Wedstrijdverslagen: Achilles 1 speelt teleurstellend gelijk

Achilles 1 wist helaas niet te winnen van Maassluis 1. Vorige week was Achilles 1 niet te kloppen, tegen welke tegenstander ze ook hadden gespeeld in deze poule. Vooral het scorende vermogen en het gemak waarmee dat vorige week in het spektakelstuk gepaard ging, was dat in deze wedstrijd in behoorlijk mindere mate aanwezig. Het werd vooral een fysiek duel waarin de score gelijk opging. 14-14 was de uitslag en Achilles wist in de slotfase 2x de achterstand gelukkig weer gelijk te trekken. Spannend blijft het wel in de poule en wordt volgende week de revanche tegen ALO superbelangrijk voor de ranglijst. Achilles 2 wist wel te winnen en speelde een goede en vermakelijke wedstrijd uit bij Avanti 3. Ons 2e verzuimde om vroeg in de wedstrijd definitief het gat te slaan met de tegenstander, maar dit bracht voor het aanzien van de wedstrijd vooral nog wat spanning. Met name door onder andere de heersende Simon in de paalzone werd het verschil uiteindelijk toch nog gemaakt naar 6 goals en was Avanti 3 gebroken. 14-22 was daar de uitslag. Achilles 4 speelde uit tegen HKV Ons Eibernest 2 en na een zeer spannende wedstrijd werd het daar 14-15. De A1 speelde ook tegen de Eibers en had daar geen kind aan: 2-18. Opvallend in de resultaten was ook de uithaal van de toppers van de A2. RWA A2 werd met 22-3 opgerold. Lees verder voor o.a. het verslag van de A2 van Jalien en alle andere uitslagen.

• Niemand kan alle wedstrijden kijken, maar met de verslagen houden we elkaar toch een beetje op de hoogte. Bij de Opstellingen staat (binnenkort weer beschikbaar) - naast wie er spelen, rijden of fluiten - ook altijd aangegeven wie er verantwoordelijk is voor het verslag.
  • Ook een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan voor maandagochtend 12:00 uur naar website@hkvachilles.nl
  • Alle uitslagen vind je hier. En hier alle standen.

Maassluis 1 - Achilles 1

Met de overwinning van vorig weekend in ons achterhoofd begonnen we deze week weer scherp aan de voorbereiding voor de volgende wedstrijd. Deze week stond de wedstrijd tegen Maassluis namelijk op het progamma.

Om 16 uur klonk het fluitsignaal en starte de wedstrijd. We begonnen weer scherp en na enkele minuten keken we naar een voorsprong van 3-0.
Het was nu zaak om deze voorsprong vast te houden en verder uit te bereiden.

Helaas lukte het ons niet zoals een week eerder om de voorsprong uit te bereiden. De stand wisselde dan ook regelmatig van een puntje voor, naar een puntje achter, naar een gelijkspel. Uiteindelijk werden de kleedkamers bezocht met een rust stand van 8-7 in het voordeel van Maassluis.

Na de rust herhaalde zich eigenlijk een kopie van de eerste helft. De stand wisselde regelmatig en beide ploegen wisten niet echt een gat te slaan of deze vast te houden. De wedstrijd eindigde in een stand van 14-14.

Met voldoende verbeterpunten gaan we deze week weer hard aan de slag op de trainingen. Volgende week staat de return tegen ALO op het progamma. We spelen dan om 15:30 thuis. In de eerdere uit wedstrijd tegen deze ploeg wisten we de punten niet naar ons toe te trekken. Hopelijk lukt het ons deze keer wel en zien we jullie dan!

Kim

Avanti 3 - Achilles 2

De dag die wat regenachtig en bewolkt begon zou gelukkig opklaren voor de wedstrijd tussen Avanti 3 en Achilles 2. Misschien een kleine bui, maar niks om je paraplu voor mee te nemen.

Echter was hier niks van waar want nog geen 5 minuten in het veld en het leek of ze vanuit de hemel een flinke lekkage te pakken hadden. Achilles leek in deze regenachtige beginfase van de wedstrijd Avanti te overklassen door op een snelle 2-5 voorsprong te komen, maar Avanti wist zichzelf terug te knokken naar een gelijke stand van 6-6. Door een geweldige wissel van de avanti heren om Cino meer naar voor te lokken liet onze rooie kanjer ze even een poepie ruiken. Met atletische jumpshots en mooie afstandsschoten knalde Dhr. Koene 6 ballen door dat gele mandje.

In meerdere fasen leek Achilles uit te lopen en de wedstrijd over de streep te trekken, maar Avanti liet een voorsprong van 4 niet makkelijk gebeuren. Zo was de ruststand 9-11 in het voordeel van Achilles. In de rust een motiverende, inspirerende en krachtige peptalk van de coaches wist Achilles sterk uit de kleedkamer te komen zo schoot het zichzelf van een 9-11 voorsprong naar 10-16.

Avanti deed nog zijn best om het tempo van Achilles bij te benen, maar wist toch minder kansen te benutten. Zo was het na het laatste fluitsignaal een duidelijke overwinning van 14-22 voor HKV Achilles. Complimenten naar de twee invallers Demi en Simon die de gaten in Achilles 2 vlekkeloos hebben opgevuld. Na deze wedstrijd staat Achilles 2 bovenaan en kunnen na twee gewonnen potten zichzelf kampioen noemen van deze poule. Volgende week wacht ons Roda uit Amsterdam wat vorige keer afliep in een gelijkspel.

Tobias

DES 2 - Achilles 3

Op een dag waarop ik vaker de app buienradar dan Facebook had openstaan mocht team 3 tegen DES 2 aantreden. Een ploeg die vergelijkbaar was met Refleks en waar we op basis van kwaliteit en uitslagen een goede wedstrijd tegen konden opbrengen. Die goede pot kwam er, de uitslag niet. Na een begin waarin we wat zoekende waren, kwamen wij toch op voorsprong welke wij gedurende het eerste kwartier tot een gat van 2 en later 4 konden uitbouwen. Statische, lastige aanvallen werden afgewisseld met mooie dynamische goals, waarin een prettige voorsprong op DES werd vastgehouden. Toen DES het ook na rust niet lukte het gat tot minder dan 3 te verkleinen, werden al snel twee spelers van het eerste ingezet. Het invallen en een niet doelpuntrijke tweede helft van onze kant hielp beide vakken van DES aan hoop waardoor ze toch op gelijke hoogte kwamen. Sta je de hele wedstrijd voor, vergeet je het af te maken en zal je net zien valt die aan de andere kant. Het was Quincy die in de laatste minuut uit de ruimte de gelijkmaker erin schiet om daarna de scheids te zien schrikken en voor verdedigd te fluiten. Een minuut later, na het laatste fluitsignaal, toch zijn excuses aan te bieden voor zijn verkeerde beslissing… Koop je niets voor, maar wel erg jammer. Al met al zelf niet gelukt de wedstrijd op slot te gooien en onszelf te belonen voor het bij vlagen meer dan prima spel. Volgende week op volle sterkte sportief revanche nemen op Refleks en onszelf eindelijk te belonen voor het steeds betere spel!

Sportieve groet,
Fabian

Achilles A2 - RWA A2

In tegenstelling tot het zonnetje van de afgelopen twee weken, begon de wedstrijd vandaag wat kouder en regenachtiger. Het was een rustige dag op het veld met maar 5 thuiswedstrijden. Om 13:00 was de laatste wedstrijd van de A2.
We startten de wedstrijd met de pino, die meteen werd gescoord door Lucas. Bij de bespreking aan het begin van de wedstrijd hadden we de opdracht gekregen om de eerste paar minuten goed druk te geven op de tegenstander. En dat lukte goed. Veel ballen werden onderschept door de verdediging en zo kon de aanval goede kansen maken. Hierdoor werd het al snel 2-0, 3-0, 4-0 en 5-0. RWA was niet sterk genoeg met gooien waardoor de bal steeds werd onderschept en er voor hen geen kansen mogelijk waren.
Ondertussen was het al 7-0 toen RWA toch hun eerste doelpunt maakte. Ze scoorden met een strafworp. De A2 maakte er nog drie en we gingen met 10-1 de rust in.

De rust begon met een behoorlijke regenbui. We begonnen weer met goede moed en het spel van de eerste helft moest natuurlijk herhaald worden. Dat gebeurde zeker. We bleven goed druk geven zodat de bal onderschept kon worden en naar de aanval kon.
Daar maakte Lena de 11-1 en Bregje de 12-1. RWA had daarna een goede kans die ook werd gescoord. Er werden van onze kant nog 10 gescoord, en door de tegenstander nog 1, wat zorgde voor een eindstand van 22-3.

Ondanks onze vele doelpunten, gingen er toch heel veel mooie kansen niet in of werden ze niet gezien. Maar natuurlijk is dit een geweldige einduitslag die we zeker nog vaker mogen herhalen! Bedankt Sterre en Cino voor het coachen, Ed bedankt voor het fluiten, Joe ook bedankt voor het invallen en de rest van het team, goed gespeeld!

Jalien

Achilles B2 - Dijkvogels B2

Op zaterdag 23 September, vond een spannende korfbalwedstrijd plaats tussen Achilles B2 en Dijkvogels B2. Het was een grijze dag met aanhoudende regen, wat de omstandigheden niet ideaal maakte voor beide teams.

Eerste Ronde:
Helaas verliep de eerste ronde van de wedstrijd niet zoals gehoopt voor Achilles B2. De verdediging van Achilles B2 leek niet goed op elkaar afgestemd, waardoor Dijkvogels B2 veel kansen kreeg om te scoren. Aan de aanvalskant had Achilles B2 ook moeite om samen te werken en goede doelen te schieten. Dit resulteerde in een slechte eerste ronde waarin de tegenstander de leiding nam.

Tweede Ronde:
Gelukkig liet Achilles B2 zich niet ontmoedigen door de moeizame start. In de tweede ronde kwamen de spelers met een goed spirit het veld op en begonnen ze hun technische vaardigheden beter te benutten. De samenwerking in de verdediging verbeterde. Ook de op de aanvalskant begonnen de schoten beter en preciezer te worden, wat resulteerde in doelpunten voor Achilles B2. Eindstand: 6 - 9 tegen

Helaas slaagde Achilles B2 er niet in om de achterstand volledig in te halen. De eindstand van de wedstrijd was 6-9 in het voordeel van Dijkvogels B2.