Vanaf de zijlijn in de zon

pro-MLW48yup.jpeg hoofdartikel

Het nieuwe seizoen is weer begonnen. Althans, de oefenwedstrijden worden gespeeld waarvan een aantal op de nodige afstand van de club. Het is anders om het nu vanaf een afstand mee te maken. Voor de oplettende lezer, vorig jaar was mijn laatste seizoen. Al had ik mijzelf al wat jaren geleden afgeschreven, was het nu echt zover. Maar hoewel spelen in het 7de niet meer voorstelde dan een bal met je ogen dicht de lucht in smijten, ving je toch altijd de zon.

Hoofdartikel.PNGIk heb de resultaten van het weekend nog niet kunnen teruglezen, maar gezien de kwaliteit op het veld verwacht ik een mooie vangst waaronder de Haringbokaal.

Volgende week begint de echte pret natuurlijk! Het vlaggenschip op bezoek in de bosjes van Pex. Een plek waar ik tegenwoordig de speeltoestellen opzoek, maar mij ook de 24-uurs toernooien levendig herinner.

Ik kan in gedachten al bedenken wat over de wedstrijd van volgende week geschreven wordt.

“De lucht was blauw, de zon scheen fel en de spelers voelden de opwinding in de lucht hangen. De afgelopen weken hebben ze hard getraind en nu was het tijd om te laten zien wat ze waard waren. Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. Het aanvalsvak sneed door de verdediging van de tegenstander als een mes door de boter. Het meegereisde publiek juichte luidkeels en de energie op het veld was ongekend hoog. Halverwege stond Achilles 1 al ruim voor. Het team werkte nauw samen en gaf elkaar moed. Het was duidelijk dat ze dit seizoen vastbesloten waren om mee te doen voor het kampioenschap. Dit was pas het begin van een veelbelovend seizoen. Met passie en vastberadenheid zouden ze alles kunnen bereiken!”

Hypothetische teksten natuurlijk, maar reikhalzend kijk ik, en hoop jullie ook, uit naar het nieuwe seizoen! Ieder in zijn rol en ieder met een kleurtje op de wangen. Een kleurtje van de zon door in het veld te staan (of aan de zijlijn). Het kan natuurlijk ook komen door boven de kookplaat en/of achter de bar te staan. Sowieso simpelweg door alle gezelligheid die je vindt op het veld.

Mijn schoenen hangen ergens aan de Vroondaalse wilgen, maar dat weerhoudt mij niet van een bezoek aan het veld. Tot dan!

Wisten jullie trouwens dat de zon helemaal niet van korfbal houdt? Hij schijnt altijd maar mag nooit scoren!

Tom Hoogendijk

Datum 05-09-2023 10:00
Tags