Afscheid

FB_IMG_1687713278760.jpg hoofdartikel

Als voorzitter heb ik nu een week geleden afscheid genomen. Ik ben nu erevoorzitter wat natuurlijk een prachtig eerbetoon is, waarvoor dank! Ook Hans Lijmbach viel die eer meer dan terecht ten deel, en Arthur Bolder is sinds die vrijdag in het illustere rijtje van leden van verdienste opgenomen.Met Olga en Ferry maken we nu deel uit van de raad van ouderen.

Hoofdartikel.PNGDie raad werd ooit bedacht na het traumatische schisma van de jaren 60/70. De kerntaak is om leden die een conflict met de vereniging hebben en er met het bestuur niet uitkomen een weg te bieden naar een oplossing. Bemiddeling dus.

Sinds de oprichting is om die reden de raad bij mijn weten slechts één keer ingezet, zonder succesvolle uitkomst.

Een andere taak is het geven van gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur. Ook dat is slechts eenmaal voortgekomen, en leidde allerminst tot een eenduidig en unaniem advies…

Op grond van deze weinig succesvolle optredens is wel overwogen de raad dan maar op te heffen.
De wijsheid ‘beter mee verlegen, dan om verlegen’ deed het bestuur besluiten de raad te laten voortbestaan. En dat is goed!

Niet als laatste rustplaats voor oudgedienden, maar als orgaan dat juist door weinig op te hoeven treden bewijst dat het goed gaat met Achilles.
De afgelopen 50 jaar zijn we gezegend met een stabiel, groeiend Achilles.

Laat dat zo blijven en jullie zullen ons weinig horen!

Wout Broers,
Erevoorzitter


***

Beste lezers,

Met het laatste hoofdartikel door erevoorzitter Wout komt ook een einde aan een seizoen hoofdartikelen. Wekelijks werd u vermaakt, geprikkeld, verbaasd of geroerd door artikelen geschreven met weloverwogen woorden of soms recht uit het hart.

Dit kon met dank aan de volgende mensen: Dionne, Lena, Desiree, Mandy, Peter Z., Peter F., Tom, Frits, Steven, Wout, Hans, Bart, Rinus en Leon. Bedankt voor jullie inzet en pennenvruchten!

Hopelijk tekenen zij nog een seizoen bij en mogen we genieten van de gedachten die zij op papier uiten. Desondanks zijn we altijd op zoek naar aanvulling op de schrijverspool. Lijkt het je wat om op columnachtige wijze een hoofdartikel aan te leveren: laat het vooral weten aan Erwin (erwindel@hotmail.com)! De afgelopen jaargang kwam een schrijver twee tot drie keer aan de beurt. Als je een keer met één wil beginnen om het eens te proberen hoe je het vindt, dan word je daar bij dezen van harte toe uitgenodigd!

Met vriendelijke groet,
Erwin de Laleijne

 

 

Datum 27-06-2023 11:00
Tags