook hier is promotie gepakt ????????. Na een moeizame wedstrijd met veel strijd blijven de 2 punten in Den Haag.
Vanavond nog een klein feestje met live muziek en karaoke, maar daar heb ik even geen puf meer voor, maar veel plezier voor onze oudste zoon die het stokje beetje bij beetje overneemt (heerlijk om te zien) en alle anderen aanwezigen.
Al met al een zeer geslaagde dag en heel veel mooie dingen gezien vandaag en bovenal trots op onze club. Er zijn nog vele stappen te zetten en we hebben op meerdere punten handjes nodig om deze te kunnen zetten, maar ik geloof dat dit helemaal goed gaat komen, want:
"Achilles meer dan een club.." ????????????
Tot volgende week vrijdag want dan staat de JAV op het programma en kan jij je stem laten horen!!

Dank alvast,

Groeten Linda

 

Achilles 1 - Velocitas 1

Afgelopen weekend stond de laatste thuiswedstrijd op het programma tegen de nummer één uit de poule; Velocitas. Op 15 oktober 2022 eindigde de eerste ontmoeting tegen de Leiderdorpers in een 16-16 gelijkspel, waar we (in mijn ogen) recht hadden op een overwinning. Ondanks de hitte waren we dan ook gebrand om de laatste thuiswedstrijd te winnen. Tevens zouden we met een overwinning op zak al zeker zijn van promotie naar de overgangsklasse. Waar bij ons het vizier de hele week al op scherp stond en iedereen fris en fruitig (voor zover dat mogelijk was in de bloedhitte) aan de start kon verschijnen, trad Velocitas – ten opzichte van de eerdere ontmoeting dit seizoen – aan met een aantal wijzigingen in de basis.

Om 15:30 werd er ingefloten en niet veel later was het Cliff die met een mooi afstandsschot de score opende. Tot 2-2 ging het gelijk op, maar al snel nam Achilles het heft in eigen hand en liep door scores van Matthijs en Cliff uit naar 4-2. Hiermee was het eerste gat geslagen en konden we uitlopen naar een 9-4 ruststand. Ook na rust schoten we (letterlijk en figuurlijk) uit de startblokken en werd het gat vergroot naar 6 doelpunten verschil. Niet geheel onlogisch, verliep de tweede helft wat moeizamer en lukte het Velocitas om mee te scoren. Echter, we zouden geen moment meer in de problemen komen en het gat zou niet kleiner worden dan 5 doelpunten verschil. Er werd dan ook afgefloten met een eindstand van 14-9 op het scorebord.

Ik denk dat ik namens de hele ploeg spreek als ik zeg dat het fantastisch was om onder het toeziend oog van zoveel Achillianen deze laatste thuiswedstrijd te spelen. Het enthousiasme en fanatisme langs de lijn heeft ons er elke wedstrijd, en in het bijzonder ook deze wedstrijd, weer doorheen gesleept en geleid tot een mooi resultaat. Namelijk, door deze overtuigende overwinning is promotie naar de overgangsklasse één wedstrijd voor het einde van de competitie al een feit. Er was dan ook de gelegenheid om waardig afscheid te nemen van een drietal basiskrachten van de afgelopen jaren: Daphne, Danique en Cliff. We wensen jullie het beste voor de toekomst en hopen jullie nog vaak langs de lijn te zien!

Hoewel promotie al zeker is, hopen we jullie volgende week allemaal weer langs de lijn te zien. Dit keer aan de Steenwijklaan waar we de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen om 16:30 zullen aantreden tegen HKV/Ons Eibernest. Zij strijden nog voor de laatste promotieplek (plek 4), maar wij gaan er natuurlijk alles aan doen om onze ongeslagen status van de tweede helft veld in stand te houden en plek 3 veilig te stellen. Vergeet natuurlijk ook niet om de toppers van Achilles 2 aan te komen moedigen om 15:00! Schreeuwen jullie de Achillesselectie weer naar de overwinning, en dus 4 punten?! Tot zaterdag!

Groetjes,

Laura

 

Achilles 3 

Einde van een tijdperkje

Zaterdag heb ik drie mooie, bijzondere en liefdevolle jaren met de toppers van het 3e (spelers en coach) afgesloten.

Als een brave teammoeder heb ik iedere wedstrijdzaterdag de spelers voorzien van veel vitamines (bananen een uur voor de wedstrijd, druiven tijdens het inschieten en meloen/mandarijnen in de rust). Winegums en druivensuiker waren er natuurlijk ook altijd voor de broodnodige energie.
Afgelopen (bloedhete) zaterdag heb ik het aangevuld met aardbeien en ijsjes voor in de rust.
De emmer met ijsklontjes en sponzen was afgelopen zaterdag ook een groot succes ????

Het was iedere wedstrijdzaterdag een ware volksverhuizing (verzorgingstas, bidons, shirts, fruit, dropjes, druivensuiker en het wedstrijdformulier).
Buiten dat sleurde ik ook met de goodiebags en drankjes voor de scheidsrechters en in de zaal ook nog met de zooi voor de juryvoorzitter en eigenlijk het belangrijkste: het blikje met snoepjes voor Simon.

Ere wie ere toekomt: Marinus was minstens zo belangrijk voor het 3e.
Hij waste de shirtjes, vulde/leegde de bidons, filmde de wedstrijd en vervoerde mij en alle spullen naar en van de wedstrijden.

Ik heb het met veel plezier en liefde voor de spelers en coach gedaan, maar helaas is het verzorgen van de lieverds van het 3e niet meer te combineren met de wedstrijden van Tobias en (toch eigenlijk mijn core business) het opvangen en in de watten leggen van de bondsscheidsrechters.
Zeker het afgelopen seizoen, toen 3 niet gekoppeld was aan 1 en 2, heb ik te vaak moeten kiezen. Ik koos dan (zoals van tevoren aangegeven) voor de wedstrijd van Tobias, maar had dan wel altijd een schuldgevoel, omdat ik vond dat ik eigenlijk bij het 3e moest zijn.

Ik ga “mijn” lieverds van het 3e missen.
Het zijn stuk voor stuk geweldige mensen aan wie ik mij heel erg heb gehecht de afgelopen jaren.
Voorbeeldje: Afgelopen zaterdag kwam ik de kantine in en daar stonden mijn kanjers allemaal (ok, zonder Nikki, Sander en Twan die op vakantie waren) achter de bar braaf hun kantinedienst te draaien.
Ik was zo ontzettend trots op ze!! Niet zeuren, niet proberen er onderuit te komen, gewoon gaan staan … DAT zijn de spelers van het 3e ten voeten uit.

Uiteraard ga ik ze aanmoedigen wanneer dat kan, want dit geweldige team verdient heel veel support.

Oh ja, er is dus een vacature voor een teambegeleider van het 3e.
Ik wil je met alle liefde inwerken en je krijgt mijn verzorgingstas met inhoud (echt met alles is rekening gehouden ????).
Het is een geweldig team. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Tot slot voor Linda: Superlief en attent dat je, namens HKV Achilles, aan alle mensen die stopten een bos bloemen hebt gegeven.
Werd en wordt enorm op prijs gesteld!

Liefs,

Dionne (de grote, niet die lieve kleine uit de F1)

 

Achilles B1 - Vriendenschaar B1 

Het was weer tijd om thuis voor Achilles op het veld te spelen! De twee teams troffen elkaar op een heerlijk voorverwarmd veld. Het was zo heet dat drinkpauzes moesten worden ingeroosterd om te voorkomen dat mensen neervielen van de hitte. Ondanks de adembenemende temperatuur begon de wedstrijd voor beide teams goed en werd er genoeg gescoord. De wedstrijd was vanwege het doorzettingsvermogen van iedereen op het veld best spannend. Iedere keer wanneer het ene team scoorde, scoorde het andere team weer de gelijkmaker. Met een tussenstand van 7-5 voor Achilles gingen we de rust in. In de tweede helft begon de vermoeidheid toch nog een beetje toe te takelen en moest er af en toe gewisseld worden. Het bleef echter spannend en steeds werd het weer gelijk. Toch wist Achilles met een stand van 10-8 de overwinning te pakken in de kokende hitte die Nederland in zijn greep hield.

Geschreven door Jim Peeters

Datum 12-06-2023 12:00
Tags