Wedstrijdverslagen: Achilles 1 revancheert zich en haalt ongekend uit.

Na de blamage vorige week van ons Vlaggenschip tegen Alo 1 stond er afgelopen zaterdag wederom een zo niet nog meer beladen derby op het programma: De Eibers. Al jaren is het moeizaam en spannend tegen deze tegenstander en merendeels stond Achilles 1 met lege handen. Het aanwezige publiek maakte zich weer op voor een spannende pot vol strijd en passie. Maar het werd alles behalve spannend, maar wel genieten! Achilles 1 vloog werkelijk a la Femke Bol uit de startblokken en stond binnen 5 min. met 6-0 voor. Maar net als onze atletiektopper hield Achilles dit tempo qua scoren nagenoeg de hele wedstrijd vol, na een kwartier stond het 13-0! Ongekend. Zeker noemenswaardig was het fantastische verdedigende werk van allen, de juiste focus vasthoudend en de Eibers op elk vlak aftroevend zodat het inderdaad niet spannend, maar ook geen wedstrijd kon worden. Elke verdedigende actie gaf de aanval een enorme boost die vaak beloond werd met een goal. Natuurlijk werd er van alles geprobeerd maar de Eibers konden geen vuist maken, mede doordat de uitstekende scheidsrechter net zo scherp was als de Achillianen in het veld. De wedstrijd werd in de 2e helft helaas nog een half uur onderbroken door in eerste instantie een op het oog zware blessure bij de Eibers, maar die bleek gelukkig later wel mee te vallen. Hierdoor werd de wedstrijd toch wat korter dan de bedoeling was en de strijd was natuurlijk allang gestreden. Het aantal goals van Achilles 1 kon dus niet dik in de 30 komen wat anders zeker was gebeurd, maar werd de uitslag 27-4. Nog steeds een prachtige score en dat na het diepe dal van vorige week. Het was fantastisch! Lees verder voor de uitslagen, standen en verslagen (aanleveren!). [Foto: Joost van Soest, Achilles Media. Nog veel meer foto`s https://www.hkvachilles.nl/media]

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat (binnenkort weer beschikbaar) - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen vind je hier. En hier alle standen.

Achilles 1 - HKV Ons Eibernest 1

Vandaag was het dan zo ver, de Haagse Derby tegen HKV. Deze wedstrijd levert altijd extra spanning, strijd en passie op. Een wedstrijd die je het liefst wint van alle wedstrijden. Na het pijnlijke verliespartij van vorige week tegen Alo, waren we uit op revanche tegen de eibers. Deze week goed en hard getraind. Het strijdplan was duidelijk: als team functioneren en vanaf minuut 1 laten zien dat hier niks te halen valt.

Het strijdplan was niet alleen duidelijk maar werd ook nog is perfect uitgevoerd. Waar we aanvallend goede aanvallen beloonden met doelpunten en verdedigend niks weggaven, keken we dan ook na 7 aanvallen naar een 6-0 tussenstand. Time-out aan de kant van de eibers. Belangrijk dat we na de time-out niet inkakken en dezelfde energie vasthouden. Gelukkig gebeurde dit ook perfect. Binnen no-time keken we naar een stand van 13-0, later gevolgd tot een ruststand van 15-2.

In de rust even op adem komen om met dezelfde energie de tweede helft in te gaan. Gelukkig gebeurde dit ook en kwam eibernest geen moment in de wedstrijd. Na een vervelende blessure kon de wedstrijd gelukkig uitgespeeld worden en beloonden we ons zelf tot een score van 27-4.

We weten dat we dit in ons hebben zolang we maar als team strijden en vechten voor mekaar. Wat voelt deze overwinning lekker zeg, eentje om nooit te vergeten. Een heerlijk feestje in de avond maakte deze dag dan ook compleet.

Volgende week Maassluis uit 16:00. Be there!

Rick

Achilles 2 - Groen Geel 3

Afgelopen zaterdag was de taak in eigen huis Groengeel 3 te verslaan. Na een teleurstellend gelijkspel tegen Rohda vorige week waren wij gebrand ditmaal wel de volle punten te pakken. De temperatuur was in ieder geval al een stuk aangenamer ten opzichte van vorige week en bij het inschieten merkte ik een goede focus op de winst.

De wedstrijd verliep prima en bij een 8-2 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht. Schietend kon het zeker beter, maar door werklust en een aardig reboundoverwicht in beide vakken konden we lekker herhalen, waardoor de ballen wel vielen. Op een gegeven moment leken we wat gas terug te nemen, want Groengeel kon toch nog aanhaken. Bij een stand van 9-6 leken ze in de buurt te komen. Uiteindelijk wist de tegenstander niet te slagen in het verschil in de score te verkleinen. Telkens als er een verschil was van 3, scoorden wij waardoor er voor mij persoonlijk nooit echt sprake was van spanning en twijfel of we de wedstrijd wel zouden winnen. Verder hebben we als team zakelijk de wedstrijd weten uit te spelen. Eindstand 16-12.

Achteraf kijk ik terug naar een heerlijke dag. Zeker na de spannende pot van ons eerste konden we vol euforie starten aan ons eerste pilsje en was het feest er eentje om niet te vergeten. Ook ben ik trots op mijn eerste balcontact binnen het eerste dit seizoen.

Max

Ps. Toch maar weer op strafworpen trainen?

Achilles A2 – ODO A2

Zaterdag mochten we weer aan de bak. Dit maal thuis met een prima weertje. We hadden een goede voorbespreking en gingen met een goed gevoel de wedstrijd in. We hadden de vakken gemaakt en vak besprekingen gedaan.

We waren klaar voor de wedstrijd en toen ging het fluitsignaal, we waren begonnen. Al heel snel kwamen we op een 1-0 voorsprong maar dat werd al snel al weer 1-1 door een goal van ODO. Zo ging het eigenlijk de eerste 10 minuten constant. Het werd 2-1 gevolgd door 2-2. Toen scoorden wij de 3-2 en toen werd het weer 3-3. We hadden veel kansen maar het lukte steeds niet. Het was steeds net niet en dus gingen we in hoger tempo verder en dat kon ODO niet bijhouden. Het ging ineens heel snel. We maakte in 10 minuten tijd 5 goals en wisten daardoor onze voorsprong uit te breiden naar 8-3.

Met die 8-3 stand gingen we de rust in. We hadden een comfortabele voorsprong maar er kon nog van alles gebeuren want 5 punten voorsprong is niet heel veel . We wilden dus onze voorsprong gaan uitbreiden en richting de 20 doelpunten gaan.

We begonnen aan de 2de helft met een goede motivatie. Echter moest Lucas naar de A1 om mee te doen en dus werd er hier en daar wat aangepast. De 8-3 voorsprong die we hadden opgebouwd werd echt steeds kleiner. Zo was het in no time in plaats van 8-3 , 8-6. Het lukte even niet meer. De schoten gingen met mis en ODO maakte haar kansen we af. Zo werd de eindfase dus nog erg spannend. Het werd zelfs 8-7 op een gegeven moment en toen bleven we ons zelfvertrouwen houden en liepen we weer uit naar 10-7. We hadden weer wat lucht gekregen en een iets grotere voorsprong. Het werd wel snel daarna weer 10-8 maar we reageerde daar weer op met de 11-8. Toen werd er nog 1 goal gescoord door Odo. Het werd dus nog 11-9 wat gelukkig de eindstand werd.

We hebben uiteindelijk na een moeizame 2de helft ook onze 2de wedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd hebben we gewonnen doordat we bleven geloven en dat resulteerde ook in de overwinning. Ik ben trots op dit team en wil ook de reserves bedanken. Nu op naar volgende week en dan laten zien wat we echt kunnen.

Damien

Achilles D1 - ONDO D1

Vorige week trad de D1 voor de tweede keer in twee weken aan tegen Die Haghe. Waar de oefenwedstrijd nipt verloren werd en eigenlijk gewonnen had moeten worden, was Die Haghe vorige week toch echt net even een maatje te groot. Ze waren overal sneller, verdedigden scherper en wij waren zeker verdedigend, maar ook in de afronding niet scherp genoeg. De eerste helft konden we nog aanhaken, de tweede helft was het over en uit met de pret.
Deze week hadden we een nieuwe kans tegen ONDO. De D1 startte furieus. Het eerste schot binnen een minuut was meteen raak, niet lang daarna gevolgd door de 2-0. De eerste aanval legde het tempo hoog en ONDO kon het niet bijbenen. Aan de andere kant waren we verdedigend vlijmscherp en hadden we de bal vaak al te pakken voor ONDO tot kansen kwam. Doordat we na gemiste schoten de ballen regelmatig weer wisten af te vangen, konden we lange aanvallen spelen en de voorsprong gestaag uitbouwen. Bij 4-0 wist ONDO een gaatje te vinden, maar in de aanval direct daarop volgend werd de marge weer teruggebracht naar vier. ONDO had het vizier echter scherp en scoorde vlak voor de vakwissel nog de 5-2. De tweede aanval van ONDO had het vizier minder scherp en wist de eerste helft, ondanks kansen, niet meer te scoren. Dat kwam ook door de enorme druk die Soe op haar tegenstander zette. Onze aanval liep wat stroef. Het was nog even zoeken naar de juiste looplijnen waardoor het baltempo te laag lag. Desondanks wisten we de score toch uit te bouwen tot een 9-2 ruststand.
Vaak is het na zo’n eerste helft in de tweede helft over met de pret. De D1 liet zich echter ook de tweede helft van zijn beste kant zien. Met een Dwayne die strooide met mooie passes en een Luuk die boven zichzelf uitsteeg, ging de eerste aanval verder waar het na het eerste kwart gebleven was. De voorsprong liep op tot 15-3 voordat er gewisseld werd van vak.
Ook de tweede aanval had de smaak te pakken. Het tempo ging omhoog, alleen stond het vizier iets minder scherp dan in de eerste helft. Kansen genoeg, maar de twintig werd niet gehaald. We bleven steken op 18 doelpunten. Jonne deed ook nog even mee en wist nog enkele goede kansen te creëren. Uiteindelijk had ONDO het laatste woord en liep in de slotfase nog een klein beetje in, waardoor 18-6 de eindstand was.
Complimenten aan het hele team, er werd hard voor elkaar gewerkt.
Volgende week wacht met KVS een zwaardere dobber, dus volgende week weer knallen!
Jonne, bedankt voor het invallen. Fijn dat je er was!

Joost

Achilles F2- ALO F3

‘Zo heb je tenminste nog wat aan je dag’. Dat cliché gold deze week voor de F2. Half negen verzamelen en negen uur spelen. De tegenstander van afgelopen zaterdag was ALO F3, dus die hoefden gelukkig niet van ver te komen. Wat ook niet van ver hoefde te komen was de zon. Bij aanvang van de wedstrijd was het heerlijk zonnig met een heerlijke temperatuur.

Eén van de coaches was een oude bekende. Al pratend bleek ALO F3 net zoals onze F2 een beginnende ploeg, dus een uitslag zoals tegen ONDO (zie het verslag van vorige week) lag voor niet in het verschiet.

Het coach trio was deze week compleet, maar moesten we het in het veld helaas doen zonder Hermance. De wedstrijd dan. Guinevere, Sarah, Caat en Oliver vlogen uit de startblokken. Het was duidelijk dat de trainingen effect hadden, want vergeleken met vorige week werd er weer een stukje beter verdedigd, vrijgelopen, overgegooid en geschoten. Alle inzet werd beloond met een mooie 4-0 stand bij rust.

Na de rust kwam ALO terug in de wedstrijd. Bij 5-3 en 6-4 kwam ALO terug tot twee punten. Het gezellig fanatieke publiek van ALO liet zich horen. De bikkels van de F2 lieten zich niet kennen en persten er nog een einsprint uit. Deze eindsprint resulteerde in een 8-4 eindstand!

Het was een leuke wedstijd om naar te kijken. Er werd hard gewerkt, vrijgelopen, vaak goed gegooid en er waren mooie schoten en doelpunten bij. Mooi om te vermelden is dat alle vier de spelers gescoord hebben vandaag!

Deze leuke wedstrijd was een mooie begin van een zonnige zaterdag.

Aanstaande zaterdag speelt de F2 een thuiswedstrijd tegen DES F4. Nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen, zelfde leuke kinderen bij de F2!