Laatste wedstrijdverslag: A2 haalt uit tegen SDO A1

Het allerlaatste wekelijkse verslag van de prestaties van de Achilles teams van het seizoen 2022-2023. Er stond namelijk nog een inhaalwedstrijd van de toppers van onze A2 tegen SDO A1 op het programma. Iedereen is al klaar, alleen maar bbq odeur in de blauwe lucht en dan moet je nog ff een korfbalpotje knallen in 30+ graden in plaats dat je achtâh de duinûh met de voetjes in de zee kan afkoelen. Ondanks de hitte ging de A2 er echter volle bak tegenaan. En hoe. Met 25-11 stuurde zij de A1 van SDO weer terug naar Hillegom. Een mooie prestatie van ons damesteam 1 (en invallers) en een lekkere afsluiter van deze competitie. Lees verder voor het verslag van Bibi. Tot slot, maar nu echt, tot volgend korfbalseizoen en fijne sportieve vakantie!

Achilles A2 - SDO (H) A1

Op zaterdag 24 juni moest er een wedstrijd gespeeld worden door de A2, een inhaalwedstrijd tegen SDO. Samen met alleen de kangoeroes waren we op het veld. De kantine hielden we open voor wat snoepjes voor de kangoeroes en wat drinken voor de toeschouwers.

De wedstrijd begon iets eerder, want beide teams stonden klaar en het werd eigenlijk alleen maar warmer. De A2 begon de wedstrijd erg krachtig en binnen enkele minuten stonden we al 3-1 voor. Daarna maakte SDO achter elkaar twee doelpunten waardoor het gelijk kwam te staan. De 10 minuten die volgden waren iets spannender, want we gingen erg tegen elkaar op. Achilles scoorde er één en SDO volgde er met een tegendoelpunt. Maar de A2, kwam wel sterker uit! De rust gingen we in met een mooie voorsprong, namelijk 10-6. In de rust kon iedereen even bijkomen van het warme weer, koud water drinken en met elkaar bespreken hoe de wedstrijd verliep. Een mooie eerste helft, maar er zat meer potentie in de aanval. De schoten afmaken en doelpunten maken.

De tweede helft begon en de A2 liet meteen zien dat ze kunnen scoren. Het eerste doelpunt in de tweede helft werd gemaakt door Achilles. Binnen 15 minuten stond het al 19-8. Er werd een drinkpauze ingelast. Stef zei dat we met het team ervoor moesten zorgen dat we de 25 doelpunten zouden halen. Met die woorden gingen we het laatste kwartiertje van de wedstrijd in. En scoren, dat deden we wel. SDO bleef achter, zowel in het veld als op het scorebord. Met nog maar 1 minuut te gaan en een score van 24-11, was het nog maar de vraag of we de 25 zouden halen. Maar gelukkig in de laatste 10 seconden scoorde de A2 haar laatste doelpunt en klonk het laatste fluitsignaal. Het is ze gelukt! Een prachtige score van 25-11. Een foto bij het scorebord mag natuurlijk niet ontbreken bij zo’n overwinning. Volgend seizoen zullen we niet meer in deze samenstelling spelen, dus het was een geweldige manier om het seizoen af te sluiten.

Bedankt Pepijn voor het fluiten op deze warme dag! En natuurlijk de invallers en wissels Lucas Latour, Dirk en Lizzy. Waarvan het de laatste wedstrijd van Lucas en Dirk was die ze bij Achilles speelden. Hopelijk was het een leuke wedstrijd als afsluiter bij Achilles!