Dankbaar

Roos Ma.jpg hoofdartikel

Blauwe dag, als het dondert en valt de hemel naar beneden… Zo voelde het toen mijn moeder 1 juni overleed. In de korte tijd daarvoor, kreeg ze steeds meer last van de ziekte die ze blijkbaar al een tijd onder de lede moest hebben gehad. In die korte tijd wilde ze vechten, echter zagen wij al aankomen dat het geen eerlijk gevecht zou worden. In die korte tijd werd de wereld steeds somberder.

HooHoofdartikel.PNGOver de korte tijd tot haar overlijden en de periode rond haar uitvaart kan ik verschillende verhalen vertellen. Het korte verhaal wat ik hier wil delen, is het verhaal van één van de bloemstukken dat haar flankeerde. Enerzijds kort omdat lange verhalen nooit hoefden van mijn moeder, anderzijds omdat de boodschap en dankbaarheid geen opsmuk nodig heeft.

Het betreffende bloemstuk was een bloemstuk namens mijn korfbalvrienden en -vriendinnen. Vrienden en vriendinnen die in mijn tijd bij Ready begonnen als ploeg- of verenigingsgenoten. De jaren samen korfballen, bier drinken, feesten enzovoorts smeedde een band welke zelfs na het opheffen van Ready over verschillende verenigingen heen hecht bleef. Het bloemstuk straalde voor mij oprechte deelname en verbondenheid uit. Deze oprechtheid werd ook nog eens kracht bij gezet door de aanwezigheid van een deel van de betreffende groep bij de uitvaart. Bij dezen wil ik, ook namens mijn vader, mijn dankbaarheid uitspreken voor de vriendschap en liefde welke ik van jullie heb mogen ervaren rondom het overlijden.

Mijn kinderen staan nu aan het begin van het verenigingsleven bij Achilles en ik hoop dat zij bij onze vereniging ook zulke mooie vriendschappen gaan opbouwen. Met wat ik afgelopen zaterdag weer om mij heen zag op het veld, denk ik dat dat wel goed gaat komen.

Als afsluiting wil ik graag het gedicht met jullie delen welke ik, ook namens mijn broers, geschreven heb voor mijn moeder.


Gisteren smeerde je ons brood
Gisteren werden we groot

Gisteren haalde je lekkers in huis
Gisteren genoten we thuis

Gisteren had je ons weg gebracht
Gisteren werd er op ons gewacht

Gisteren werd het stiller in je huis
Gisteren hadden we allemaal ons eigen thuis

Gisteren werd je familie uitgebreid
Gisteren hadden wij het bed voor de kleinkinderen gespreid

Gisteren kwam je op verjaardagen
Gisteren vierden we feestdagen

Gisteren ging het niet goed
Gisteren hield je moed

Gisteren werd het je te veel
Gisteren werd het stil

Bedankt voor alles mam, bedankt voor de steun vrienden.

Leon

 

Datum 13-06-2023 11:00
Tags