Reminder: vrijdag 27 oktober: JAV, workshop 'Sport voor iedereen' door oud-korfbalinternational Casper Boom en Ilan Verboom kandidaat bestuurslid

Dit jaar steken we de Jaarlijkse Algemene Vergadering (JAV) in een ander jasje, we trappen af met een leuke én leerzame workshop: daar wil je bij zijn. Speciaal voor alle leden (en dan vooral de spelende leden vanaf 15 jaar, trainers en coaches!) een extra goede reden om naar de JAV te komen: oud-korfbalinternational Casper Boom komt de workshop 'Sport voor iedereen, diversiteit in onze club' geven. De kantine is open vanaf 19.00 uur, de workshop start om 19.30 uur. Klik op 'Lees verder' voor meer info! [Update: Ook is het bestuur blij te kunnen melden dat Ilan Verboom bereid is de vacature Algemeen bestuurslid in te vullen.]

Dit jaar trappen we de JAV af met een workshop van de John Blankenstein Foundation. Oud-international en ervaringsdeskundige Casper Boom zal de bijeenkomst leiden waarin aan de hand van praktische werkvormen ervaringen worden gedeeld en meer begrip wordt opgedaan over seksuele voorkeur en diversiteit en van mechanismen van insluiting en uitsluiting in de sport. Achilles is een club voor iedereen, en dat willen we ook zijn; hoe mooi om daar extra bij stil te staan?

Het doel van de workshops is dat wij als Achillianen concrete handvatten worden geboden waarmee we zelf in staat zijn om op een proactieve wijze uitsluiting en discriminatie te herkennen en toe te werken naar inclusie. Hiermee kunnen we binnen Achilles iedereen zelf laten bijdragen aan een positieve sociale norm en een veilig(er) sportklimaat binnen onze mooie club waar iedereen welkom is.

De ervaring van de JBF leert ons dat dit bijdraagt aan inclusie op breder terrein, het sportplezier en de vooral ook de prestaties binnen de lijnen! De workshops zijn onder andere gericht op spelers en teams, trainers/coaches en andere begeleiders, bestuurders en ouders van sporters.

Tevens is het bestuur verheugd te kunnen meedelen dat Ilan Verboom bereid is gevonden de vacature Algemeen bestuurslid in te vullen. In die functie zal hij ook lid worden van het bestuur. Conform de Statuten (Artikel 16, lid 4) kan het bestuur een kandidaat stellen door middel van een desbetreffende publicatie in het officieel orgaan van de vereniging. Is vier weken na de publicatie geen tegenkandidatuur bij het secretariaat ingediend dan wordt het kandidaat-bestuurslid geacht te zijn gekozen. Ten minste vijf stemgerechtigde leden kunnen tegenkandidaten stellen, waarna het bestuur verplicht is binnen zes weken een algemene vergadering te doen houden welke alsdan door verkiezing in de vacature voorziet.

Datum 23-10-2023 15:00
Tags