Wedstrijdverslagen: Achilles 1 verliest de derby van de Eibers; Achilles 7 kampioen!

Het was duidelijk dat er voor de Eibers meer op het spel stond dan Achilles 1. Promotie was immers vorige week al behaald en onze stadsgenoot kon hetzelfde behalen als zij zouden winnen. Achilles 1 was in de eerste 20 min de betere ploeg, maar eigenlijk zonder overtuiging en nam te weinig afstand op het scorebord. En zoals wel vaker weten de Eibers zich dan vast te bijten in de wedstrijd en dat gebeurde wederom. Achilles had legio kansen, maar miste de scherpte waardoor de ballen net niet vielen. De bewoners van de Steenwijklaan groeide wel in de wedstrijd en gingen erin geloven, want zij vochten duidelijk wel ergens voor en waren dan ook in de 2e helft veruit de betere ploeg. Achilles gaf het op in de slotfase en werd het nog een ruim verschil, 22-15. Achilles 2 deed het beter. Afgelopen donderdag won het al van de kampioen KVS 4 en won nu ook van de Eibers. Het klassenverschil was simpelweg te groot. De afronding was wel matig, want het verschil had meer mogen zijn. Bij vlagen mooie aanvallen, maar veelal niet beloond. 6-12 werd daar de eindstand. Achilles 3 wist knap te winnen van de nummer 2 uit de poule KCR 2 met 15-19. Helaas is de competitie al ten einde voor Achilles 3, want "eindelijk" weten ze de kwaliteiten om te zetten in resultaat en boekte met deze winst de 2e overwinning van het veldseizoen. Achilles 4 won van de KVS 3 met 15-18. Achilles 5 hield ALO 3 op zondag in bedwang met een 16-12 als uitslag. Achilles 6 scoorde er lustig op los en zette KCC 8 met gemak opzij, 19-9. Dan Team Zondag 2. Achilles 7 won met 17-14 van Fortuna 9 en weet zich daarmee de enige kampioen van alle ploegen op het veld te mogen noemen. Best bijzonder. Niet dat Achilles 7 kampioen wordt, maar wel dat er verder geen kampioenen te vermelden zijn. Hoe dan ook, Achilles 7 heeft de eer daarmee hoog gehouden en zijn felicitaties op zijn plaats! Van harte! De A1 had geen kind aan ONDO A2, 10-20 was daar de uitslag. De A2 toppers wonnen keurig van Avanti A7 met 9-14. De B1 scoorde 15 goals en de tegenstander deed hetzelfde dus was er een puntendeling bij het laatste fluitsignaal. Hetzelfde bij de B2, alleen werden er daar 10 goals gemaakt. Op deze laatste speeldag was er verder winst voor Achilles D3 en F2. (resp. 4-3 en 8-5) Fijne vakantie en volgend seizoen gaan we voor meer kampioenen! [Foto: Dennis Jouvenaar via Sportsnap.nl]

• Niemand kan álle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl.

HKV/Ons Eibernest 2 - HKV Achilles 2

Op de laatste dag van dit mooie seizoen, stond voor de selectie Eibernest op het programma. Altijd leuk een derby, zeker als je die wedstrijd ook weet te winnen. Na donderdag een lastige overwinning te boeken op koploper KVS, hadden we afgesproken de laatste wedstrijd er ook een mooie wedstrijd van te maken waarin we een mooi afscheid aan Dylan en Julia konden geven. Na jarenlang in de selectie hebben ze beide ervoor gekozen om een stapje lager te spelen. Op een hete middag zonder onze Timme, die tussen de bavianen en olifanten in Zuid-Afrika zit, kon de wedstrijd starten. Vanaf het begin was het duidelijk dat we de betere ploeg waren en dat wanneer wij ons niveau haalden wat we de afgelopen weken halen we ook deze wedstrijd “gewoon” zouden winnen. Eibernest wist soms door een slimme actie een goal te scoren, maar het werden er niet veel. Strakke verdediging door bijvoorbeeld Dylan met een blokkie zorgde ervoor dat we in de eerste helft een voorsprong wisten te pakken. Bij rust stond het 4-9 in ons voordeel. Ook na de rust gingen we prima door waardoor we uiteindelijk een stand van 6-14 op het scorebord konden zien. Door deze overwinning met misschien wat weinig goals hebben we weer 2 punten erbij kunnen schrijven en zijn we op de 2e plaats geëindigd. Na de zaal geen wedstrijd verloren met Achilles 2, een mooie prestatie die we volgend jaar door gaan trekken. Maar nu eerst lekker genieten van een heerlijke en welverdiende rustperiode. Ik wens een iedereen een fijne vakantie en ik hoop jullie allemaal volgend jaar weer langs de lijn te zien.

Groetjes Noa

Ps Een verslag schrijven in het vliegtuig doe ik nooit meer ;-)

KCR 2 – Achilles 3

Na het warme weekend van vorige week stond er dit weekend weer een warme zaterdag op de planning. De wedstrijd van vorige week ging ons in deze tropische temperaturen niet heel best af, dus zonder echte spanning reden we naar Ridderkerk om een wedstrijd tegen de nummer 2 van onze poule te spelen.

Dat het weer warm was, werd al snel duidelijk maar dat wij er deze week een stuk beter in zaten ook. We wilden de laatste wedstrijd van Nosa en coach Bas natuurlijk op de best mogelijke manier spelen. Dionne was er helaas niet bij, maar had ons weer voorzien van genoeg fruit/snoep/dextro’s zodat we het zonder haar ook enigszins konden redden.

We begonnen de wedstrijd direct met een 2-0 achterstand dus even zakte de moed ons weer in de schoenen maar dit keer konden we in de beginfase juist goed bij blijven. We zorgden ervoor dat het gat niet te groot werd en konden voor rust zelfs nog de voorsprong pakken.

In de tweede helft konden we dit goed vasthouden en liepen we steeds meer uit, op een gegeven moment zelfs 5 punten. Tussendoor werden er aan de kant van KCR op ludieke wijze nog wat selectiespelers gewisseld dus was de sfeer niet heel serieus meer. Even leek het er ook op alsof we het nog gingen weggeven maar gelukkig bleven de doelpunten aan onze kant toch vallen. Eindstand: 15-19.

Het “Joël-effect’’ is dus zeker merkbaar bij het 3e. Waar we eerst geen veldwedstrijd wisten te winnen, hebben we sinds Joël is aangesloten (3 weken geleden) al weer 2 wedstrijden gewonnen. Dank Joël ;)

Ook wil ik nog graag de volgende mensen bedanken:

Nosa: Lieve Noos, we gaan je natuurlijk ontzettend missen. Niet alleen jouw gezellige karakter maar ook; de kanonskogels vanaf de zij- en achterlijn, de luide aanmoedigingen richting het andere vak, het enthousiasme waarmee je jouw doelpunten viert en natuurlijk de slaande bewegingen bij het afvangen waarmee je de bal ongeveer 5 kilometer opzij sloeg. Heel veel succes bij KCR. Hopelijk zien we je snel ook nog eens bij ons langs de lijn!

Bas: Dank voor het leerzame en gezellige jaar. Dit seizoen kende hoogte- en dieptepunten maar ik denk dat we de eerste helft veld gewoon moeten vergeten en moeten terugdenken aan het goede zaalseizoen en deze tweede helft veld. Je hebt van ons echt een team gemaakt die voor elkaar willen vechten en vakken gevonden die perfect werken. Bedankt voor alle tijd en energie die je in ons hebt gestoken dit jaar, we hebben er als team enorm van genoten en gaan ook jou natuurlijk erg missen volgend seizoen.

Dionne: Onze echte team-moeder, die ons elke wedstrijd heeft voorzien van de lekkerste snoepjes, fruit, dextro’s, ijsjes, bananenbrood, gevulde bidons en nog veel meer. Elke wedstrijd stond je tijdens het inschieten al klaar zodat wij na een rondje schieten bij jou een snoepje of fruit konden pakken. Ook zorgde je ervoor dat alle shirts áltijd ruim op tijd (en op volgorde uiteraard) voor ons klaar lagen op de bank en dat de scheidsrechter ook niet werd vergeten. Ook jij bedankt voor alle tijd, liefde en energie die je in ons hebt gestoken dit jaar. We gaan je heel erg missen!

Marinus: De stille kracht achter het 3e. Want waar ik Dionne moet bedanken moet ik natuurlijk ook Marinus bedanken die achter de schermen ook met veel heeft geholpen. De shirtjes gewassen, onze bidons bijgevuld en natuurlijk onze vaste cameraman. Ook jij bedankt!

Michelle

KCR 2 - Achilles 3

Achilles 3 mocht de laatste wedstrijd aantreden tegen KCR 2 uit Ridderkerk. KCR 2, een goed korfballende ploeg, met een ongeslagen status vanaf de 2de helft veld. Gebrand om een mooi resultaat neer te zetten tijdens hun laatste thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Achilles 3.

Zonder Twan / Nikki en Sander zette Achilles 3 de schouders eronder en zou alles geven om een goed gevoel over te houden aan dit seizoen. Het team heeft zoals altijd gestreden als leeuwen en gevochten voor een resultaat. Bij vlagen oogstrelend korfbal waarin ik veel trainingsarbeid terug kon zien. Mooie goals, looplijnen bij de 2de bal, diagonalen met bewegende spelers die aansloten. Als trainer zit ik dan met een glimlach op de bank complimenten uit te delen. Heerlijk! De afronding was in deze laatste wedstijd goed op niveau en KCR 2 werd in eigen huis verslagen met 15-19. Een terechte uitslag, dit werd tevens bevestig door een uitstekend fluitende scheidsrechter.

Ondanks dat we qua uitslagen geen goed veldseizoen hebben gedraaid laat Achilles 3 vaak zien dat het in het collectief een uitstekend korfballend team is. Solide in de verdediging, aanvallend hoog tempo met veel mooie kansen uit de 2de bal. Afronding en gebrek aan rust in de keuzes zijn vaak onze breekpunten geweest dit seizoen.

Ik zou graag nog iedereen willen bedanken die mij en het team hebben ondersteund in het afgelopen jaar. De vanzelfsprekendheid om maar klaar te staan op de momenten dat het moet vind ik heel mooi en speciaal. Staf 1&2 , Linda en Annemarie, reserves, invalcoaches het is te veel om op te noemen. Ontzettend bedank!